Így döntheted el, hogy az olcsóbb telefon elég jó-e számodra

Mikor új telefont választ magának az ember, akkor szeret sok paramétert figyelembe venni, és általában legalább 2-3 évre tervez az új készülékkel, de ha lehet még tovább. Azonban a piac hatalmas, nagyon nehéz kiválasztani, hogy kinek melyik telefon lenne igazán ideális, merthogy az igazság az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a legdrágább készülék a legjobb választás.

jo-telefon-kivalasztas
Van úgy, hogy az olcsóbb telefon sokkal jobban passzol hozzád, mint a drága
Fotó: DrAfter123 / Getty Images

Ahhoz, hogy eldöntsd, mi is a legfontosabb egy telefonban, végig kell gondolnod, hogy mire használod a legtöbbet. Ha a munkádat is ezen intézed, táblázatokat szerkesztesz, állandóan hívnak és egyébként is mindig a kezedben van, joggal gondolhatod azt, hogy neked a legjobb választás az a készülék, ami a legdrágább, és ezzel együtt a legtöbbet is tudja, pedig ez nem feltétlenül igaz.

Bírja sokáig, csináljon jó képeket, és legyen olcsó!

Ha arról van szó, hogy mi mindent keresnek egy új telefonban az emberek, akkor általában ez a szenthármasság szokott előjönni. Vannak persze olyanok is, akik egy-egy márkát annyira megkedveltek, hogy nem szívesen váltanak, és vannak, akik pedig úgy gondolják, hogy biztos, hogy még egyszer nem vásárolnak még egyszer ugyanattól a gyártótól. Persze itt azért azt gyorsan hozzá is kell, hogy tegyük, hogy utóbbi pontosan azon is múlhat, hogy az illető olyan telefont választott-e magának, ami megfelelő számára, ahogyan az is kérdés, hogy milyen telefonról vált. Egy 3-4 évvel ezelőtti csúcskategória után is visszalépésnek tűnhet egy közép vagy belépőszint, egy 3-4 évvel ezelőtti belépő szint után egy új középkategóriás telefon pedig csúcsminőségűnek hathat.

így néz ki a Honor Magic 5 Lite telefon
Fotó: Honor

Van, amikor az árban kedvezőbb a jó választás

Hogy érzékeltessük a különbséget, nézzük meg a Honor új készülékeit, aminek a barcelonai bemutatóján első kézből győződhettünk meg, melyik telefon milyen típusú felhasználóknak jó választás. A Magic 5 család két új tagja élesen elkülönül egymástól, mégsem lehet lesajnálóan nyilatkozni a Magic 5 Lite, azaz az olcsóbb verzió képességeiről. Ugyanis ha valaki tényleg szereti sokat nyomogatni a telefonját, és leginkább hívásokra, e-mailezésre, böngészésre használja a készülékét és az a fontos számára, hogy lehetőleg ne kelljen állandóan töltő és konnektor után kajtatni, akkor ez a telefon lesz számára a tökéletes választás. Hiába, hogy a 5100 mAh akkumulátor hallatán nem feltétlenül gondolja az ember, hogy annyival többet tud, mégis tökéletesen látszik, hogy miért nem csak a számokat érdemes figyelni, mert az az energiaoptimalizálásról nem mond el semmit. Itt viszont pont az történik, és ennek köszönhetően két napot simán, de ha valaki nem olyan telefonfüggő, akkor több napot is kibír egy töltéssel. A telefon pedig nem túl nagy, baromi könnyű, és árban, főleg a szolgáltatóknál kiválasztva tényleg nagyon megéri.

Így szerezheted vissza a feltört Facebook-profilodat

Aki minden pillanatot megörökít

Sokan mikor telefont választanak, akkor pontosan tudják, hogy ők olyan típusú emberek, akik szeretnek mindent megörökíteni. Lehet, hogy soha nem nézik meg újra, lehet, hogy a környezetüket idegesíti, hogy mindent, de tényleg mindent lefotóznak vagy videóznak, de ők pontosan tudják, hogy ezek a képek milyen jó emlékek lesznek, mikor valamelyik felhőszolgáltatásba feltöltve megnézhetik, hogy napra pontosan 7-8 éve mit csináltak, vagy hogy milyen klassz videót állítanak majd össze belőle év végén. Nekik nem az a hívószó egy új telefonnál, hogy meddig bírja az akkumulátor, még csak nem is az, hogy mekkora a kijelző, ők jó képeket és videókat szeretnének csinálni, lehetőleg bármilyen napszakban és fényviszony közepette. Erre nyújt megoldást a Honor Magic 5 Pro, ami kijelzőben, teljesítményben és fotózásban tud újat mutatni.

Ha ez a kép akár rólad is készülhetett volna, akkor neked fontos, hogy sokáig bírja a telefonod
Fotó: Honor

A hátlapon három 50 megapixeles lencsével lehet kitűnő képeket készíteni, rossz fényviszonyok vagy akár gyorsan mozgó témák esetén is, sőt, a rossz fényviszonyok között gyorsan mozgó témákban is jó fotókat lehet készíteni. A telefotó optika pedig képes a százszoros nagyításra, ami nem csak jó szórakozás, de alkalomadtán már-már távcsőnek is lehet használni, fotózás nélkül. Azok, akik a telefonjukat talán telefonálásra használják a legkevesebbet, helyette rengeteget játszanak rajta, vagy éppen állandóan videókat néznek, szintén a Pro verzió lehet jó választás.

Akik az egészségükért tennének

Azok pedig, akiknek fontos, hogy minél több információval rendelkezzenek az egészségükről, és a jólétülkről, azoknak érdemes beszerezni a telefon mellé egy aktivitásmérőt. Ez nagyon sok hasznos információval láthat el a pulzusodról, alvásról, stresszről, ajánl edzéseket, és automatikusan fel is ismeri a különböző mozgásformákat. A Honor Band 7 egy töltéssel két hétig bírja, és Honor telefonnal összepárosítva üzeneteket, hívásokat lehet vele kezelni, ébresztőt lehet beállítani, és még a telefon fényképezőgépét is lehet vele kezelni.

Érdekel a technológia? Ne maradj le a cikkeinkről!

Ez is érdekelhet

Ennyi szex kell egy boldog párkapcsolathoz

Ennyi szex kell egy boldog párkapcsolathoz

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

PR

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

PR

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)