Ők kapták a Prima Regionális díjakat

Átadták a Prima Regionális 2022-es díjakat. Művészek, tudósok és vállalkozók együtt ünnepeltek a 15. alkalommal megrendezett Prima Díj budapesti átadó gáláján. Az esemény nem kis érdeme, hogy egy asztalhoz ülteti a különböző szakmák jeles képviselőit. Mi több, a jelenlévők lelkesen reflektálnak is egymásra: egyik korábban díjazott vállalkozó hölgy mondja a ceremónia végén, hogy mennyire egyetért a most kitüntetett énekes, Palya Bea gondolataival, aki tanítói elhivatottságáról mesélt a színpadon. Az este nem is lehetne felemelőbb a Szépművészeti Múzeum előkelő épületében.

A Prima Regionalis díjátadó helyszíne a Szépművészeti Múzeum volt
A Prima Regionalis díjátadó helyszíne a Szépművészeti Múzeum volt
Fotó: GLAMOUR

A Prima Primissima Díj előszobájának tekinthető Prima Díjat régiónként ítélik oda, mi a Budapest-Pest megyei regionális díjkiosztón jártunk, melynek büszke média főtámogatója magazinunk, a Glamour és kiadónk, a Ringier Hungary.

Palya Bea is átvette a Prime Regionális díjat
Fotó: GLAMOUR

Marosi László a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének elnöke nyitóbeszédében köszönti az egybegyűlteket és arról beszél, hogy az elmúlt időszak kihívásai megtanították, hogy csak kitartással, alkalmazkodással, megújuló gondolkodással és határozott cselekvéssel lehetünk úrrá a nehézségeken. Ilyenkor különösen fontos, hogy időnként megálljunk, és tisztelettel adózzunk tehetséges honfitársaink előtt. „Akinek tele a zsebe, legyen meleg a szíve”, idézik fel az estélyen többen is a díjalapító, Demján Sándor egyik elhíresült mondatát, és elnézve az illusztris társaságot, a mi szívünket is melegség járja át. Míg a Prima Primisszimát 2003-ban alapította Demján, a megyei Prima díjazást 2005-ben hozták létre, hogy csak úgy, mint a Primisszima által, ezzel is példaképeket állíthassanak polgártársaink elé mind a művészetek, mind a tudományok terén. A meghívott vendégek a színpad előtti nagyméretű körasztaloknál foglalnak helyet – mintha egy stand-up előadásra várnánk, ülünk a gusztusosan megterített asztaloknál, és nem is tévedünk nagyot, mert a díjkiosztót megelőző második produkció Kovács András Péter stand-up száma. Jókat nevetünk élcelődésein. Előtte a 2021-ben magyar zeneművészet kategóriában nyertes Talamba ütőegyüttes varázsol karibi hangulatot a télbe.

Igazi ikonok a díjazottak

Elsőként a magyar sport kategóriában díjazott, olimpiai bajnok öttusázó Mizsér Attila kisfilmjét nézhetjük meg az óriás kivetítőn, melyből kiderül, hogy Mizsér ma már sikeres vállalkozó, aki minden erejével azon munkálkodik, hogy sport és vállalkozás kölcsönösen profitáljanak egymásból. A magyar zeneművészet idei nyertese a már említett Palya Bea, aki az egész zeneipar sikerének érzi ezt az elismerést. Beszédében arra is kitér, hogy szolgálatként tekint zeneoktatói hivatására, ami kezd fontosabbá válni számára, mint a fellépések. Félig viccesen azt is bevallja, hogy a bizniszépítés felér egy önismereti úttal, ami őt sem hagyja hidegen. A magyar tudomány díjazottjának, Prof. Dr. Hacki Tamásnak a neve ismerős lehet azok számára, akik emlékeznek a régi Ki mit tud? vetélkedő azon első helyezettjére, akinek füttyös bravúrjaitól mindenki álla leesett. Hacki komoly tudományos karriert futott be a fül-orr-gégészet doktoraként, de nem szakadt el teljesen a gyökerektől, mert logopédusi és fül-orr-gégészeti szakértelme méltó folytatása művészi szintű fütyülős produkcióinak. Köszönőbeszédje frappáns: nem szeretné méltatni magát, helyette sorolni kezdi a példákat, mi mindenhez nem ért.

Polgár Judit is átvette a Prima Regionális díjat
Fotó: GLAMOUR

Polgár Judit karrierjének fontosabb állomásain akárhányszor szaladjunk is végig, nem győzünk álmélkodni: ő minden idők legnagyobb női sakkozója, jelen állás szerint is. Ezúttal a nevét viselő alapítvány kapcsán nyerte el a magyar oktatás és köznevelés díját. Elmondja, hogy sakkal eredményesen lehet a kisgyerekeket oktatni, de a játék időtöltésnek sem utolsó. A magyar irodalom kategóriájában győztes Szentesi Éva újságíró nehéz időszakon van túl korábbi betegsége miatt, tapasztalatait nemcsak cikkekben, de könyvben is megírta, ezzel nyújtva segítséget azok számára, akik jelenleg is komoly egészségügyi problémával küzdenek. Végül, de nem utolsó sorban Pindroch Csaba lép az emelvényre, mint a magyar színház- film- és táncművészet kitüntetettje.

Pindroch Csaba színész átveszi a díját Demján Lídiától és Krisán Lászlótól, a KAVOSZ elnökétől
Fotó: GLAMOUR

A jelen és a jövő

A KAVOSZ Zrt. idén két további kategóriában alapított díjat, egyet azon kiválóságok számára, akik példaértékű vállalkozókként gazdagítják a magyar ipart – az első díjazott a felelősséggel a vállalkozásért kategóriában Iglódi Csaba – és a jövő reménységeként azon fiatalokat jutalmazzák, akik elhivatottságukkal, tehetségükkel és szorgalmukkal a következő generációnak szolgálhatnak példaként. E kategóriában Németh Franciska vihette el a trófeát. Azzal, hogy Demján Sándor sikeres vállalkozóként életre hívta a Prima Primissima díjat, majd pedig annak regionális kiegészítését, kitörölhetetlen nyomot hagyott Magyország kulturális és tudományos életében. Szellemisége a korábbi évekhez hasonlóan, most is betöltötte a termet, köszönhetően többek közt özvegye, Demján Lídia asszony fáradhatatlan munkájának.

A sikerek eléréséhez szükséged lesz némi tudatosságra. Segítünk!

Ez is érdekelhet

Csodás tavaszi rózsaszín körmök, ha egy klasszikust felvirágoztatnál

Csodás tavaszi rózsaszín körmök, ha egy klasszikust felvirágoztatnál

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói