´Nagy hajrában vagyunk´

2019.február.1.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szigeti Zsófi, a Shaibo énekesnője Amszterdamba költözött, ahol zeneakadémián tanul. Blogjában bemutatja egy külföldi egyetemista mindennapjait, a kétlaki élet kihívásait, és rengeteg érdekes tapasztalatát, tippjét osztja meg veletek. Az előző bejegyzést itt olvashatjátok !

Szigeti Zsófi, Shaibo
Fotó: Kovács Miki

Ezen a héten úgy döntöttem, hogy a Shaibóról írok nektek. Azt már január elején említettem, hogy sok-sok izgalmas program vár ránk, amit veletek is meg szeretnék osztani, úgyhogy itt az idő, hogy kicsit betekintsetek a kulisszák mögé.

Shaibo demózás Amszterdamban
Fotó: Kovács Miki

Múlt hétvégén Nyiti kijött hozzám Amszterdamba, hogy felvegyük az új dalok demóját. Nem mentünk várost nézni, se vacsizni, se semmi, az egész hétvégét alkotással töltöttük. Viszonylag nagy hajrában vagyunk, mert február közepén hazautazom, és akkor lesz az első többnapos, új hangzást kialakító próbánk az új felállással (Bécsy Bence-gitár, Kovács Miki-dob), úgyhogy szeretnénk addigra mindennel elkészülni.

Szigeti Zsófi
Fotó: Kovács Miki

Egyébként sokkal korábban ki akartuk hozni az első single-t, először még január volt belőve. Aztán várnunk kellett az idei pályázatok kihirdetésére, és mikor kiderült, hogy kaptunk támogatást videoklipre, akkor összedugtuk a fejünket Miki357-el és Sivák Zsófival, a klippünk készítőivel.

Zsófival, a zenekar fotósával már több mint egy éve dolgozunk együtt, rajta keresztül ismertük meg Mikit, aki azóta járt a koncertjeinkre, fotózásokra stb. Mivel eléggé összebarátkozott a csapat, nem volt kérdés, hogy a klipet is együtt szeretnénk elkészíteni, úgyhogy február közepén Marokkóból jelentkezem majd, a klip forgatásról.

A klipen kívül egy kislemezt is szeretnénk rögzíteni, úgyhogy elég zsufi lesz a következő két-három hónap, így kevesebb a szabadfoglalkozás amikor Nyiti itt van nálam, vagy én hazaugrom pár napra.

Amióta kint élek, nem tudunk annyit együtt lenni, amennyit szeretnénk. Néha picit nehéz az, hogy reggeltől estig dolgozunk, és "kollegákként" vagyunk együtt, de már most tervezzük, hogy augusztusban elmegyünk egy hétre nyaralni, illetve szerintem Marokkóban is lesz időnk kicsit kizárni mindent. Ezt a két minőséget (barát-munkatárs) egyébként nem könnyű szétválasztani, ugyanakkor én szimplán munkatársként nem tudnék olyan hatékonyan dolgozni. Nyitinek és nekem is létfontosságú az, hogy legyen meg előre, mit miért csinálunk, mit akarunk elérni, hogyan tudunk kiegyensúlyozottan dolgozni.

Shaibo demózás
Fotó: Kovács Miki

Sokszor például a komfort hiányos tényező itt kint nálam, mert folyamatosan költözünk (btw jövő héten megint...). Így nincs egy állandó tér, ahol ki tudnék alakítani egy kis homestúdiót. De ezeken túl kell lendülnünk, és dolgoznunk minden kényelmetlenség ellenére.

Egy szó mint száz, itt van egy rövidke videó rólunk, még a tavalyi A38-as koncertünkről ahol, pont ilyenekről mesélünk!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője