Púdermentes Podcast: Soha el nem ért sikereink sírboltjai között

2022.augusztus.12.

Biztosan mindenkinek van egy eldugott kis lista a fejében, amin a meg nem valósult álmai sorakoznak. Egy poros gyűjtemény, ami az évek során egyre több titkos vágyálmot tartogat számunkra, és ha igazán őszinték vagyunk, ahhoz is bátorság kell, hogy rápillantsunk, nem hogy hajkurászni kezdjük őket.

A siker illúziója

Mostanra mindennapjaink részévé vált, hogy hasonlítgassuk magunkat másokhoz. Külsőleg, belsőleg, karrier szempontból, monetáris értelemben, magánéleti aspektusból stb. Megvan az érzés, amikor egy hellyel közzel idegen ember okoz gyomorszűkületet az eredményeivel? A követőink, barátaink, nem kedvelt ismerőseink kezébe adtuk a sikerünk mérőszalagját.

Észrevetted már magadon, hogy a stászusszorongásnak hatására elkezdtél kifelé élni? A közösségi média a legjobb mércéje ennek: az őszinte pillanatokat felváltják a májduzzasztó fotók diplomával, gyémántgyűrűvel, új autóval… Majd valahol a kiégés és az ingerszegénység között ráébredünk, hogy nem biztos, hogy jó úton járunk és meg kell találnunk annak az újraértelmezett sikernek a fogalmát, ami bennünk keresendő.

Melyik a te utad?

Talán azért kerülnek el a valódi sikereink, mert rossz helyen próbáljuk elérni őket! Generációnk szinte belefullad a lehetőségekbe, mégsem merjük a saját utunkat járni, helyette betakarózunk a kudarctól való félelemmel, hogy ne is kelljen szembenézni a felelősséggel. Gyerekkorban még működik ez a varázslat, hogy merünk nagyot álmodni, aztán a világ minden erejével próbál lebeszélni róla, és valljuk be legtöbbször sikerül is neki.

Púdermentes podcast: Most úgy érzed, hogy mélyrepülés az életed? Itt az ejtőernyő hozzá!

Elaprózódunk, folyamatosan visszafelé nézünk, kifogást keresünk, szorongunk, kételkedünk. És most gondolj egy sikeres emberre! Az első, aki eszedbe jut, valószínűleg szorosan köthető valamilyen tevékenységhez, amit csinál. Pontosan ez az, amit mindenki meg tud találni. Ez a hivatás, szerelem, igazi én.

Sikertelenség az út a sikerhez

A helyeden érzed magad? Azzal foglalkozol, amivel szeretnél? Ki tudsz teljesedni? A megfelelő emberek vesznek körül? Elég kitartó vagy? És talán a legaljasabb kérdés: Akkor is ezzel foglalkoznál, amivel most, ha senki nem dicsérne meg érte? Kis leltározás után talán mindenkinek letisztul, hogy milyen irányba érdemes bátorságot gyűjtenie, majd lépni.

Púdermentes podcast: Hogyan találd meg önmagad?

Nem baj, ha a fenti kérdésekre túl sok nemmel válaszoltál és az sem, ha már sikerült döntést hoznod az új irány mellett, de siker helyett leginkább csak kudarccal találkoztál. Persze nem lehet minden választásunk tökéletes, de a választás és a cselekedet okozta öröm mindig jobb, mint az örök talány, azaz a mi lett volna ha

Ha szeretnél inspirációt gyűjteni a sikerről, váltásról és karrierépítésről, akkor hallgasd meg a Púdermentes Podcastet, ahol hazánk egyik legkiemelkedőbb Tiktokerével, Sápi Vivivel beszélgetünk:

Havasi Virág

Ez is érdekelhet

Priger Inez megmutatja a tökéletes őszi szett titkát

Priger Inez megmutatja a tökéletes őszi szett titkát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói