13 híres szerep, amit visszautasítottak a sztárok, és valószínűleg azóta is bánják

2022.július.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hollywood érdekes hely: elég egy jól megválasztott szerep, és kezedben egy Oscar-díj, viszont ahhoz is bőven elég egy rossz mozdulat, hogy minden darabokra hulljon. Elképesztően ügyesen kell lavírozni, ki milyen szerepet vállal be, de a túlzott óvatoskodás sokszor ahhoz vezet, hogy egy színész élete szerepéről csúszik le, amit utólag nyilván visszacsinálna. A következő összeállításban pont ilyen sztorikat válogattunk össze.

Titanic
Titanic
Fotó: Getty Images

Dőlj hátra, csukd be szemed, és képzeld magad elé Doktor Szöszit. Most őszintén, el tudsz képzelni bárki mást, aki nem Reese Witherspoon? Ha hozzánk hasonlóan te sem, akkor meg fogsz lepődni, mert eredetileg másra esett volna a választás. És így van ez az olyan ikonikus szerepekkel is, mint például Vivian Ward a Micsoda nőből vagy Rose DeWitt a Titanicból. Nem sokon múlt ugyanis, hogy merőben más színészek formálják meg a következő karaktereket. Érdekel, kik utasítottak vissza óriási sikert hozó szerepeket? Akkor olvass tovább.

1. Christina Applegate - Doktor Szöszi

Christina Applegate azzal az indokkal mondott nemet Doktor Szöszi szerepérő, hogy nem szeretné ismételni önmagát (előzőleg az Egy rém rendes családban láthattuk). Döntését utólag meg is bánta, Reese Witherspoon viszont fantasztikus ugródeszkaként használta fel a 2001-ben induló ikonikus franchise-t.

2. Reese Witherspoon - Sikoly

A színésznő visszautasította Sidney Prescott szerepét, amelyben végül Neve Campbellt láthattuk, mondván, ez sem más, mint akármely horror film. Nem lett igaza, hiszen a Sikoly igazi kultfilmmé vált, a sorozat pedig több mint 740 millió dolláros bevételt termelt világszinten.

Kapaszkodj, de a Stranger Things új évadának legmeghatóbb jelenetét rögtönözték

Kapaszkodj, de a Stranger Things új évadának legmeghatóbb jelenetét rögtönözték

3. Garrett Hedlund - A szürke 50 árnyalata

Garrett Hedluns számára túl nagy elkötelezettséget jelentett volna a triológia, így hát visszautasította Mr. Grey szerepét. Nem tudjuk, ki bánja jobban, mi, vagy ő?

4. Anne Hathaway - Napos oldal, Felkoppintva

El tudod képzelni, hogy a tündöklő Jennifer Lawrence helyett eredetileg Anne Hathaway-t kellett volna látnunk a vásznon? Mégis miért mondott nemet a szerepre? Egyszerűen más elképzeléseik voltak a rendezővel (David O. Russell) a film kreatív oldalát tekintve. A sztori legnagyobb nyertese nyilván Jennifer Lawrence volt, aki élete első Oscar-díjához jutott a szerepen keresztül.

Egy másik szerepre is nemet mondott a színésznő, ez pedig nem más, mint Alison Scott a Felkoppintvában (a szerepben végül Katherine Heiglt láthattuk). Azzal az indokkal dobta vissza, hogy ő maga nem édesanya, tehát sosem ment keresztül a szülésen, így nem biztos benne, hogy hitelesen el tudná játszani a szerepet.

5. Drew Barrymore - Showgirls

Akár Drew Barrymore-t is láthattuk volna Nomi szerepében, de a színésznő nemet mondott a meztelenkedésre. Hát... Elizabeth Berkley nem jött zavarba!

A 15 legjobb film olyan könyvek alapján, amelyeket megéri el is olvasnod

A 15 legjobb film olyan könyvek alapján, amelyeket megéri el is olvasnod

6. Gwyneth Paltrow - Titanic

El tudod képzelni az álompárt Leonardo DiCaprio és Gwyneth Paltrow képében? Nehezen? Pedig így lett volna, ha a színésznő igent mond Rose szerepére, melyet először neki ajánlottak fel.

7. John Travolta - Forrest Gump

A színész őszintén bevallotta már több interjúja során is, hogy Forrest Gump szerepének visszautasítása élete egyik legnagyobb hibája volt a karrierje szempontjából. Amit meg tudunk érteni, miután a szerep ismét csak Oscart hozott, Travolta viszont mindössze a nominálásig jutott.

15 romantikus film, amit újra és újra megnézhetsz

15 romantikus film, amit újra és újra megnézhetsz

8. Helen Mirren - A boldogság ára

Igen, jól látod. Mariah Carey szerepe eredetileg Helen Mirrenre volt kiosztva, ő viszont három nappal a forgatás kezdete előtt felhívta a rendezőt, és visszamondta azzal az indokkal, hogy ez neki nem fog menni, hiszen van egy jól fizető állása. Igen, szerintünk is nagyon kínos.

9. Julia Roberts - A szív bajnokai, Nász-ajánlat

Julia Roberts érdeklődését nem keltette fel Leigh Anne Tuohy szerepe, így a színésznő helyére Sandra Bullock került, aki végül nyert is egy Oscart a szereppel. Érdekesség, hogy a Nász-ajánlat című filmben is Juliára gondoltak először, majd a szerep ismét Sandra Bullockhoz került. Nem is tudjuk, melyik a fájóbb: Hollywood jó döntéseket hozó B-tervének lenni, vagy a nagy lehetőségekről lecsúszó A-nak.

10. Sandra Bullock - Millió dolláros bébi

Ha már Sandra Bullocknál tartunk, azért neki se fért bele minden az idejébe. A millió dolláros bébiben Maggie szerepét időhiány miatt kellett visszautasítania, hiszen éppen akkor forgatta a Beépített szépség második részét. A két film értékét nézve nem biztos, hogy ez volt élete legjobb döntése.

11. Johnny Depp - Meglógtam a Ferrarival

A színész elmondta, hogy valóban felkínálták neki a szerepet, de nemet kellett mondania a klasszikus hollywoodi indokkal: nem fért bele az idejébe.

12. Molly Ringwald - Micsoda Nő!

Micsoda óriási, óriási hiba... Molly visszautasította a szerepet, de nem bánja. Saját bevallása szerint Julia Roberts tette a filmet azzá, ami. Ez az ő szerepe volt.

13. Matt Damon - Avatar

Ha valaki, hát Matt Damon tudja, mi az a kasszasiker. Éppen egy ilyen forgatása (A Bourne-ultimátum) akadályozta meg egy másikban való részvételétől. Így hát végül Jake Sully szerepét időbeosztási problémák miatt nem tudta már vállalni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője