Így kerüli el Zsófi a téli depressziót, és szerez mindig új inspirációt

2019.január.18.

Szigeti Zsófi, a Shaibo énekesnője Amszterdamba költözött, ahol zeneakadémián tanul. Blogjában bemutatja egy külföldi egyetemista mindennapjait, a kétlaki élet kihívásait, és rengeteg érdekes tapasztalatát, tippjét osztja meg veletek. Az előző bejegyzést itt olvashatjátok !

Így kerüli el Zsófi a téli depressziót, és szerez mindig új inspirációt
Fotó: Kovács Miki

Itt most egy hete zuhog, és fúj a szél. A D-vitamint pedig mondanom sem kell, már jó ideje kizárólag tabletta formájában viszem be...
Az tény, hogy ahhoz, hogy kimozduljak a házból nincs túl sok kedvem, és a fürdőköpenyem ezelőtt sosem élvezett ekkora rajongást részemről, de a kreatív folyamataimon nem érzem ezt a téli csömört.

Arra gondoltam, hogy mivel most már a tél kevésbé élvezetes hónapjait tapossuk, összeszedem azokat a dolgokat, amik még ilyenkor is inspirálóan hatnak rám, hátha valamelyik nálatok is betalál.

Mostanában nagyon sokan írtatok nekem Instagramon, Facebookon, hogy csináljak már egy lejátszási listát azokból a számokból, amiket legtöbbet hallgatok. Ugyan a lejátszási listához még mindig gyűjtöm az erőt, de belinkelek néhány "alapdarabot" nektek. Mindig szeretek új dolgokat találni, de közben ott vannak az örök klasszikusok is, amiket már-már terápiás jelleggel hallgatok. Megvan a rituáléja egy reggeli zenehallgatásnak, illetve amikor azt érzem, hogy kell egy kis biztatás valamihez, akkor van egy dal, amit tuti, hogy meg fogok hallgatni és ez nem más mint:

Az örök kedvenceim tehát Hiatus Kaiyote!

Vince Mendoza:

Lianne La Havas:

Jordan Rakei:

Massive Attack:

Q-Tip:

Tatran:

Kurt Elling:

Akiket pedig nem régóta hallgatok és imádom:

Moses Sumney:

Cleo Sol:

H.E.R.:

Lander:

Daniel Caesar:

Ben Wendel:

A zenehallgatáson kívül – szerintem már kívülről fújjátok –,a finom kávé és az arcpakolások jelenléte a mindennapjaimban elég fontosak nekem. Ha hiszitek, ha nem, én ezektől lelkes leszek. Amikor Miki reggel kávét főz, legyőzhetetlennek érzem magam, és kedvem van felkelni (tisztelet a kivételnek, kedves hétfő). Amikor pedig leülök tanulni, vagy zongorázni akkor tuti, hogy előtte felteszek egy pakolást.

Kedvenceim:
Bodyshop- Tee tree skin clearing clay mask
Bodyshop- Himalayan charcoal purifying glow mask
Image- Biomolecular hydrating recovery mask


A lakásban pedig szerintem nagyon fontos, hogy sok növény és rend legyen. Nagyon szeretem ha az életterem szép, rendezett, átlátható, de ezt bármire elmondhatom. Ha valami szép és harmonikus, akkor attól teljesen fel tudok pörögni. Például addig nem tudok leülni gyakorolni vagy dalt írni, amíg nincs rend a lakásban, bár lehet, hogy ez már-már fixációnak minősül, és egy másik témát sejtet, de azt majd legközelebb. :D

Végül, de nem utolsósorban, meghallgathatjátok a legújabb dalunk egy részletét. Decemberben született, a videóban pedig még az őszi Északi-tengert láthatjátok. Ezt a felvételt még akkor készítettem, amikor kiköltöztem Hollandiába.

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/BstG6uPAbmG/?utm_source=ig_embedutm_medium=loading" data-instgrm-version="12" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> A bejegyzés megtekintése az Instagramon Hey world out there! We are coming! #128591;#127995; . . . #SHAIBO #bassist #singer #musicians #producers #music #soul #neosoul #jazz #musicfromhungary #musicfromthenetherlands #music #genre #song #music #genre #song #songs #socialsteeze #socialsteezelody #hiphop #rnb #pop #love #instagood #beat #beats #jam #myjam #newsong #lovethissong #favoritesong #bestsong Shaibo (@shaibo.music) által megosztott bejegyzés, Jan 16., 2019, időpont: 10:03 (PST időzóna szerint)

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: a Bakok számára a románc áll az első helyen, a Kosok legyenek körültekintőek

Napi horoszkóp: a Bakok számára a románc áll az első helyen, a Kosok legyenek körültekintőek

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

G-Életstílus

Így leszel csinos és vonzó 38-as méret felett!

Így leszel csinos és vonzó 38-as méret felett!