7 elgondolkodtató könyv, ami tökéletes társ lesz a nyaralásra

Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A nyári lazulással hirtelen több időnk jut minden olyanra, amiket év közben tologattunk magunk előtt: minőségi énidő, mozgás, több könyv olvasása. Most összegyűjtöttünk hét olyan könyvet, ami egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat, és biztosan nem fogod megbánni, hogy magaddal vitted a szabadságodra!

Ezeket a nyári könyveket imádni fogod
Ezeket a nyári könyveket imádni fogod
Fotó: NDinfinity/Getty Images

A jól megérdemelt tengerparti, vízparti nyaralás egyik alapkelléke egy jó könyv, amit lustán lapozgathatunk napozás vagy sziesztázás közben. Bár szívesen nyúlunk ilyenkor a limonádé regényekért, a pszichológiai témájú, mindennapi életünkre hatással lévő problémákat fejtegető könyvek ugyanúgy ki tudnak kapcsolni, mint a már ismert romantikus sztorik. Legyen szó az önismeret elsajátításáról, az önfeledt szexualitásról vagy az önbizalomnövelésről, ezek a könyvek mind hozzáadnak valamit az olvasóhoz, amiket vihetnek tovább magukkal.

HIRDETÉS

Jay Shetty: A szerelem 8 szabálya

Ez nem egy átlagos kézikönyv, ami segít a szingliknek párt találni, vagy a házasoknak megmenteni a kapcsolatukat – ezt Shetty már a könyv elején leszögezi. Az egyedüllét megszeretésétől kezdve, a pártaláláson át a szakításig vagy az egymáshoz való visszatalálásig, a szerző elkalauzolja az olvasót a szerelem különböző fázisain és új szemszögből közelíti meg a romantikus kapcsolatok felépítését, dinamikáját. A szerelem 8 szabálya szembeállít az összes felszínes tévhittel, amiket eddig hittünk a párkapcsolatokról, és az alapoktól kezdve tanítja meg, hogyan kell rendesen szeretni, igazán, emberien és mélyen.

Ian Kerner: Mesélj milyen volt a legutóbbi szex?

Több évtizedes szexuálpszichológiai praktizálása, tapasztalatok és akadémiai kutatások segítségével gyűjtötte össze és vesézte ki Ian Kerner a leggyakoribb és leginkább tabusított hálószobaproblémákat a legújabb könyvében. A Mesélj milyen volt a legutóbbi szex? arra buzdítja a párokat, hogy alaposan vizsgálják meg a „szexuális forgatókönyveiket” és írják át, ha szükséges, ne féljenek új dolgokat kipróbálni és közösen fejlődni. Emellett praktikus gyakorlatokkal is készült, hogy nem csak párként, de egyénként is mindenki megélhesse a szexuális kiteljesedés felszabadító örömét.

Nemcsak szexi baba, hanem valódi, gondolkodó nő - miért korszakalkotó az élőszereplős Barbie-film?

Nemcsak szexi baba, hanem valódi, gondolkodó nő - miért korszakalkotó az élőszereplős Barbie-film?

Sophia Smith Galer: Mielőtt elveszíted

Smith Galer angol újságíró, TikTok tartalomgyártó és egyetemi tanár, aki missziójának tartja, hogy nyílt és tabumentes társadalmi beszélgetést kezdeményezzen a szexualitásról. Könyve elsősorban az első szexuális élmény és romantikus párkapcsolat megélésére készít fel, azonban azoknak is hasznos lehet, akik már nosztalgiával tekintenek vissza ezekre az élményekre; fiataloknak és felnőtteknek egyaránt kötelező olvasmány. Kendőzetlen őszintesége segít újradefiniálni a női szexualitást és a gyakran mérgező erőviszonyokat, amelyek később maradandó sebeket hagyhatnak a nőkben.

Jenn Grannenman, André Sólo: Érzékenység

„Jaj, ne sírj annyit, olyan érzékeny vagy!” Ha ez egy ismerős mondat számodra, akkor Grannenman és Sólo könyve biztosan neked való. Húsz évnyi idegtudományi, pszichológiai és genetikai kutatáson alapszik az Érzékenység alaptézise, ami szerint hiába címkézi a társadalom az érzékenységet gyengeségnek, ez egy valóságos szupererő. „A mi hangos, gyors világunkban az érzékeny emberekre kell figyelnünk, mert van mit tanulnunk tőlük.”

Nick Trenton: Az önterápia művészete

Bár egy jó pszichológusszakember mentorálását semmi sem helyettesítheti, az alapos önismeret egyrészt elengedhetetlen része a felnőtt létnek, másrészt egy izgalmas utazás is. A könyvben ennek az önismereti alapjait sajátíthatjuk el, hogy felismerjük a régi mintáinkat és új mechanizmusokat alakítsunk ki az életünkben Trenton könnyen elsajátítható kognitív terápiás módszereivel.

Emily Nagoski, Amelia Nagoski: Elég vagy

A Nagoski testvérekkel az érzelmi kiégés kapcsán egy korábbi interjúban beszélgettünk, most pedig egy praktikus munkafüzetet állítottak össze kifejezetten nőknek az érzelmi és mentális terhek kezelésére. Emily és Amelia Nagoski teljes munkássága a nők jóllétének elősegítésére épült, Emily Nagoski könyve az Úgy, ahogy vagy a női szexualitással foglalkozik, míg testvérével, Ameliával közös írásukban az Érzelmi kiégésben a mindennapos tújhajszoltságot járták körben – az Elég vagy pedig egy újabb elengedhetetlen kellék a tudatos nők könyvespolcán.

Minden, amit eddig tudunk a Dűne 2. részéről

Minden, amit eddig tudunk a Dűne 2. részéről

Szekeres Ibolya: Bátorság!

Mi a bátorság? A tandemugrás, az ejtőernyőzés és a mélytengeri búvárkodás? Szekeres Ibolya állítja, hogy a bátorság a leghétköznapibb mozzanatokban rejlik, amikor az embernek szembe kell néznie önmagával és az általa felépített valósággal. Szekeres a humanisztikus, személyközpontú pszichológiai tanácsadás gyakorlója, amely a kliens „problémamegoldó és önmegvalósító képességébe vetett hiten alapul”. A pszichológus foglalkozik a determinizmus és a szabad akarat kérdésével, végül olyan gondolatokkal zár, amelyek „segíthetnek eljutni a káoszból az egyensúlyba”.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

glamour plusz ikon Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)