Jackie Kennedy, a stíluslegenda

2014.május.20.

Jackie frankomán eleganciája, melyet az egyszerű vonalvezetés és a tökéletesre szabott ruhák jellemeztek, még első férjének elnökválasztási kampánya alatt is vonzotta a tekinteteket. Ennek az érának a kötelező kalapjai pedig tökéletesen hozzásimultak megjelenéséhet.

Fotó: Rexfeatures

Kennedy-né meghatározó stílusa vizuális metaforája volt az elnök fiatalos, nemzetközi gondolkodású adminisztrációjának, valamint a szimbóluma a Fehér Ház kulturálisan szofisztikált, új korszakának. Hivatalos eseményekkor a brit királyi család stílusából merítette az ihletet. Kerülte a mintákat, helyette erőteljes színű, merész vonalú összeállításokat viselt, melyeknek köszönhetően könnyen felismerhető volt a tömegben. A fenséges, határozott szabású estélyi ruhái viszont kiemelték szoborszerű alakját, míg ötvözték a francia pompát az amerikai tudatos könnyedséggel.

Fotó: Rexfeatures

Szigorú eleganciája egy kényes és válogatós műlovaglónak az öltözködéshez való hozzáállásáról tanúskodott. Szabadidejében azonban ízig-vérig a 60-as évek liberális nője volt, aki meztelen lábbal viselte a capri nadrágot és hozzá a sportos felsőket, melyeket minden alkalommal a visszafogottság és a minimalizmus figyelembevételével választott.

Fotó: Rexfeatures

John F. Kennedy halálát követően, az Onassis-éveiben már egy kis jet-set glamúrt is becsempészett a stílusába, ami első sorban a már ekkorra névjegyének számító nagy, bogárszerű napszemüvegekben nyilvánult meg. Ezeket első sorban amiatt viselte, hogy el tudjon rejtőzni a paparazzik árgus kamerája elől. Ehhez a stílushoz remekül passzoltak barátjának, Valentinónak fényes ruhái és romantikus esti szettjei. Jackie Onassis 70-es évek nagyra becsült szerkesztőjeként tökéletesen megtalálta önmagát a dolgozó nő szerepében, akinek gardróbját a praktikusság és egyben a hibátlan stílusosság jellemezte abban az időben – ahogy tulajdonképpen most is.

jackie kennedy
Fotó: Rexfeatures
jackie kennedy
Fotó: Rexfeatures

A 80-as évek szabászati túlzásait sikerült átpréselnie saját szigorú ízlésén, és ehhez remek társra lelt Carolina Herrera személyében. Az egyik legutolsó hivatalos megjelenése alkalmával, mely az 1993-as Metropolitan Operaházban megrendezett Amerikai Balett Színház gálája volt, Jacqueline Kennedy Onassis Herrera egyik fehér, strasszos gombokkal díszített selyemruháját viselte. A ruhapróbán Jackie finoman rávette a tervezőnőt, hogy cserélje az eredeti kifutómodell gombjait az említett kristályos csillogásúakra, ezzel is modernizálva az összeállítást, miközben ismét eleget tett törhetetlen perfekcionizmusának.

Fotó: Rexfeatures

Az idén májusban Jacqueline Kennedy Onassis 20. halálévfordulójára, míg novemberben a férje, John F. Kennedy elnök ellen elkövetett merénylet 50. évfordulójára emlékezünk.

Ez is érdekelhet

Zsuzsa megmutatja, hogyan lehet az öltözködésed sikkes és komfortos!

Zsuzsa megmutatja, hogyan lehet az öltözködésed sikkes és komfortos!

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Sztárhírek

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!