Minden, amit A korona 5. évadáról eddig tudunk

2022.március.31.

A Netflix nagy költségvetésű, többszörösen díjazott sorozatának új évada ugyan csak idén novemberben debütál majd, de már most egyre több információt tudunk róla. Ami talán mind közül is a legfontosabb, hogy várhatóan Károly herceg és Diana hercegné válása, majd utóbbi 1997-ben bekövetkezett tragikus halála áll majd az események középpontjában, a szereplőket tekintve pedig sok izgalmas változásra számíthatunk.

Minden, amit A korona 5. évadáról eddig tudunk
Fotó: netflix

Ki fogja alakítani a királynőt?

Olivia Colman szerepét az 5. évadban Imelda Staunton veszi át. A színésznőt idehaza a legtöbben a Harry Potter-filmekben láthattuk, mint Dolores Umbridge, de többek közt a Downton Abbeyben és a Nanny McPhee - A varázsdada című filmben is feltűnt. Staunton elmondta, hogy már a kezdetektől fogva szívesen nézte A koronát, és megtiszteltetésnek érzi, hogy csatlakozhatott egy ilyen kivételes csapathoz. Azóta már az első kép is megjelent róla, mint az új II. Erzsébet királynő.

Kik érkeznek még?

Diana hercegné szerepét Emma Corrin a Nyughatatlan özvegyek színésznőjének, Elizabeth Debickinek adja át. „Diana hercegné szelleme, szavai és tettei nagyon sok ember szívében élnek. Kiváltság és megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatok ehhez a mesteri sorozathoz, ami már az első epizódjától kezdve lekötött „ - mondta az ausztrál színésznő a Twitter-oldalán. Eközben Károly herceg szerepét Dominic West veszi át Josh O’Connortól.

VI. György fiatalabb lányának, Margit hercegnőnek a szerepét Helena Bonham Carter és Vanessa Kirby után Lesley Manville veszi át: „Ennél boldogabb már nem is lehetnék, hogy Margit hercegnőt játszhatom” - nyilatkozta Manville nemrégiben a Netflixen. „Két félelmetesen jó színésznő adja át nekem a stafétabotot, és nem akarom őket cserben hagyni. Az pedig külön öröm számomra, hogy Imelda Stauntonnal, aki kedves barátom, testvéreket játszhatunk.

Ami Fülöp herceget illet, a Trónok harca sztárja, Jonathan Pryce lesz A korona utolsó Edinburgh hercegét alakító színésze. De láthatjuk még Olivia Williamst, mint Camilla Parker Bowles, Jonny Lee Millert mint John Major, Khalid Abdallát, mint Dodi Fayed, Salim Dawot, mint Mohamed Al-Fayed, Humayun Saeedet mint Hasnat Khan, valamint Bernie Carvelt és Lydia Leonardot Tony és Cherie Blair szerepében.

Vilmos és Harry herceg is feltűnik a Korona 5. évadában?

Igen, mindkét herceg karaktere megjelenik majd a sorozat ötödik évadában. A tinédzser Vilmost várhatóan Senan West, Dominic West fogja alakítani, az viszont, hogy Harry herceget ki kelti életre, még ismeretlen. A sorozat új évadában várhatóan azt is láthatjuk majd, milyen terhet jelenthetett Vilmos herceg számára az, hogy édesanyja folyamatosan a sajtó figyelmének a középpontjában állt.

Milyen időszakot fog lefedni az új évad?

A korona minden eddig megjelent évada körülbelül egy évtizedet ölelt fel. Ezt szem előtt tartva az 5. évad várhatóan a ’90-es évek elején fog kezdődni, és a 2000-es évek elején érhet véget. A kérdéses évtized különösen viharos volt a királynő számára. Három gyermeke házassága is tönkrement, a windsori kastélyban pedig tűz ütött ki, ami végül ahhoz vezetett, hogy a helyreállítási munkálatok finanszírozása érdekében a megnyitotta a Buckingham-palotát a nyilvánosság előtt. De ezen kívül is számos meghatározó esemény történt a brit királyi család életében.

Elizabeth Debicki magára öltötte Diana hercegné híres bosszúruháját A Korona forgatásán

Természetesen Diana hercegné botrányos 1995-ös interjúja - amelyben a hercegné elmondta, hogy hárman voltak a házasságában - is szerepet fog kapni az 5. évadban, mi több, az eddigi hírek szerint egy teljes epizódot szentelnek majd neki. Ezen kívül az is szinte biztos, hogy Károly herceg és Diana hercegné 1996-ban bekövetkezett válását, valamint a tragikus autóbalesetet is láthatjuk majd az évad végén.

Milyenek lesznek az 5. évad jelmezei?

Az Emmy-díjas tervező, Amy Roberts a 3. évad óta öltözteti a szereplőket, ami az új évadban sem lesz másként. Az eddig megjelent fotókon láthattuk, hogy Debicki Diana szerepében zöld fürdőruhában és fehér rövidnadrágban fürdik a tengerben, integet egy jachtról, egy elegáns virágos ruhát visel, és egy khaki színű kétrészes ruhában sétál Spanyolországban, tehát ezúttal is több olyan kosztümöt láthatunk, amelyeket Diana eredeti ruhái ihlettek, és várhatóan a többi szereplő megjelenése is hasonló elvek mentén alakul majd ki.

Lesz a sorozatnak 6. évada?

Bár a sorozat forgatókönyvírója, Peter Morgan korábban bejelentette, hogy az 5. évad lesz A korna utolsó része, később meggondolta magát, és megerősítette, hogy 6. évad is lesz. „Amikor elkezdtük megvitatni az 5. évad történetét, hamar világossá vált, hogy a történet gazdagságának és összetettségének méltányolásához vissza kell térnünk az eredeti tervhez, és hat évadot kell készítenünk” - mondta Morgan, amit természetesen mi sem bánunk.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Anyagi sikerre számíthatsz - augusztus 15.

Napi horoszkóp: Anyagi sikerre számíthatsz - augusztus 15.

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját