Minden, amit tudnod kell Henry Cavill kilépéséről a Vaják című sorozatból

2022.október.30.

A Netflix bejelentette, hogy a Vaják negyedik évadától Ríviai Geralt szerepét Liam Hemsworth veszi át, Henry Cavillal pedig már csak a harmadik évadban találkozhatnak a nézők. A találgatás azonnal megindult, hogy mégis mi állhat a váltás mögött.

Henry Cavill a 3. évad után kiszáll a Netflix Vaják című sorozatából
Henry Cavill a 3. évad után kiszáll a Netflix Vaják című sorozatából
Fotó: Getty Images /Taylor Hill

A Vaják a Netflix egyik legsikeresebb sorozata, amely a lengyel író, Andrzej Sapkowski fanatasy könyvsorozatára épül. A könyvekből sikeres videójáték-széria is készült, és már csak azért is izgalmas, hogy mi állhat Henry Cavill távozása mögött, mert a színész többször is hangoztatta, hogy hatalmas rajongója és tisztelője Sapkowski világának, ezért már el is indult a spekuláció, vajon lehet-e bármi jóra számítani a negyedik évadtól.

Semmitmondó nyilatkozatok

Cavill nyilatkozatából túl sok minden nem derül ki. „Az utam Ríviai Geraltként tele volt szörnyekkel és kalandokkal, de sajnos a negyedik évadban leteszem a medálomat és a kardjaimat” - kezdte a bejelentést. Azt írja, hogy átadja a stafétát Hemsworthnek, és „áhítattal” nézi majd, ahogyan ő formálja meg a karaktert. Hemsworth a közleményében azt írja, szintén rajongó, és imádta, ahogyan Cavill élettel töltötte meg a szerepet. Vagyis a két színész teljes rajongással és kölcsönös tisztelettel gondol a szerepre. Vannak, akik szerint ez még nem jelent semmit, hiszen Cavill más filmekben együttműködik a Netflix streaming szolgáltatóval, vagyis kicsi rá az esély, hogy nyilvánosan támadná őket.

Henry Cavill a Vaják című sorozatban
Fotó: Profimedia

De miért is támadná?

Ez az elmélet azért merülhetett fel, mert korábban Cavill azt nyilatkozta, hogy addig marad a sorozatban, amíg az alkotók ragaszkodnak az eredeti könyvek történetéhez, szellemiségéhez és a legfontosabb sarokpontokhoz. Ezért sokan most ezt a nyilatkozatot veszik elő, mint bizonyítékot, hogy Cavill azért hagyta ott a sorozatot, mert a produkció nagyon más irányt vesz, mint a könyvek. Az, hogy vannak elég komoly eltérések a könyvek és a sorozat között, már a második évadban is jelentős kritikaként merült fel.

Fordult a kocka? Liam Hemsworth függősége miatt érhetett véget házasságuk Miley-val

Nem lesz egyszerű, de talán nem is kell, hogy az legyen

Egy főszereplőcsere sosem sima ügy, és a nézők valószínűleg akaratlanul is összehasonlítják a régi és az új Geraltot. Már eleve nem volt egyszerű feladat, hogy a videójátékban megformált Geralt után a legnagyobb rajongók hozzászokjanak Cavillhez, de a legtöbben egyetértettek abban, hogy a színész egészen elképesztő munkát végzett, és pontosan látszott rajta, hogy valóban nagy tisztelettel és rajongással áll a szerepéhez. Nyilvánvalóan tudja ezt a Netflix is, éppen ezért merült fel többekben, hogy vagy egy teljesen más irányt vesz majd a sorozat, vagy egy teljesen másik vaják történetével folytatódik a negyedik évadtól, és ezt az új karaktert alakítja majd Hemsworth.

Az írók nem szerették az eredetit

Az időzítés is meglepő, ugyanis a főszereplő cseréje nem sokkal az után látott napvilágot, hogy a sorozat egyik korábbi producere, Beau DeMayo azt állította, hogy a sorozat írói nem szerették az eredeti könyveket és a játékot, sőt folyamatosan gúnyolták azt. Szerinte ez nagyon rossz fényt vet a produkcióra, mert egy ilyen helyzetben tisztelni kell az alapanyagot, amiből dolgozol.

Annyi lenne az egész, hogy nincs ideje rá?

Lehetséges okként merült fel az is, hogy a hír nem sokkal az után érkezett, hogy Cavill bejelentette, a DC továbbra is számít rá Superman szerepében, így vannak, akik szerint csak annyi áll a váltás mögött, hogy Cavill idejét elveszi a forgatás, és nem fér bele a Vaják szerepe.

Hogy mi a valódi ok, az nem valószínű, hogy hamarosan kiderül, az viszont biztos, hogy sokan már most temetik a The Witchert. Úgy tudni, a harmadik évad 2023 nyarán érkezik majd, és ebben még - nyugodjon meg mindenki - még Henry Cavill lesz a főszereplő.

Még több sorozat:

Ez is érdekelhet

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói