Ma van az olvasás világnapja! Íme egy igazi klasszikus, amit imádni fogsz!

2020.szeptember.8.

Olvasni jó! Arról nem is beszélve, hogy sokkal tájékozottabb leszel tőle, és még jobb ember is válik belőled! Kustár Lídia az olvasás világnapján (amit ma ünneplünk) egy rendkívül izgalmas könyvet mutat be. Fedezz fel igazi klasszikusokat vele!

Ma van az olvasás világnapja! Íme egy igazi klasszikus, amit imádni fogsz!
Fotó: Almási J. Csaba

<˘˘˘˘/>Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején˘˘˘˘

A XX. századi, latin-amerikai származású író regényét olvasva egy szerelmi háromszög tagjainak összefonódott sorsát követhetjük végig. A két férfi, a gazdag és népszerű Juvenal Urbino doktor és a jelentéktelen külsejű, ám kitartó Florentino Ariza fiatalon ugyanabba a büszke és gyönyörű nőbe, Fermina Dazába szeret bele. A hármójuk közt zajló, egész életútjukat meghatározó, közel 50 éven át tartó küzdelem végül váratlan fordulattal zárul, amelyben szerepet játszik többek közt egy beszélő papagáj és egy folyami hajóút is.

Az irodalmi Nobel-díjas, stílusteremtő Márquez mesterien festi le mind a számunkra idegen, egzotikus tájakat és élőlényeket, mind szereplőinek jellemét. A történet fő helyszíne egy karib-térségi, dicső múltú város, amely azonban már csak árnyéka önmagának. A pusztulás képei végighúzódnak az egész regényen, mivel olyan nehéz és összetett témákkal és kérdésekkel foglalkozik, mint a betegség, a gyilkosság és öngyilkosság, a polgárháborúk, a testiség és az erőszak, az özvegység, a hűség és a hűtlenség, illetve a boldogságkeresés és csalódás. Mindezeket a szerző regénye fő-és mellékszereplőinek életén keresztül kendőzetlenül, helyenként groteszk humorral és szürreális módon tárja elénk, mellyel egyszerre képes megríkatni és megnevettetni olvasóit.

Olyan emberek életének intim pillanataiba és legbelsőbb gondolataiba nyerhetünk betekintést, akik egyszerre szerethetők és szánalomra méltók, akiknek megítélése akár oldalanként változhat. Mindezek miatt a magával ragadó és felkavaró szerelmi történet akarva-akaratlanul folyamatos önvizsgálatra sarkall minket. A leírásokban gazdag könyvet mindenkinek ajánlom, aki volt már szerelmes, aki nem riad vissza az olykor nyers és naturalista fogalmazásmódtól, aki szeret elveszni a részletekben, aki szívesen utazna helyváltoztatás nélkül, szívesen érezné a papírra vetett tájak különleges virágainak illatát és hallgatná a vízitehenek énekét, és akit érdekelnek mind saját, mind más férfiak és nők lelkének mélységei.

Ez is érdekelhet

A szemed színe elárulja, milyen árnyalatú szemsminkek ideálisak számodra

A szemed színe elárulja, milyen árnyalatú szemsminkek ideálisak számodra

G-Életstílus

A strand mindenkié, kortól és alkattól függetlenül, azaz: 70 éves modelleket is a címlapra!

A strand mindenkié, kortól és alkattól függetlenül, azaz: 70 éves modelleket is a címlapra!

G-Szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex