Őrülten jó sorozatokat is elkaszált a Netflix, mutatjuk a listát

Cudar idők járnak – a sorozatgyártás világában is. És mivel elképesztően drága iparág, az előfizetők száma pedig az elmúlt időszakban csökkent, ráadásul egyre nagyobb a verseny a streaming berkekben, a Netflixnek szigorú döntéseket kell hoznia, milyen projektekbe invesztál. Összegyűjtöttük azokat, amik nem élték túl a rostát.

A berendelt negyedik évaddal Az Esernyő Akadémia című sorozatot is elkaszálja a Netflix
A berendelt negyedik évaddal Az Esernyő Akadémia című sorozatot is elkaszálja a Netflix
Fotó: Netflix/Glamour

Sajnáljuk, hogy ilyen hírekkel indítjuk a hétvégét, de ideje szembenézni a ténnyel: a Netflix megválik néhány olyan sorozatától, amitől vérzik a szívünk. Egészen pontosan tizenkét produkciót nem folytatnak, hármat pedig igen, viszont az új évaddal le is zárják őket, ami azt jelenti, hogy tizenöt produkciótól kell könnyes búcsút vennünk. (Ne felejtsd el, hogy a Netflix válságkorszakát éli, radikálisan lecsökkent az előfizetőinek száma világszinten, így minden lépését és kiadását át kell gondolnia.)

A Stranger Things nem okozott különösebb meglepetést, miután már egy ideje tudjuk, hogy a sci-fi eposznak már csak egy utolsó, ötödik évadot adtak, annak viszont a hírek szerint nagyon megadják majd a módját, ezért sem tudjuk pontosan, mikor érkezik. (Érdekes, hogy A nagy pénzrablás esetében is az ötödik évaddal húzták meg a határt, mert a készítők még véletlenül sem akarták, hogy a nézők unjanak rá a produkcióra, ezért inkább hősiesen kinyírták ők maguk.)

Hiába dönt rekordokat, a Netflix döntése alapján a Stranger Things is véget ér az ötödik évaddal
Fotó: Netflix/Glamour

Ezért kap csak négy évadot az Én még sosem... című sorozat

Az Én még sosem... című sorozatnak eredetileg március 8-án jelentették be a negyedik évadát, és igen, sajnos az lesz az utolsó is. Az egyik legfájóbb pont talán a Gerdard Way képregényei alapján készült (bár attól nagyon markánsan eltérő) Az Esernyő Akadémia című sorozat, ami hiába volt abszolút közönségkedvenc, pláne azoknak, akik beleuntak a klasszikus szuperhős narratívába, és hiába rajongunk érte 2019 óta, a berendelt negyedik évaddal egyidőben ugyancsak kaszát kapott.

A könyörtelenül, és a folytatás esélye nélkül törölt sorozatok között is van olyan, amit kifejezetten sajnálunk. Nem, ez még véletlenül sem Paris Hilton egy évad után kukázott főzőshow-ja, aminek eleve kár volt nekikezdeni, hanem például az Archive 81, ami még a maga vontatott tempójával is megérdemelt volna minimum plusz egy évadot. Már csak azért is, mert az első évad befejezése úgy hagyta nyitva a történetet, hogy folytatás nélkül még belegondolni is nyomasztó.

És mi lesz az álmok urával?

Augusztusban kétségtelenül a Sandman volt a Netflix nagydobása, és hiába produkál nagyon szép számokat (az első hét után 127,5 millió órányi össznézettséget söpört be), ez sajnos még mindig nem garancia, hogy új évaddal térjen vissza. Erről egyébként maga Neil Gaiman írt tweetjében, aki azzal magyarázta a dolgot, hogy a sorozat elképesztően drága, és nagyjából átlagon felüli teljesítményt kell nyújtania, hogy a Netflix invesztáljon egy második évadba. „Igen, az utóbbi két hétben a miénk volt a legnézettebb sorozat, de ez még mindig nem biztos, hogy elég” – szomorította a Gaiman a sorozat rajongóit, aki maga is intenzíven hozzájárult a projekt fejlesztéséhez.

Ez is érdekelhet

„Amikor levette a ruháit, kicsit megijedtem” - Ilyen a szex egy jóval idősebb férfival

„Amikor levette a ruháit, kicsit megijedtem” - Ilyen a szex egy jóval idősebb férfival

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói