„A szívemre hagyom magam, ami teljesen váratlan irányokba visz” - Nálunk nézheted meg először Fehér Balázs legújabb klipjét

Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Fehér Balázs legújabb videoklipjét nálunk láthatjátok először. A Broken Flower azonnal a füledbe mászik, a klip pedig annyira egyedi hangulatot áraszt, hogy még egészen biztosan párszor végignézed, hogy újabb és újabb apróságokat fedezz fel benne. A klipről, zenéről és a szívről beszélgettünk Fehér Balázzsal.

Fehér Balázs
A Broken Flower klipje kisfilmként is megállja a helyét
Fotó: Fehér Balázs

A nyáron már bemutattuk a She's Cool című dalt, amiről akkor azt mondta Fehér Balázs, hogy arról szól, hogy miközben a koncepcionális tökéletességet kergetjük, lényünk legmélyén a feltétel nélküli szeretetre vágyunk.

A She’s Cool videoklipjét Szelei Dóra és Csillag Marcell készítette, ahogyan a Broken Flowert is. Balázs azt mondja, neki egyértelmű volt az újabb közös munka, az eredmény pedig inkább egy kisfilm, aminek a hangulata tökéletesen egészíti ki a zenét. „Szeretem Dóriékat, az egyik legtehetségesebb filmesek itthon, és évekig kerestem hozzájuk hasonló brigádot. Náluk érzem azt, hogy olyan flow-val dolgoznak, hogy a végeredmény nem egyszerűen egy klip, hanem egy olyan kisfilm ami beszippant” - mondja Fehér Balázs, aki tulajdonképpen szabad kezet adott a csapatnak.

Nyáron már láthattad a She's Cool című dalt
Fotó: Fehér Balázs

„Annyit mondtam nekik, hogy legyen benne autó, és autókázzunk, és legyen benne olyan, hogy hátrafordulok és akkor látszom” - ez a kérése pedig abszolút teljesült, hiszen a klip végig egy autóban játszódik, de mégis sokkal mélyebb és több a mondanivalója.

Klippremier: Fehér Balázs új dalát egész nyáron dúdolni fogod

Klippremier: Fehér Balázs új dalát egész nyáron dúdolni fogod

Mikor a szív vezet, nem az agy

Most már sorra jelennek meg az új klipek Fehér Balázstól, és alakul a nagylemez is. „A lemez szépen alakulgat, de annyira hektikus most az élet, hogy amit biztosan tudok az az, hogy kijön Puskás-Dallos Bogival a közös dalunk, amihez majd készül egy klip is” - Balázs terve az, hogy kiadja az elkészült dalait, miközben folyamatosan új emberekkel sodorja össze az élet a zene világából, és ezzel párhuzamosan keresi azokat az embereket, akikkel a dalokkal színpadra tudja majd vinni. „A legszignifikánsabb különbség a régi és a mostani életem között, hogy a szívemre hagyom magam, ami teljesen váratlan irányokba visz. Ezért nem tudok elköteleződni, hogy csináljunk egy lemezt, vagy EP-ket vagy egy dalos kislemezeket, mert nem így születnek a döntéseim, hanem nagyon intuitívan. Nem érdekel, hogy milyen perspektívát vázol fel az agyam, mert ahogy a mai világot figyeljük, hát semmi nem valósul meg abból, amit eltervezünk. Erről szól egyébként a Broken Flower is, hogy az emberek kénytelenek az álmok kergetése helyett ebből az intuitív energiából döntést hozni, mert a fejből döntések azok egyszerűen nem működnek. Mert az agy nem tudja kiszámítani mi fog történni. A szív érzi, hogy merre kell menni, nem tudod, hogy miért, de arra kell menned. Sokan felülírják ezt mindig a racionális dolgokkal, de én már erre nem vagyok képes” - Balázs az elmúlt hét évben figyelt arra, hogy visszakapja az intuitív döntés érzését, és egyszerűen élvezi, hogy hova sodorja közben az élet, még akkor is, ha elsőre szürreálisnak tűnő helyekről van szó.

Például, hogy elmegyek három hétre dolgozni egy pékségbe - azért arról szó sincs, hogy felhagyna a zenéléssel, egyszerűen utat enged annak, amiről a szíve azt mondja, hogy az az irány, és megnézi, mit tanulhat belőle. A kifli receptjén és a kemény munkán túl például flexibilitást, viszonyítási alapot, alázatot vagy éppen azt, hogy milyen áldásos, ha valaki abból él, amit szeret.

Fehér Balázs új dala a Broken Flower nálunk debütál
Fotó: Fehér Balázs

Személyes kitárulkozás

Puskás-Dallos Bogi legújabb lemezén az egyik dalban Fehér Balázs is feltűnik. Bogi pedig azt mondta, hogy az Út közepén az eddigi legszemélyesebb lemeze. A személyes témák pedig Balázsnál is gyakran megjelennek. „Nekem abszolút nem nehéz, olyan vagyok mint egy pletykás csaj, leülök valahova, és elkezdek magamról beszélni” - válaszolja könnyedén arra a kérdésre, hogy mennyire nehéz a személyes történeteket kivinni a nagyközönség elé.

„Nyilván nekem is ijesztő megmutatni milyen sérülékeny vagyok, de mióta rájöttem arra, hogy amellett, hogy iszonyatosan félelmetes szétcseszni a reputációdat, mindez hatalmas szabadságot is ad, mert nem kell féltve őrzött kincsként ragaszkodni hozzá, hogy mit csinálsz és mit nem, egyszerűbb is. Mindenkinél megjelenik a félelem, mikor elhagyja a komfortzónáját, hogy mi lesz. Rengeteg ilyen helyzeten túl voltam az elmúlt években, és már sportot űzök ebből, mert tudom, hogy ez a fajta fájdalom, meg félelem felszabadító. Nagyon sok mindent megmutattam az elmúlt években magamból, ami nem feltétlenül volt pozitív és nem is reagáltak rá pozitívan az emberek, de ez engem annyira nem tud zavarni. Én is ugyanolyan gyarló vagyok, mint bárki, és ezt akarom, hogy lássák. Ha kifejezed, hogy valamilyen vagy, akkor mindig kockáztatsz valamit. A zenék, meg a zenészek mindig nagyon valamilyenek. Mert egyértelműen ki akarnak fejezni egy állapotot, egy hangulatot, és van, amikor ez a hangulat komplex, mint az én dalaimban, és van, akinél egyszerűbb. Igazából azért irigylik az emberek szerintem a zenészeket, meg a színészeket, meg azért magasztalják őket az egekig, mert ők megélik ezeket az érzéseket valahogy, legalább a zenén vagy a karakterükön keresztül, miközben a világ meg abba az irányba látszik menni, hogy mindenki megpróbálja minél jobban elnyomni a saját érzéseit. Aki kiáll, annak mindenképp szembe kell néznie azzal, hogy meg fogják ítélni. Így is és úgy is. És én például egy nagyon érzékeny ember voltam és még mindig az vagyok, csak az, ahogy én megélem azt a fajta fájdalmat, amit okoz mondjuk egy negatív kritika, az teljesen megváltozott.”

Nézd meg a Broken Flowert, Fehér Balázs legújabb videoklipjét!

Ne maradj le híreinkről!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Értékes kincsek, amelyek történeteket mesélnek el

Értékes kincsek, amelyek történeteket mesélnek el

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)