Nem dalok, történetek - megjelent O’Sullivan bemutatkozó lemeze

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hallgasd meg nálunk Ian O’Sullivan bemutatkozó lemezét, amelyben a legbensőbb érzéseit tárja a hallgatók elé, például arról, milyen érzelmi hullámvasút volt a döntés, hogy a zenét választja.

O'Sullivan
O'Sullivan bemutatkozó lemeze kendőzetlenül őszinte
Fotó: Martin Wanda

O’Sullivan a pécsi Orvosi Egyetem elvégzése közben talált rá a zenélés örömére. Sok belső harc után döntött úgy, hogy az orvosi pályát maga mögött hagyva a zene mellett dönt, és a legbelsőbb érzéseit a hallgatók elé tárja. A These are not songs, they are stories című anyagot április 1-jén a Turbinában mutatja be.

Hazai és nemzetközi rajongók

Az elmúlt két évben kislemezről kislemezre nőtt a rajongóinak száma, a Born in the Rain című dalát például több mint egymilliószor hallgatták meg Spotify-on nem csak hazai, de külföldi rajongói.

A most megjelenő These are not songs, they are stories című lemezével azt tűzte ki maga elé célként, hogy kendőzetlenül őszinte lesz, egészen egyszerűen azért, mert nem tudja elképzelni, hogy nem a saját életéből inspirálódjon, az érzelmei legmélyebb rétegeiebe leásva. A dalok mind-mind megtörtént eseteket mesélnek el, amellyel Ian akkor találkozott, amikor hátat fordított orvosi karrierjének azért, hogy zenész lehessen. Ebben az időszakban egy nagyon komolyan fülbetegségben is szenvedett, ami nem csak a karrierjét veszélyeztette, de egy ideig az sem volt biztos, hogy valaha újra képes lesz zenélni, és ekkor találta meg élete szerelmét is, aki szintén nem ismeretlen a GLAMOUR olvasói előtt, hiszen Kaptay Annamária, a MARI - Art From The Heart alapítója és tervezője a GLAMOUR Women of The Year 2023 - Az év divattervezője kategória jelöltje illetve.

Klippremier: Az O’SULLIVAN új klipje tökéletesen bemutatja, milyen egy mérgező kapcsolat

Klippremier: Az O’SULLIVAN új klipje tökéletesen bemutatja, milyen egy mérgező kapcsolat

Nincsenek kitalált karakterek

Hogy miért a saját életének legféltettebb érzéseit tárja a hallgatók elé, arról a következőképp mesél:

„Nem tudom, hogyan kell úgy szeretetről vagy szomorúságról dalt írni, hogy az valójában nem is létezik. Pont ezt hiányolom a mai popzenében, hogy az emberek állandóan kitalált karakterekről énekelnek. Számomra így kiveszik az egészből a legfontosabb dolog, az őszinteség. Csak akkor láthatjuk egymást olyannak, amilyenek valójában vagyunk, ha megnyílunk, és megmutatjuk sebezhetőségünket. Végső soron mindannyian egyformák vagyunk.

Viseld a gyengeségedet úgy, mint egy páncélt!

O’Sullivant leginkább az indie alt-popműfajba lehet sorolni, és a komolyabb, melankólikusabb témák ellenére is árad belőle a pozitív hangulat. A rá jellemző, különleges atmoszférához hozzájárult a Grammy-jelölt Matt Colton személye, aki a keverésért felelt, és olyan előadókkal dolgozott korábban, mint az Arctic Monkeys, a Jungle vagy Michael Kiwanuka.

Új klip is készült

Az albummal szinte egy időben pedig megjelent a Love & Death című dal videoklipje is, amelyet Vadas Géza rendezett. „Ez a dal egyszerre szól egy kapcsolat kezdetéről és végéről. A sebezhetőségünkről, amikor megismerünk valaki újat, és átadjuk magunkat az ismeretlennek annak ellenére. Illetve szól a tanulságokról és megbánásról is, amit tovább viszünk magunkkal, amikor az egész véget ér”- mondja a klipről O’Sullivan.

Jó zenéket keresel mutatunk neked néhányat!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője