Őrült szexjelenetek vonalakból - Exkluzív interjú a francia grafikussal

2017.március.16.

A Petites Luxures művésznév mögött alkotó francia grafikus igazán különleges stílust fejlesztett ki: erotikus rajzai csupán néhány vonalból állnak, azonban már ennyivel képesek az egekbe emelni a pulzusszámunkat!

Őrült szexjelenetek vonalakból - Exkluzív interjú a francia grafikussal
Fotó: Instagram

Kit rejt a Petites Luxures név?

Nos, mit is mondhatnék... Grafikus-dizájnerként dolgozom hosszú idő óta, Párizs külterületén élek, boldog vagyok és szerelmes. A Petites Luxures nem a fő munkám, legalábbis egyelőre, úgyhogy sajnos nem sokat pihenek mostanában. Szeretek rajzolni, szeretem a zenét, a fotózást, építeni, kreálni dolgokat.

Mikor és minek a hatására döntöttél úgy, hogy rajzolni szeretnél?

Azóta rajzolok, amióta meg tudom tartani a ceruzát a kezemben. 19 évesen eldöntöttem, hogy ebből szeretnék megélni, és elkezdtem alkalmazott művészetet tanulni Párizsban. Először a meseiparban akartam elhelyezkedni, de aztán megismerkedtem a számítógépes grafikával. Eközben végig rajzoltam, erre egyszerűen szükségem van, még ha nem is ez a legfontosabb része a grafikus tervezésnek.

Egyedi stílusban alkotsz, ami alapvetően egy téma köré összpontosul. Egyszerre diszkrét a minimalizmusnak köszönhetően, és mégis konkrét a témái miatt.

A minimalizmus lehetőséget biztosít arra, hogy explicit részleteket rajzolhassak anélkül, hogy közönségessé vagy alpárivá váljanak a munkáim. Ezt szeretem ebben a stílusban: úgy mutatja meg a jeleneteket, hogy közben mégis rejtve maradnak a részletek, és a néző képzeletére van bízva minden. A képek legfontosabb, legközpontibb elemét gyakran meg sem rajzolom igazából.

Mit jelent számodra a szex? Hol találkozik az erotika és a művészet?

A szex a legalapvetőbb és legtermészetesebb örömforrás az életben, akárcsak az evés vagy a nevetés. Szabad és korlátlan, és amíg felnőttek között történik, szabad akaratból, addig csak pozitív dolgot jelenthet. Ha történelmi oldalról közelítjük meg a témát, sok kultúrában és vallásban tabu a szex, és én itt látom a művészet szerepét: hogy ledöntsük ezeket a falakat.

Olyan képeket is rajzolsz, amik társadalmi, emberjogi kérdésekben emelnek szót. Miért döntöttél úgy, hogy ezekkel a témákkal is foglalkozz?

Megvan a saját véleményem az adott kérdésekben, és ezt próbálom sokszor rajzok formájában kifejezni. Persze ezek mind összefüggenek a szerelemmel, a szexszel, az emberi testtel, a tisztelettel#8230; Például a női egyenjogúság kérdése fontos számomra, és azt feltételezem, hogy az oldalam követői szintén nyitott, szabadelvű emberek, akik megértik az üzeneteimet. Én a kölcsönös tiszteletben és a szabadságban hiszek. Viszont a Petites Luxures fő célja nem az, hogy társadalomról, vallásról vagy politikáról papoljon, és ha nem muszáj, nem is ilyen témákban posztolok – csupán a szabad szerelem és a szabad szexualitás kérdésére kíván reflektálni az oldal.

A rajzaidat nemcsak online lehet nézegetni, már rendelhetőek nyomtatott formában is. Hol tudják beszerezni ezeket az érdeklődők?Igen, készítek nyomtatott verziót a rajzaimból, de ezt is csak egy bizonyos szintig szeretném elvinni. Itthon készítem őket saját magam, limitált számban, aláírva. A www.petitesluxures.bigcartel.com oldalon lehet megvásárolni őket, minden héten tartok egy kiárusítást, és általában gyorsan el is fogynak a termékek. Ruhákat nem készítettem még, és nem is tervezem – igaz, pár helyen találkozhattok a mintáimmal, mert sajnos elloptak néhányat. Jelenleg egy párizsi divattervezővel dolgozom egy projekten, egy nagyon kicsi, hímzett kollekciót készítünk, de ez minden!

Milyen jövőbeni terveid vannak?
A hímzett kollekció április végén jelenik majd meg, aztán befejezem a könyvem szerkesztését, amit tavaszra terveztem. Lesz néhány kiállításom Párizsban és Londonban is, ezekhez szuper helyeket találtam. Ezen a héten pedig feltöltöm egy újabb itthoni projektem az oldalamra, ami a szerelmes levelek témáját dolgozza fel, a konceptuális művészet eszközeivel. Nagyon élvezem a készítését, remélem, másoknak is tetszeni fog.

A kedvenc filmem… a Maraton életre-halálra.
Az inspirációs forrásom… minden az életben.
A kedvenc művészem… a legközelebbi, akit felfedezek, és megszeretem.

Ez is érdekelhet

Irodai sikk a legújabb trendek szerint

Irodai sikk a legújabb trendek szerint

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet