5 film a leszbikus kapcsolatokról

2022.június.30.

A leszbikus kapcsolatok esztétikai és lélektani perspektívája sok művészt inspirált már, köztük a filmrendezőket is. Most összegyűjtöttük az 5 legizgalmasabb sztorit, ami nemcsak, hogy betekintést enged az azonos nemű párok világába, de garantált, hogy segít megérteni is őket.

1. Carol

2015 egyik filmsikere volt a Carol, ami nem csak a leszbikusság, de a társadalmi és életkorbeli különbségek korabeli megítélésére is reagált. A fiatal, eladóként dolgozó Teresa és az idősebb, jómódú Carol teljesen más világban élnek, ám a köztük levő kémia a találkozásuk első pillanatától kezdve nyilvánvaló. Megismerkedésükkor Carol egy megromlott házasságban küszköd, és féltékeny férje még tovább nehezíti a két nő helyzetét, minek hatására ők elmenekülnek a városból. Todd Haynes romantikus filmje – a lista többi alkotásával ellentétben – mentes a túlfűtött erotikus jelenetekről, inkább a romantikát és kosztümös filmeket kedvelő nézőknek ajánljuk.

2. Adéle élete

Az Adéle élete minden idők egyik legpikánsabb LMBTQ témájú filmje, hiszen az alkotás tele van tűzdelve egy meleg szerelmespár zavarba ejtően intim pillanataival. A főszereplő, a 15 éves Adéle korábban fiúkkal járt, ám mindez páli fordulatot vesz, amikor megismerkedik Emmával. A már tapasztaltabb, kékhajú művészlány rögtön elvarázsolja Adélet, és magával viszi különös élete mindennapjaiba. Abdellatif Kechiche filmje kettejük szerelmének történetét mutatja be, egészen Adele coming-outjától a szakítás utáni állapotokig.

7 ok, amiért a heterók idén is kimennek a Budapest Pride-ra!

7 ok, amiért a heterók idén is kimennek a Budapest Pride-ra!3. Egy éjszaka Rómában

A 2010-es spanyol filmdráma története össz-vissz egy egyéjszakás kaland történetét vette alapul, annak is csupán a lakásba érkezés és a lakásból való távozás közti időintervallumát. Ez elsőre eseménytelennek tűnhet, de Julio Medem művészi megoldásai izgalmassá tették a film minden másodpercét; Alba és Natacha történetében érzelmi mély- és tetőpontok és zavarba ejtő szexuális jelenetek váltogatják egymást.

4. Mennyei teremtmények

Peter Jackson karriere csúcsaként tartják számon Mennyei teremtmények című filmjét, amiben két iskoláskorú lány egyre mélyülő barátságát dolgozta fel. A történet az 50-es évek Új-Zélandján játszódik, ahol a két különböző társadalmi osztályból származó lány könyveket szeretne írni, azonban teljesen elvesztik a valós és a képzelt világ közti fonalat. A drámai történetet csak az igazán erős idegzetűeknek ajánljuk!

5. A sötétség útja

Lynch filmje nem éppen az a darab, amit a délutáni teázás közben nézel majd; a sötétség útja valóban megdolgoztatja a nézők agytekervényeit. Laura, a los angeles-i baleset egyetlen túlélője bemenekül egy házba, ahol összetalálkozik Bettyvel. A két lány története egyre kacifántosabb lesz, közben a háttérben is feltűnik jó pár mellékszál, és viszonylag rövid idő alatt teljesen elveszítjük a fonalat. Innentől aztán van minden, ami szem-szájnak ingere: drogok, szex, gyilkosság.

Ez is érdekelhet

Heti horoszkóp: Még több pénz ütheti a markodat - szeptember 26. - október 2.

Heti horoszkóp: Még több pénz ütheti a markodat - szeptember 26. - október 2.

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról