A legjobb Brad Pitt filmek, amiket látnod kell!

2022.május.12.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Van, akit nem lehet megunni a mozivásznon és egészen biztos, hogy Brad Pitt ebbe a kategóriába tartozik.

A legjobb Brad Pitt filmek, amiket látnod kell!
Fotó: Gettyimages.com

Brad Pitt eredetileg újságírónak, reklámszakembernek készült, de közvetlenül a diplomaszerzés előtt mégis úgy döntött, hogy szerencsét próbál színészként. Ezzel a döntésével mindenki csak nyert.

Bár már láttuk a Dallas című sorozatban is, de talán a Thelma és Louise volt az első filmje, amiben valóban feltűnést keltett. A 90-es évek közepétől igazi szupersztár lett, valóságos szexikon, akiért nők milliói epekedtek. Brad Pitt azonban nemcsak mint szépfiú hódított. Valójában a neve garanciát jelentett, sőt jelent a mai napig arra, hogy a mozijegyre elköltött pénzt nem fogjuk sajnálni.

Túl azon, hogy így 50 felett is szexi, a szerepválasztásaiban a mai napig bízni lehet. Összegyűjtöttük 12 filmjét, amit bármikor meg tudunk nézni, íme a mi kedvenceink:

Ha eljön Joe Black (1998)

Teljesen őszinték leszünk, hiába a parádés szereposztás, a romantikus dráma nem igazán Brad Pitt terepe. Sőt, ha nagyon őszinték akarunk lenni a Ha eljön Joe Black biztosan nem a legjobb filmje. Mégis. Brad Pitt sikerei csúcsán készítette ezt a filmet, és ha választani kellene, hogy melyik filmjében a legvonzóbb, hát, akkor tuti ezt a filmet említenénk.

Hét év Tibetben (1997)

Közvetlenül a Ha eljön Joe Black után biztosan ez a második film, aminek köszönhetően végleg belehabarodtunk Brad Pittbe. A történet egy osztrák hegymászó és a fiatal dalai láma különleges találkozását, kapcsolatát mutatja be. Igazán szép film, nemcsak Brad Pitt miatt kötelező.

Benjamin Button különös élete (2008)

David Fincher és Brad Pitt találkozásából mindig valami igazán emlékezetes születik. A Benjamin Button különös élete is ilyen film. A 80 évesen születő címszereplő fordított életútját bemutató mozi biztosan nem a legkönnyebben ható darabja Bard Pitt színészi pályájának, de egészen biztos olyan alkotás, ami sokszor eszünkbe jut.

Interjú a vámpírral (1994)

A nagyszerű Neil Jordan filmje már a 90-es évek közepén megmutatta, hogy a vámpírtörténeteknél nincs romantikusabb. Ez a hipnotikus dráma biztosította Brad Pitt szupersztár státuszát. Nem véletlenül, az Interjú a vámpírral lassan 20 éves film, de ma is éppúgy a fotelbe szögez, mint 1994-ben.

Égető bizonyíték (2008)

A Coen-testvérek filmje nem egy harsány vígjáték, de elképesztően vicces mozi, elképesztően vicces karakterekkel. Brad Pitt egy gigerli, de eléggé ostoba személyi edzőt alakít, aki úgy érzi, hogy fifikás zsarolóként is megállja a helyét. Szenzációs szereposztás, John Malkovich-csal és jó cimborájával, George Clooneyval igazi jutalomjátékot produkálnak. Brad Pitt komikusi vénája is páratlan.

Becstelen brigantyk (2009)

Ha már a komikus szerepeknél tartunk, a Becstelen brigantyk Aldo Raine hadnagya mindenképpen kötelező. Brad Pitt Quentin Tartantino boszorkánykonyhájában is tökéletesen boldogul: a korlátolt, felfuvalkodott és visszataszítóan magabiztos hős szerepében egyszerűen lubickol. Véresen komolytalan.

Ocean´s Eleven (2001)

Az Ocean´s sorozat valamit nagyon eltalált, a szélhámos banda megunhatatlan. Mi még mindig az elsőt kedveljük a leginkább. Brad Pitt Rusty-ja kétségkívül nem a legnagyobb színészi kihívás a karrierjében, de minden az egyik legkönnyebben szerethető filmje.

Blöff (2000)

Ha bárkinek kétségei támadnának Brad Pitt kvalitásait illetően, annak mindenképpen ajánljuk a Blöff eredeti nyelven történő megtekintését. Guy Ritchie elképesztően csavaros és legalább annyira vicces filmjében egyértelműen Brad Pitt viszi el a pálmát. Aki hallotta, hogy milyen természetességgel pörgeti az ír-cigány szlenget, annak nem kérdés, hogy bármit képes hitelesen előadni.

12 majom (1995)

Terry Gilliam sci-fije a korszak két szupersztárját szabadította egymásra. Bruce Willis és Brad Pitt ebben az időszakban nem nagyon tudott melléfogni. A 12 majom pedig hála többek között nekik, igazi kultfilm lett, nem mellesleg Brad Pitt zseniális alakítása egy Golden Globe-díjat hozott a konyhára a színésznek.

Hetedik (1995)

Az sem sok színésszel fordul elő, hogy ugyanabban az évben két igazi kultfilmet is készít. Márpedig Brad Pitt 1995-ben a 12 majom mellett a már említett David Fincher Hetedik című thrillerével is korszakost alkotott. A sorozatgyilkos nyomába szegődő nyomozópáros történetéből a műfaj egyik legjobbja és valószínűleg az utóbbi 25 év egyik legemlékezetesebb filmje kerekedett.

Harcosok klubja (1999)

Négy évvel később újabb David Fincher film készült, Brad Pitt ebből sem maradhatott ki, és bár a Hetedikkel már magasra tették a lécet, a Harcosok klubjával sem okoztak csalódást, sőt! Ha a Hetedik az elmúlt 25 év legjobb filmjei között van, akkor a Harcosok klubjának helye is megkérdőjelezhetetlen. Tyler karaktere Brad Pitt legjobb szerepeinek szintézise: elég őrült, elég vagány és magabiztos, de időnként humoros, illetve természetesen szexi, no és félelmetes. Kötelező film.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyári Dia: „A húszas éveim elején-közepén sok lehetőségtől elestem, mert teltebb volt az alakom”

Nyári Dia: „A húszas éveim elején-közepén sok lehetőségtől elestem, mert teltebb volt az alakom”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

PR

Kutyások figyelem! Ezért kell tavasszal jobban odafigyelned (x)

Kutyások figyelem! Ezért kell tavasszal jobban odafigyelned (x)

PR

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

PR

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)