Sikkes, trendkövető és papír! - Németh Edinával beszélgettünk papírinstallációiról

2018.augusztus.17.

Nincs olyan, aki ne rajongana Németh Edina papírinstallációiért. Nem csoda, hiszen a csodaszép alkotások megálmodójának legújabb kreációi minden képzeletet felülmúlnak. Ismerd meg Edina legújabb kollekcióját!

Németh Edina

Mi inspriálta az új dekorációd születését?

A bérelhető kollekciót azért alkottuk meg, mert hosszú ideje szerettük volna megmutatni, hogyha teljeskörűen gondolkodunk és összehangoljuk a részleteket akkor egészen különleges hatást érhetünk el viszonylag kevés dekorelemmel is. Az elmúlt négy év esküvői tapasztalatai azt mutatják, hogy a párok szívesen éltek volna egy olyan lehetőséggel, ahol katalógus szerint maguknak választhatják ki a dekorációt. Azoknak a menyasszonyoknak született, akik költséghatékonyabb megoldást keresnek, mint az egyedi dekoráció, esetleg szívesen kiegészítik a dekoragrave;ciót apróbb elemekkel, de nem szeretnének szabadidejükben heteken keresztül virágokat fűzni.

Papírinstalláció
Papírinstalláció

Mik az egyes stílusok sajátosságai?
A Lace kollekciónkat romantikusabb lelkeknek ajánljuk, remekül megfér a természetes anyagokból készült kiegészítőkkel. Kicsit a régi idők hangulatát idézi, melyet minden generáció magáénak érezhet, szolidan elegáns. A csipke ihletésű részletek igazi ünnepi hangulatot biztosítanak, miközben jól megférnek a porcelánnal, arannyal, a finom pasztell árnyalatokkal, és rusztikus élő zöldekkel is. A Geometry kollekcióban az industrial, városi hangulat köszön vissza a dzsungel levelekkel kiegészített geometrikus kollekció formavilágban. A selyemfényű visszafogott formák és felületek hangulata egyszerre elegáns és modern. Izgalmas társa lehet a fekete fehér mintáknak, beton vagy a bontott tégla falaknak, de kültéren is remekül megállja a helyét. Apró fényekkel, füzérekkel együtt varázslatos, kortárs miliőt teremtenek. A Floral kollekció színes, bohókás formák roséarany kiegészítőkkel, a virágoskertek, tavaszi mezők hangulatát idézi. Könnyen varázsolhatod elegánssá a helyszínt, ha ezüst kiegészítőket használsz, de fehér vagy fa terítékekkel akár egyszerű, letisztult hatást kelthetsz. Esküvői fotókhoz tökéletes kellékek lehetnek az embernagyságú krepp papírvirágok.

Papírinstalláció
Papírinstalláció

Mennyi ideig dolgoztál az új ötleteken?
Ez egy hosszabb ideje formàlódó gondolat, már régebb óta a fejemben van. A folyamat közben csodás szakemberekkel dolgoztunk együtt, akiket az elmúlt évek közös esküvői során ismertem meg. A grafikai tervezésben a Pagina Galéria \ (http://paginagaleria.hu/ ) Andija volt segítségemre, az ő keze munkáját dícsérik a lézervágott, áttört minták. Segítségükkel tudunk egyedi, a koncepciót kiegészítő meghívót, ültetőkártyát is készíteni. A fotózás helyszínéül az Ankertre \ (www.facebook.com/ankertbar ) esett a választásunk, mert meghatározó a helyszín hangulata, mégis jól működik együtt mindhárom koncepcióval. A kellékeket és élőviràg kompozíciókat a mesebeli Panka kertje \ (www.facebook.com/Pankakertje/ ) biztosította, ami elengedhetetlen része volt ahhoz, hogy meg tudjuk mutatni, hogyan is festene az összkép. Mindez pedig Kiss Lenke fotós \ (https://www.facebook.com/dalocska/ ) lencséjén keresztül elevenedik meg előttünk. Fontos volt, hogy ezt egy önműködő, felhasználóbarát oldalon tudják megnézni, megrendelni az érdeklődök, így a webes felület fejlesztése, finomhangolása is feladat volt.

Papírinstalláció

Honnan meríted az új ötleteket?
Azt gondolná az ember, hogy minél több ötletet valósítunk meg, annál kevesebb marad bent a kosárban. Ám a valóságban éppen fordítva van. Minél többet projektünk van, annál több ötletem születik, amit szeretnék még megvalósítani. Az esküvők különlegesek ebből a szempontból, hiszen nem csak a saját vízióm, hanem az évről évre változó trendek is meghatározzák a menyasszonyok pinterest boardját és ízlésvilágát. Természetesen ezt mindig szépen összefésüljük az esküvő egyediségé vonásaival, a helyszín stílusjegyeit is szem előtt tartva.

Papírinstalláció

Légy trendkövető a lakberendezésben is! Megérkezett az IKEA új kollekciója

Légy trendkövető a lakberendezésben is! Megérkezett az IKEA új kollekciója

Mennyit változott itthon az elmúlt években a papírdekoráció népszerűsége? Hogy látod?
Én 2014-ben kezdtem ezzel foglalkozni, akkor nagyon érezhető volt a trendek hatása a megrendelői kérésekben, főleg a papírvirágokra volt igény. Mára szerintem már nem annyira a trend miatt, mint inkább saját ízlésük, elképzeléseik alapján választják a párok, mert valami mást szeretnének. Szerencsére mostanra már nyitottabbak, így esetenként már nem csak virág, hanem geometrikus formákkal is tervezhetünk.

Papírinstalláció

Mik az újabb terveid? Mivel készülsz a következő szezonra?
A bérelhető kollekciók terén az idei év még tesztüzem. A beérkezett igények és saját észrevételeink alapján szeretnénk majd fejleszteni, tökéletesíteni, hogy valóban segítség legyen a pároknak, ha bérelhető elemeinket választják.

Nézd meg Edina további remek munkáit a www.festivities.edinaspaper.hu/festivities/berelheto-dekoraciok/ oldalon

Ankert:
https://www.facebook.com/ankertbar/

Panka kertje:
https://www.facebook.com/Pankakertje/

Pagina Galéria:
http://paginagaleria.hu/

Kiss Lenke:
https://www.facebook.com/dalocska/

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Felpörög a szerelmi és társasági életed - december 1.

Napi horoszkóp: Felpörög a szerelmi és társasági életed - december 1.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói