Selena Gomez elképesztően sokat tett azokért, akik mentális problémákkal küzdenek

Azt akarom, hogy legyen egy hely, ahol az emberek összegyűlnek és megértik, hogy nincsenek egyedül.

Selena Gomez elképesztően sokat tett azokért, akik mentális problémákkal küzdenek
Fotó: Gettyimages.com

A 29 éves énekesnő, színésznő és producer édesanyja, Mandy Teefey és Daniella Pierson segítségével hozta létre online mentális egészségügyi platformját Wondermind néven, hogy egy olyan világot teremtsenek, ahol „a mentális egészséggel való törődés demokratizált és destigmatizált”. A Wondermind naponta küld emailt a feliratkozóknak olyan forrásokkal, amelyek a mentális egészség ápolását támogatják, ehhez pedig ingyenes hozzáférést biztosítanak minden érdeklődőnek.

A három nő kezdeményezése támogató tartalmakat és közösséget kínál. Mindannyiuknak megvoltak a saját mentális egészségügyi problémái, és rájöttek, hogy nincsen egy olyan befogadó, szórakoztató és könnyed hely, ahol az emberek összejöhetnek, hogy felfedezzék az érzéseiket és eligazodjanak közöttük. Ezért hozták létre a Wondermindot.

Mind your mind – vagyis ügyelj az elmédre, így hangzik a platform mottója. „Egy inspiráló idézetnél többre van szükség ahhoz, hogy valóban megváltoztasd a gondolkodásmódodat. Még ha jársz is terápiára (ami csodálatos), akkor is dolgoznod kell magadon az ülések között.” Fizikai változásokra is nehezen számíthatnánk, ha csak nagyon ritkán járnánk edzeni. A mentális erőnléthez is napi szintű elköteleződés szükséges, és minél többet „edzünk”, annál jobban fogjuk érezni magunkat.

A Wondermind célja, hogy egyszerű és megvalósítható módszereket kínáljon arra, hogy a mentális erőnlétünket előtérbe helyezzük a mindennapok során. Szakértőik szerint a rutinunk megteremtése és az érzéseink feldolgozása által segíthetjük és jobban megérthetjük az elménket. A napi gyakorlatokat pedig érdemes folytatni akkor is, ha ez éppen kívül esik a komfortzónánkon (sőt, ez mutatja, hogy működnek!).

Sebezhetőnek lenni és segítséget kérni az egyik legfélelmetesebb dolog a világon – magyarázza Selena. „Sok bátorságot igényel.” A Wondermind bemutatkozó videójában Selena Gomez maga is beszámol saját küzdelméről: „Megértem milyen zavartnak lenni, és nem igazán érteni, honnan fakadnak ezek az érzések… Együtt élek a bipoláris zavarral – már nem szenvedek tőle. Boldog és büszke vagyok az elért fejlődésemmel kapcsolatban.” A Wondermindon az őszinte beszélgetésektől kezdve a kézzelfogható eszközökig minden megtalálható, ami a felhasználók segítségére lehet a mentális jólétre való összpontosítás során.

A platform célja, hogy megváltoztassa a mentális egészségről való általános gondolkodásmódot, hogy megteremtsen egy olyan közösséget, ahol egymás történeteit megismerve tanulhatnak egyre többet a mentális erőnlétről az emberek. A weboldal elkészült, a feliratkozás már lehetséges, a hivatalos debütálás pedig 2022-re várható. Let's Wondermind!

Ez is érdekelhet

7 szokatlan dolog, amit kipróbáltam az ágyban és IMÁDTAM

7 szokatlan dolog, amit kipróbáltam az ágyban és IMÁDTAM

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói