„Ez egy sírva táncolós dal” - Nézd meg Dallos Bogi és Fehér Balázs közös klipjét

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Már évek óta tervezik, most megvalósult, sőt klip is készült Dallos Bogi és Fehér Balázs közös dalához. A My name című dalt valószínűleg sokan ismerik már, hiszen Bogi ősszel megjelent Az út közepén című lemezének egyetlen angol nyelvű dala, és nem mellesleg olyan fülbemászó, hogy elég néhány alkalommal meghallgatni a refrént ahhoz, hogy az ember dúdolja. Könnyed, fesztelen, de mégis mély dal, amihez most a tökéletesen passzoló klip is elkészült, mi pedig ennek apropóján beszélgettünk Bogival és Balázzsal a közös munkáról.

Puskas-Dallos Bogi Feher Balazs
A közös munkáról mesélt nekünk Dallos-Puskás Bogi és Fehér Balázs
Fotó: Dallos Bogi

December végén mutatta be a GLAMOUR.HU oldalán Fehér Balázs a Broken Flower című dalát, akkor azt mondta, hogy annyira hektikus most az élet, hogy amit biztosan tud, az az, hogy kijön Dallos Bogival a közös daluk, amihez majd készül egy klip is - ami most meg is érkezett. „Az életemnek nem kell feltétlenül nyugodtabbnak lennie, vagy ha akarom, hogy nyugodtabb legyen, attól még nem lesz nyugodtabb, de az mindenképp jó, hogy van valami olyan határidő, amit nem nekem kell tartanom, és Bogi segít abban, hogy legalább egy konzisztens dolog legyen most az életemben, ami egyébként tök jó, mert sok minden történik, de pont annyi, amennyi kell. Ez a dal pedig nagyon erős, szerintem az egyik legerősebb dal, amit kihoztunk, mióta visszatértem.

Dallos Bogi és Fehér Balázs szuper páros
Fotó: Dallos Bogi

Kijárási tilalomból slágergyanús dal

„2021 januárjában kezdtük el Wagner Emil barátommal és szerző társammal írni Az Út közepén című lemezre a dalokat, ekkor esténként kijárási tilalom volt, mi viszont pont egymással szemben laktunk, és azt gondoltuk, hogy ez a kis átjárás még belefér. Ekkor jött a My name-nek is a demó ötlete” - Bogi azt mondja, hogy nem is tudta elképzelni magyarul a dalt, aztán hagyta, hogy tulajdonképpen a demo verzió mutassa meg neki, mi is legyen a sorsa. „Becsuktam a szemem, és azt éreztem, hogy ez egy olyan dal, amit nem egyedül énekelek, és egy hang volt, amit magam mellett hallottam, akinek a kiejtése, az énekstílusa, a karaktere a dalt egésszé tudná tenni, és ez Fehér Balázs hangja” - meséli Bogi.

Ő és Balázs egyébként korábbról ismerték egymást, 2014-ben már szó volt arról, hogy készülhetne egy duett, de az élet közbe szólt. „Kicsit féltem, mikor átküldtük a dalt, mert tudom, hogy ő nagyon kritikus, és nem is nagyon szokott olyan énekdallamot énekelni, amit nem ő talált ki, éppen emiatt hatalmas boldogság volt, hogy azt jelezte vissza, hogy tetszik neki - Bogi arról is mesélt, hogy akkor még ez egy demó változat volt kamu angollal, Balázs pedig a szövegben és a dalszerkezetben segített. „Engem is meglepett, mennyire tökéletes a demó, egyszerűen jó volt, ahogy volt, aztán megírtuk a szöveget, kicsit átrendeztük, és minden a helyére került. De igaza van Boginak, tényleg nagyon kritikus vagyok, ritkán hallok olyat, ami elsőre tetszik, de ez az ötlet egyszerűen tökéletes volt” - mesélte Balázs, hogyan indult a közös munka. Az angol nyelv pedig lehetőséget ad arra, hogy akár Magyarországon kívül is megismerjék a dalt. „Elküldjük egy nemzetközi rádióknak is, és hátha benne van, hogy egyébként valaki ráharap, és akár Európán belüli rádiók is elkezdik játszogatni.”

Puskás-Dallos Bogi új, minden eddiginél őszintébb lemezzel tért vissza

Puskás-Dallos Bogi új, minden eddiginél őszintébb lemezzel tért vissza

„Ahol az álmaid meghalnak, ott van a te szent helyed”

A kamuangolon elkezdtek ugyan dolgozni, de Balázs nem feltétlenül változtatott a szavakon és azok dinamikáján, azokat alapul véve egészítette ki a szöveget. „Onnan, hogy te és én sosem értjük meg egymást, tehát a szeparáción át, elénekeljük a végén azt a szöveget, ami nagyjából tükrözi azt az egységet és kapcsolatot, ami kialakult Bogival az életben” - mondja Balázs.

A dal mögött alapvetően Bogi és Balázs, és az ő kapcsolatuk húzódik meg, nem is gondolkodtak szerelmes dalban. Én ahhoz kicsit gátlásos vagyok, hogy teljes átéléssel egy szerelmes duettet énekeljek valakivel, aki nem életem párja. Egy szerelmes duettnél pedig az nagyon nem jó, hogyha az én férjemet képzelik oda, meg a kapcsolatunkat. Ez a dal nekem kicsit megfoghatatlan, de mégis nagyon megfogható. Kettőnkről, az önmagunkkal való kapcsolatról is szól. Nagyon lágy és dinamikusabb részek váltakoznak, mint bármilyen kapcsolatban” - meséli Bogi, aki nem szeretné meghatározni, hogy mit kell a hallgatóknak belegondolni egy dalba, hanem a mindenkinek a saját érzéseire bízza, hogy mit üzen neki. A lemezbemutatóján azt mondta, hogy a dalokba beletette az összes érzelmét, a negatív és a pozitív érzéseit egyaránt. „Ez egy sírva táncolós dal, ahogy a lemezen szinte mindegyik. Van mélysége a szövegből adódóan is, kettőnk személyiségéből adódóan is, de közben, ha valaki csak ki akarja kapcsolni az agyát, és nem figyel a szövegre, csak bulizni akar, akkor azt is megteheti erre a dalra. "

Egy könnyed, sírva táncolós dal lett a végeredmény
Fotó: Dallos Bogi

Középpontban a dal

Az új klipben nem látható monumentális díszlet, még egy kiegészítő sem vonja el a figyelmet az énekesekről, és pont ettől a letisztultságtól lesz különleges. A fogatásról Bogi azt mondta, hogy „a lemez négy single dalához egy hétvége alatt forgattunk négy klipet, ilyet még sosem csináltam, de nagyon izgalmas volt, és nagyon jó, bízom benne, hogy ennek a klipnek az egyszerűsége a nagyszerűsége.” A My name-hez készülő klipet Czoller Bence rendezte, és az volt a cél, hogy ne vigye el a fókuszt a dalról, éppen ezért nincs ott a zenekar, nem a látványra mennek rá.

A forgatás nagyon jó hangulatban telt, táncolgattunk, elvoltunk, mint két testvér. Mikor a klipforgatáson Boginak kellett azt énekelnem, hogy „I am here to love you”, akkor azt éreztem vele kapcsolatban, hogy van egy csomó közös tulajdonságunk, megvívtuk a kis harcainkat, és bár nincs húgom, de valami ilyenfajta szeretetet érzek iránta. Én azért vagyok itt, hogy neki jobb legyen, és ő is azért van itt, hogy nekem jobb legyen - a különbözőségeink és harcaink ellenére. Ez egy őszinte, szívből jövő dal, amiben bárki megtalálhatja magát.” - mondja Fehér Balázs.

Most pedig itt az ideje, hallgasd meg a dalt és nézd meg a klipet, ami a My name című dalhoz készült, és döntsd el te, hogy neked mit jelent, vagy csak táncolj egy nagyot, hogy jobb legyen a napod.

Tudj meg még többet a két énekesről!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 lépés a bőr azonnali hidratálásáért

5 lépés a bőr azonnali hidratálásáért

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

PR

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)

PR

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

PR

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)