Indul a 3 hónapos filmmaraton! 3 hónap 11 kötelező film a mozikban!

2016.január.4.

Készülj, most 3 hónapig csak moziba fogsz járni! A tél hátralévő részének legjobb filmjeit szedtük össze neked. Vigyázat: januárban az egész fizetésed mozijegyre fog elmenni!

Január


A kincs
Volt egy olyan történés a 2000 évek végi filmes világban, hogy hogy román újhullám, melynek keretében csupa remek friss rendező és színész lehelt új életet a román filmgyártásba. A kincs rendezőjét, Corneliu Porumboiu, akinek Rendészet, nyelvészet című filmjét te is láthattad, már most agyon dicsérik a külföldi kritikusok. A vígjáték főszereplője, Costi átlagos életet él, mígnem egy szomszédja ráveszi, keressenek meg együtt egy elrejtett kincset. Már futhatsz is a moziba, ha egy jót akarsz nevetni.

Az aljas nyolcas

Szintén január 7-én kerül a mozikba Tarantino legújabb filmje, amely nyolc, kényszerűen összezárt fejvadászról szól az amerikai polgárháborút követő időkben. Már csak hármat kell aludni!

A visszatérő

Rengeteg mém született már arról, hogy vajon Di Caprio megkapje-e végre az áhított Oscar-díjat ezért a szerepért, vagy netán a medve happolja el előle az elismerést. Ez csak februárban derül ki, addig izgulhatunk, illetve rohanhatunk a moziba, megnézni ezt az elképesztően izgalmas kalandfilmet, amely egy ember elképesztő, emberfeletti küzdelme a hóval, faggyal, jéggel és a medvével.

Steve Jobs
Nem is kell ajánlani ezt a filmet, úgy sejtjük, tömve lesznek a mozik, hiszen a pár éve, fiatalon elhunyt számítástechnikai zseni, az Apple atyja életében is sokakat érdekelt. Danny Boyle (Trainspotting, Gettómilliomos, 127 óra) személye a rendezői székben és Michael Fassbender mint főszereplő pedig már-már biztos garancia a magas minőségre.

Gyalog galopp

Nyilván a Monty Python csoport klasszikus vígjátékát ezerszer láttad már. Na, de szélesvásznon is?! Ugye, hogy megéri ezeregyedszer is megnézni, és egy jót röhögni ismét?

A dán lány

A tavalyi Oscar-díjas Eddie Redmayne ezúttal ismét egy kihívást jelentő szerepben mutatja meg tehetségét. A híres dán tájképfestő életéről szóló drámában a főszereplő rádöbben, hogy valójában nőként szeretne tovább élni, és átalakító műtétre szánja rá magát. Vajon a felesége, élete szerelme mit tud kezdeni ezzel a vággyal? Készítsd a zsebkendőket!

A szoba

A világhírű bestseller január végén megérkezik a mozikba. Végre! A külföldi kritikusok máris ódákat zengenek arról, hogy milyen hű ez a feldolgozás az eredeti műhöz, ezért mi már tűkön ülve várjuk a bemutatót. A dráma egy fogva tartott anyáról és kisfiáról szól, akinek ötéves koráig a szoba volt a világ. Nem is sejtette, hogy valójában fogva tartottak, mígnem egy napon kiszabadulnak. Vajon tud mit kezdeni a való világgal?

Február


A nagy dobás


Christian Bale, Brad Pitt, Ryan Gosling. Mondjuk tovább, vagy már mindenképpen megnézed, történettől függetlenül is? Persze csak viccelünk, a film egy fifikás pénzügyi befektetésről szól, amely négy barát fejéből pattan ki a gazdasági világválság idején. Jaj, de izgalmas!

Carol
Nem kevésbé izgalmas a Carol, ahol a gazdag, kiégett házasságában vergődő, középkorú Carol (Cate Balnchett) és a jobb életről álmodozó eladólány (Rooney Mara) között lobban föl a szikra. De vajon az ötvenes évek Amerikájában jó szemmel nézik-e két nő szerelmét? Carol férje biztos, hogy nem.

Ave, Cézár

Nehéz lenne ennek a filmnek az összes menő szereplőjét fölsorolni, ezért csak néhány: George Clooney, Scarlett Johansson, Channing Tatum, Ralph Fienes, Tilda Swinton, Jonah Hill… A fergeteges Coen-testvérek ezúttal egy problémamegoldó napját követik nyomon Hollywood aranykorában, az '50-es években. Kihagyhatatlan!

Március


Zoolander 2


A divatvilág egyik legnagyobb vígjátéka, a Zoolander 15 év után végre folytatást kapott. Alig várjuk, hogy találkozhassunk a végtelenül buta és naiv, de kedves Derekkel – akinek csak egy jó profilja van – és örök riválisával és barátjával, a szintén buta és szintén modell Hansellel. A divatvilág kifigurázása és a sztárparádé ezúttal is garantált. Csak lenne már március!

Kerekes Anna

Ez is érdekelhet

Beauty szolgáltatások, melyeknek köszönhetően kevesebbet sminkelünk!

Beauty szolgáltatások, melyeknek köszönhetően kevesebbet sminkelünk!

Szépséghírek

Hogyan lett Kulcsár Edina szenvedélye a hajfonás?

Hogyan lett Kulcsár Edina szenvedélye a hajfonás?

Szépséghírek

EmRata bomba frufruja a hatvanas éveket idézi

EmRata bomba frufruja a hatvanas éveket idézi