Őrült szexjelenetek vonalakból - Exkluzív interjú a francia grafikussal

2017.március.16.

A Petites Luxures művésznév mögött alkotó francia grafikus igazán különleges stílust fejlesztett ki: erotikus rajzai csupán néhány vonalból állnak, azonban már ennyivel képesek az egekbe emelni a pulzusszámunkat!

Őrült szexjelenetek vonalakból - Exkluzív interjú a francia grafikussal
Fotó: Instagram

Kit rejt a Petites Luxures név?

Nos, mit is mondhatnék... Grafikus-dizájnerként dolgozom hosszú idő óta, Párizs külterületén élek, boldog vagyok és szerelmes. A Petites Luxures nem a fő munkám, legalábbis egyelőre, úgyhogy sajnos nem sokat pihenek mostanában. Szeretek rajzolni, szeretem a zenét, a fotózást, építeni, kreálni dolgokat.

Mikor és minek a hatására döntöttél úgy, hogy rajzolni szeretnél?

Azóta rajzolok, amióta meg tudom tartani a ceruzát a kezemben. 19 évesen eldöntöttem, hogy ebből szeretnék megélni, és elkezdtem alkalmazott művészetet tanulni Párizsban. Először a meseiparban akartam elhelyezkedni, de aztán megismerkedtem a számítógépes grafikával. Eközben végig rajzoltam, erre egyszerűen szükségem van, még ha nem is ez a legfontosabb része a grafikus tervezésnek.

Egyedi stílusban alkotsz, ami alapvetően egy téma köré összpontosul. Egyszerre diszkrét a minimalizmusnak köszönhetően, és mégis konkrét a témái miatt.

A minimalizmus lehetőséget biztosít arra, hogy explicit részleteket rajzolhassak anélkül, hogy közönségessé vagy alpárivá váljanak a munkáim. Ezt szeretem ebben a stílusban: úgy mutatja meg a jeleneteket, hogy közben mégis rejtve maradnak a részletek, és a néző képzeletére van bízva minden. A képek legfontosabb, legközpontibb elemét gyakran meg sem rajzolom igazából.

Mit jelent számodra a szex? Hol találkozik az erotika és a művészet?

A szex a legalapvetőbb és legtermészetesebb örömforrás az életben, akárcsak az evés vagy a nevetés. Szabad és korlátlan, és amíg felnőttek között történik, szabad akaratból, addig csak pozitív dolgot jelenthet. Ha történelmi oldalról közelítjük meg a témát, sok kultúrában és vallásban tabu a szex, és én itt látom a művészet szerepét: hogy ledöntsük ezeket a falakat.

Olyan képeket is rajzolsz, amik társadalmi, emberjogi kérdésekben emelnek szót. Miért döntöttél úgy, hogy ezekkel a témákkal is foglalkozz?

Megvan a saját véleményem az adott kérdésekben, és ezt próbálom sokszor rajzok formájában kifejezni. Persze ezek mind összefüggenek a szerelemmel, a szexszel, az emberi testtel, a tisztelettel#8230; Például a női egyenjogúság kérdése fontos számomra, és azt feltételezem, hogy az oldalam követői szintén nyitott, szabadelvű emberek, akik megértik az üzeneteimet. Én a kölcsönös tiszteletben és a szabadságban hiszek. Viszont a Petites Luxures fő célja nem az, hogy társadalomról, vallásról vagy politikáról papoljon, és ha nem muszáj, nem is ilyen témákban posztolok – csupán a szabad szerelem és a szabad szexualitás kérdésére kíván reflektálni az oldal.

A rajzaidat nemcsak online lehet nézegetni, már rendelhetőek nyomtatott formában is. Hol tudják beszerezni ezeket az érdeklődők?Igen, készítek nyomtatott verziót a rajzaimból, de ezt is csak egy bizonyos szintig szeretném elvinni. Itthon készítem őket saját magam, limitált számban, aláírva. A www.petitesluxures.bigcartel.com oldalon lehet megvásárolni őket, minden héten tartok egy kiárusítást, és általában gyorsan el is fogynak a termékek. Ruhákat nem készítettem még, és nem is tervezem – igaz, pár helyen találkozhattok a mintáimmal, mert sajnos elloptak néhányat. Jelenleg egy párizsi divattervezővel dolgozom egy projekten, egy nagyon kicsi, hímzett kollekciót készítünk, de ez minden!

Milyen jövőbeni terveid vannak?
A hímzett kollekció április végén jelenik majd meg, aztán befejezem a könyvem szerkesztését, amit tavaszra terveztem. Lesz néhány kiállításom Párizsban és Londonban is, ezekhez szuper helyeket találtam. Ezen a héten pedig feltöltöm egy újabb itthoni projektem az oldalamra, ami a szerelmes levelek témáját dolgozza fel, a konceptuális művészet eszközeivel. Nagyon élvezem a készítését, remélem, másoknak is tetszeni fog.

A kedvenc filmem… a Maraton életre-halálra.
Az inspirációs forrásom… minden az életben.
A kedvenc művészem… a legközelebbi, akit felfedezek, és megszeretem.

Ez is érdekelhet

Minden, amit tudnod kell, mielőtt fülpiercinget lövetsz

Minden, amit tudnod kell, mielőtt fülpiercinget lövetsz

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

PR

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)