Készül A korona előzménysorozata - Minden, amit eddig tudunk róla

2022.május.18.

Bár még hónapok vannak hátra addig, amíg A korona utolsó előtti évada végre felkerül a Netflixre, de Peter Morgan sorozatkészítő már az Emmy-díjas dráma spin-offját tervezi. Ez már biztos, a Variety magazin ugyanis nemrég megerősítette, hogy a Left Bank, a Windsorok világának megelevenítéséért felelős produkciós cég jelenleg egy előzménysorozatról tárgyal a streaming óriással, amely II. Erzsébet királynő felmenőinek életét vázolná fel 1901 és 1947 között.

Fotó: netflix

Az egyelőre még cím nélküli drámasorozat egész pontosan Viktória királynő – II. Erzsébet királynő ükanyja – halálával kezdődne, és Erzsébet hercegnő és Mountbatten Fülöp 1947-es házasságáig tartana, akiknek az esküvőjével kezdődött annak idején A korona. Így ezúttal négy férfi uralkodó viszonylag rövid uralma kerülne bemutatásra: VII. Eduárdé (1901-1910), V. Györgyé (1910-36), VIII. Eduárdé (1936) és VI. Györgyé (1936-52).

Noha érdekes lesz látni, ahogyan A korona zseniális jelmeztervező csapata újraértelmezi az Eduárd-korszak és az 1920-as évek divatját, VIII. Eduárd zűrzavaros, ellentmondásos románca Wallis Simpsonnal az, ami miatt talán a legizgalmasabb lehet a Netflix-feldolgozás, de VI. György második világháborúban betöltött szerepe is sok izgalmas pillanatot tartogathat.

Minden, amit A korona 5. évadáról eddig tudunk

A Netflix ugyan hivatalosan még nem jelentette be a dráma érkezését, de nagyon valószínűnek tűnik, hogy a sorozat elképesztő népszerűségére való tekintettel arra törekszenek, hogy előzménysorozata is legyen. Elég csak arra gondolnunk, hogy a legutóbbi évad premierjét követő héten közel 30 millió ember volt kíváncsi a folytatásra, és máris nehéz elképzelni, hogy ne készüljön el ez a briliánsnak ígérkező előzménysorozat.

Ez is érdekelhet

Szerelem első látásra a Sugarbird új kollekciója

Szerelem első látásra a Sugarbird új kollekciója

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját