Nem kell egy zsák pénz álmaid útjához

2016.május.31.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Kovács Ivett és Kónya Dorottya két budapesti lány, akik a főiskola óta ismerik egymást, de szorosabb barátságot egy athéni utazás során kötöttek. Már ekkor érezték, hogy nem ez lesz az utolsó alkalom, amikor együtt utaznak, ugyanis hasonló a mentalitásuk, többnyire azonos dolgok érdekelik őket a pihenés alatt is. Legszívesebben aktívan töltik az időjüket, próbálnak minden napból a lehető legtöbbet kihozni, újdonságokat felfedezni. Az Ivory Passportal inspirálni szeretnék barátaikat és azokat az embereket, akik félnek nekivágni egy messzi útnak. Remélik, a kis kalandjuk meghozza a kedveteket, bátorságotokat. Mindemellett hosszabb távú céljuk, hogy kulturális kapcsolatokat építsenek ki a világ minden táján, így útjukat e cél elérése is erősen meghatározta. További élményekért kövessétek az Instagramon a #theivorypassport -ot.

A Karibi térség a világ egyik legkedveltebb turista célpontja és mivel korábban egyikünk sem járt arra eldöntöttük, hogy ha törik, ha szakad, akkor is eljutunk ide. Amint kiválasztottuk Mexikót és Kubát, már el is kezdtük tervezni, hogyan láthatnánk/tapasztalhatnánk meg minél többet a két országból a lehető legkisebb keretből. Ötleteinket a Dot for You naplóiban jegyeztük fel, így már csak a megvalósításra kellett fókuszálni.

Korábbról ismertük a jól bevált módszereket, mint például a couchsurfing, hostelek, stoppolás, ezért az utazási költségeink nagy részét le tudtuk csökkenteni. A legnagyobb fejtörést a repülőjegy megvásárlása jelentette, de átszállással végül a Momondo nevű applikáció segítségével elfogadható áron meg tudtuk oldani az odajutást. Mivel a szórakozáson kívül a helyi kultúrákat is meg akartuk ismerni, úgy gondoltuk, hogy felvesszük a kapcsolatot helyi lakosokkal, sőt még a nagykövetségek segítségét is kértük a kapcsolatok kiépítésére.

Az alapos előkészületek után nagy várakozásokkal indultunk neki az utazásunknak. Az első állomás Cancun - Mexikó - repteréről egy transzfer járattal Playa de Carmen lenyűgöző tengerpartja volt. Innen a helyi komppal keltünk át Cozumel szigetére, ahol a Tank Dive Hostel felé vettük az irányt. Igen, egy búvár hostelbe, ugyanis itt terveztük megcsinálni az OWD (Open Water Diving) tanfolyamot. Visszagondolva jól döntöttünk, hiszen így már a kezdetektől fogva sós vízben merülhettünk és igazán különleges élményben lehetett részünk a tengerben.

Cozumel szigete nem csak a merülés, hanem az elhelyezkedése miatt is jó célpont. Innen könnyen meg lehet közelíteni a különböző élményparkokat, amelyekből a kedvencünk a Xcaret, ahol kulturális bemutatók, természeti szépségek mellett vizes kalandokban, mint például cápa simogatás, delfinekkel való úszás, is részt lehet venni.

Délutánonként általában átkeltünk a szárazföldre, ahol meglátogattuk pl. Tulum romvárosát vagy Dos Ojos Cenotét (olyan természetes vízaknák, ahol snorkelingezni is lehet).

Az egyes célpontjaink közötti utazáshoz a kalandos "collectivo" nevű gyűjtőbuszt használtuk. Érdekes, hogy a helyi lakosok ezt a kisbuszt (kb. 10 fős) használják arra, hogy napi szinten munkába járjanak. A Cozumelen eltöltött kalandok után szomorúan, de kíváncsian tértünk vissza Cancunba. Itt rengeteg couchsurfinges lehetőség van és nekünk annyira szerencsénk volt, hogy két különböző helyen is olyan házigazdákkal találkoztunk, akik a lakáskulcsukat is ránk bízták - mindezt úgy, hogy napokra elutaztak az országból. Cancunból a helyi távolsági buszjárat (IDO) segítségével eljutottunk Chichen Itzára, a Maja-tolték romvároshoz a Yucatán félszigeten.

Ti tudtátok, hogy a maják a vizet természetes folyóvíz hiányában, úgynevezett cenotékból (természetes vízaknákból) nyerték ki, vagy, hogy a piramisokat tudatosan építették, amely lehetővé tette, hogy hátborzongató hanghatásokat keltsenek? Minden egyes kalandunkhoz a DVA táskáit vittünk magunkkal, amelyeket minden körülmények között remekül megállták a helyüket.

Már a Mexikói kalandunk után elégedetten térhettünk volna haza, olyan élménydús utazáson vettünk részt, de mi még mi következett ez után…

A cikk hamarosan folytatódik...

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kvíz: Ha 10-ből 8-at ismersz a következő kifejezések közül, igazán művelt vagy

Kvíz: Ha 10-ből 8-at ismersz a következő kifejezések közül, igazán művelt vagy

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője