Jamie Lee Curtis: „Nagyon szeretem a magyar gyökereimet”

A friss Oscar-díjas Brendan Fraser elárulta, mi volt a hatalmas jelmez alatt, Jamie Lee Curtis pedig kicsit érzi csak magyar győzelemnek ezt az Oscart. Tudósítónk, Vida Virág az Oscar-helyszínről jelentkezik.

Jamie Lee Curtis 64 évesen megnyerte élete első Oscar-díját - az ő története rá a bizonyíték, hogy az álmoknak nincs szavatossága
Jamie Lee Curtis 64 évesen megnyerte élete első Oscar-díját - az ő története rá a bizonyíték, hogy az álmoknak nincs szavatossága
Fotó: Getty Images/Gilbert Flores

Nem okozott hatalmas meglepetéseket az idei Oscar-gála eredménye - a Minden, mindenhol, mindenkor vitte a pálmát hét Oscar-díjjal, de Brendan Fraser győzelme sem volt váratlan. Jamie Lee a díjra reagált az Oscar után, Breandantól pedig forgatási titkokat tudtunk meg.

Megérdemelt Oscar-díj egy csodálatos nőnek

Jamie Lee Curtis tavaly kezdődött diadalmenetére az Oscar-díj megszerzésével felkerült a korona. A színésznő tavaly ősszel megkapta Hollywood legnagyobb elismerését és letehette kéz- és láblenyomatát a Kínai Színház előtt. Azóta minden - valamit is számító - rangos díjra jelölték, és sokat meg is nyert belőlük. Nagyon érett már ez az Oscar. A Magyar Hollywood Tanáccsal is együttműködő Jamie Lee Curtis az Oscar sajtószobájában válaszolt az újságírók kérdéseire a díj átvétele után. Az egyik újságíró arra volt kíváncsi, hogy mit gondol, látják-e fentről a szülei? „Nem hiszek abban, hogy az emberek onnan fentről lenéznek ránk. Mi vagyunk ők. Belőlük lettünk, az ő produktumaik vagyunk és büszke vagyok rá, hogy az ő produktumuk lehetek. Biztos vagyok abban, hogy ők is büszkék lennének most rám.” Az édesapja, Tony Curtis által magyar származású Jamie arról is beszélt, hogy az Oscar-díjának a kisebbik felét érzi magyarnak. „Mennyire vagyok én magyar? A katica, katicát el tudom énekelni.” Majd hozzátette - „Nagyon szeretem a magyar gyökereimet.

Jamie Lee Curtis és újságírónk, Vida Virág közös szelfije
Fotó: Vida Virág

Brendan Fraser alaposan megdolgozott az Oscar-díjért

Csak azoknak okozott csalódást Brendan Fraser győzelme, akik az Elvist alakító Austin Butler sikerére vártak. Brendan Fraser tegnap Oscar-díjat nyert A bálna című filmben nyújtott kitűnő alakításáért, ám a szerep korántsem volt sétagalopp fizikálisan a - ma már Oscar-díjas - színész számára, de a legnagyobb kihívást mégis a maszkmestereknek jelentette. Nem csoda, hogy ők is hazavihették munkájukért az arany szobrot. Abban az egész stáb egyetértett, hogy nagyon komoly csapatmunka áll mögöttük. Brendan és a make-up Artist, Hair Stylist team az Oscart megelőző napon az Akadémia hosszú évek után megépült, várva várt épületében, az Akadémiai Múzeumban beszélt a forgatás élményeiről.

Brendan Fraser könnyeivel küszködve vette át az Oscar-díjat, a Minden, mindenhol, mindenkor megérdemelten verte rommá a mezőnyt

„Több réteg ruha volt rajtam. A legalsó olyan volt, mint az autóversenyzőké. Az nagyon menő volt!“ - meséli nevetve Fraser. „Csövek voltak belevezetve, ahol a hűsítő levegőt fújták be a hátamra. Volt egy külön hűtősátram is, ahova vissza tudtam vonulni, hogy lehűljek.” Az elképesztően nagy és nehéz jelmez más gondokat is okozott. „A filmbéli Charlie-nak szív- és tüdőproblémái vannak, a szerepe szerint sokszor szomorú és dühös, és a karakter megélésével az én arcomon is látszott ez - erősen kipirultam. Igen ám, de a rám applikált arcprotézis nem változtatja a színét… Ezért ezt állandóan korrigálni kellett, ezért Adriennek be kellett ugrania a jelenetbe össszedolgozni a színeket.”

Az Amerikai Filmakadémia közel ezer fős David Geffen színháztermében az Academy Museum of Motion Picturben egész héten zajlottak az Oscar-események. A múzeum mindenki előtt nyitva áll, és aki Los Angeleben jár, annak érdemes ellátogatnia az intézménybe, mert nem csak történelmi Oscar-kiállítást, hanem sok-sok Filmakadémai eseményt is szerveznek, amelyek a nagyközönség számára is látogathatóak, így akár egy világsztárral is összefuthat, aki beugrik a múzeum valamelyik programjára.

Még több Oscar-pillanat:

Ez is érdekelhet

„Férfira vágyom, nem egy gyáva kisfiúra” - Nők meséltek róla, mi volt az a pont, amikor kiszerettek egy férfiból

„Férfira vágyom, nem egy gyáva kisfiúra” - Nők meséltek róla, mi volt az a pont, amikor kiszerettek egy férfiból

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói