Fogyatékkal élőként mi a legnehezebb? Illés Fanni paralimpikon válaszolt!

2021.március.26.

Illés Fanni világbajnok úszó szerepel a GLAMOUR áprilisi címlapján. A magazinban exkluzív interjút olvashatsz a parasportolóval, aki előtt semmilyen kérdés nem számít tabunak. Már a címlapfotózáson is feltettünk neki néhány kérdést, így megtudhattuk, melyek a kedvenc sorozatai, filmjei, milyen az arcápolási rutinja és azt is, mi a legnehezebb számára fogyatékkal élőként!

Illés Fanni paralimpikon bőrápolási rutinja!

Kedvenc filmjei és sorozatai!

Mi a legnehezebb fogyatékkal élőként?

Ide pedig összegyűjtöttünk Fanniról 5 olyan dolgot, amit talán nem tudtál róla, ne felejtsd el beszerezni a GLAMOUR áprilisi számát és elolvasni benne az exkluzív interjúnkat is vele.

1. 2020-ban átvette Az év sportójának járó díjat a GLAMOUR Women of the Year gálán

A Women of the Year sportoló kategóriájának jelöltjei között nem tettünk különbséget "ép" és "para" atléták között, az olvasók pedig toronymagasan Fanninak szavazták meg Az év sportolója elismerést.

2. Imádja a cicákat

Fanninak 3 kiscicája is van, és egyik aranyosabb, mint a másik! Csík, Kókusz és Masni. Az Instagram oldalán rendszeresen posztol róluk.

3. Gyógytorna volt számára először az úszás

2004-ben kezdett el úszni, miután gerincferdülést diagnosztizáltak nála. A rehabilitációból pedig elég gyorsan szenvedély lett és elkezdett hivatásszerűen úszni. Az élsportban Pásztory Dóra paraúszó volt rá nagy hatással. Jelenleg Hosszú Katinka a sportoló példaképe.

4. Büszkén vállalja különleges testét

2016-ban vetette le végleg a műlábait, és azóta büszkén vállalja, hogy mozgáskorlátozott. Azóta csak kerekesszékkel közlekedik vagy épp anélkül, és a fogyatékkal élők széleskörű elfogadása mellett kampányol.

5. Világ- és Európa-bajnok úszó

2019-ben Londonban aranyérmet szerzett a világbajnokságot, egy évvel előtte pedig Dublinból vihetette haza az Európa-bajnoki címet 100 méter mellúszással. További díjai: 1 világbajnoksági bronz-, valamint 4 Európa-bajnoksági bronzérem. Eddig három paralimpiai játékon, a 2008-as pekingi, a 2012-es londoni, illetve a 2016-os Rio de Janeiro-i paralimpián képviselte Magyarországot a magyar paralimpiai csapat tagjaként. Jelenleg éppen a tokiói paralimpiai játékokra készül teljes gőzerővel.

Ez is érdekelhet

Ezért élveznek el a nők gyakrabban álmukban - tudományos oka van

Ezért élveznek el a nők gyakrabban álmukban - tudományos oka van

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói