Nincs férfi, nincs nő, csak az intimitás - Seattle-i fotós mesélt nekünk különleges világáról

Egy sorozat véletlennek köszönhetően ismerkedtem össze a Seattle-i Anthon Smith-szel, aki amellett, hogy Anomie Belle zenei menedzsereként tevékenykedik, a fotózásban találta meg igazán önmagát. Az intuitív művész leginkább a nemtől és kortól független intimitást és szenvedélyt keresi, ezáltal egy igazán különleges, korlátok nélküli világot teremtve képeiben. Anthon most a mi kérdéseinkre is válaszolt, és elárulta, pontosan mit is jelent számára a fotózás.

Hogyan jött a fotózás? Mikor döntöttél úgy, hogy ezzel szeretnél foglalkozni?

Tinédzserkoromban kaptam egy régi, manuális fényképezőgépet, ezzel kezdtem el hobbi szinten fotózni. Középiskola és egyetem alatt én magam is modellkedtem, így leginkább a divat- és emberfotózás felé húzott a szívem. Mindig is sok barátom foglalkozott különböző művészetekkel, így rengeteg inspirációt gyűjthettem tőlük, folyamatosan hatottunk és hatunk egymásra. Amikor nem velük vagyok, a természetet járom, utazom. Összességében talán ez a kettő, ami leginkább a fotózásra ösztökélt.

data-instgrm-permalink=https://www.instagram.com/p/BbpC8mYg2Nh/ data-instgrm-version="8" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> Kindred spirits. with @roxannacwalitzki Anthon Smith (@anthondsmith) által megosztott bejegyzés, 2017. Nov 18., 07:18 PST

Mi az ars poeticád? Mit örökítesz meg legszívesebben?

Leginkább az emberi interakciókban megjelenő intimitás, szépség és erő érdekel. Ez a szenvedélyem. Az egymással átélt tapasztalatok formálnak és változtatnak bennünket, máshogy tekintünk saját magunkra és a bennünket körülvevő világra is általuk. Számomra a művészet az az út, amin keresztül ezt feltárom és egyben kifejezem. Az az önreflexió folyamata. Mindig az adott pillanat érdekel; hogy akkor és ott milyenek az emberek, milyen a világuk. Az alkotás olyan, mint a szerelem. Totálisan elmerülök benne, a munkámmal együtt változom. Fontos számomra, hogy megörökítsem egy-egy ember pillanatnyi érzelmi állapotát.

data-instgrm-permalink=https://www.instagram.com/p/BZRYqOWAT1c/ data-instgrm-version="8" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> stranger than earth. with @reddwalitzki and @casstronaut masks by @crypticnine Anthon Smith (@anthondsmith) által megosztott bejegyzés, 2017. Szept 20., 10:43 PDT

Láttad már? 1 millióan követik ezt a fotóst Instagramon, ha vegignézed, mindent érteni fogsz!

Mi alapján választasz modellt, mitől érzed azt, hogy valakit mindenáron le szeretnél fényképezni?

Ők maguk! Mindig az alanyaim személyiségéből merítem a legtöbb inspirációt, az ő létezésük válik a munkáim tárgyává. Spontán vagyok, a rájuk jellemző, sajátos benső világ alakítja a közös munkánkat. Ettől válok igazán őszintévé. Valójában sokkal többek ők, mint múzsák: a szenvedélyem üzemanyagai!

Anna-Lynne Williams (aka Lotte Kestner)
Anna-Lynne Williams (aka Lotte Kestner)

Azok a művészek határoznak meg leginkább engem, akik számára nincs éles határ az alkotás és a mindennapi létezés között. Miért ne lehetne az élet is egy műalkotás? Persze, létre tudunk hozni gyönyörű festményeket és szobrokat, de én abba "szeretek bele", aki már önmagában is egy műalkotás.

data-instgrm-permalink=https://www.instagram.com/p/xVZ0MIMYmX/ data-instgrm-version="8" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> as we are. with @roxannacwalitzki amp; @anomiebelle Anthon Smith (@anthondsmith) által megosztott bejegyzés, 2015. Jan 1., 18:14 PST

Van kedvenc fotósorozatod?

Mindegyik a kedvencem, amíg el nem készítem a következőt. Ez folyton változik. Nem szeretem így kategorizálni a dolgokat, ha egyet kiválasztok, olyan, mintha megfojtaná a többi iránti nyitottságom.

Ashley Joncas
Ashley Joncas

Milyen terveid vannak 2018-ra?

Remélem, hogy egy kreatív, ambíciózus év elé nézek. Videoklipet készítek Anomie Bellének és Roxanna Walitzkinek, mindkettő 2018-ra lesz készen valószínűleg. Emellett új fotókon dolgozom Ashley Joncassal és Ramoni Zordinivel. Rengeteg olyan szereplő van az életemben, akivel nagyon szeretnék még együtt dolgozni. Egyszerűen csak egyre több embert akarok megismerni, akikből újabb inspirációt nyerhetek.

Ez is érdekelhet

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Így tartsd rendben a ruhásszekrényed, hogy könnyebben elkészülj reggel

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.