˝Sokkal válogatósabbak lettünk, nem kötelezzük már el magunkat˝ - Tom Odell zenéről, szerelemről mesélt nekünk a Szigeten

A bársonyos hangú, szerelmes dalairól ismert Tom Odell idén nyáron immár visszatérő fellépője volt a Sziget Fesztiválnak. A fesztivál utolsó előtti napján a Nagyszínpados koncertje előtt tudtuk elcsípni a brit zenészt pár percre, hogy válaszoljon kérdéseinkre.

Tom Odell Sziget
Fotó: Martin Wanda / GLAMOUR

Lily Allen fedezett fel annak idején, elmesélnéd, hogy ez hogyan is történt?
Hallott rólam és a zenémről, és eljött az egyik fellépésemre. Egy kis buli volt az egyik híres londoni jazzklub emeletén, így történt.

Ki inspirál az alkotásban?
Elég nehéz erre válaszolni, mert sokat változott ez az elmúlt években, de amikor még tanultam a dalszövegírást, akkor nagyon benne voltam a 70-es évek zenéjében, úgyhogy Joni Mitchell, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Elton John voltak azok, akik nagy hatással voltak rám. Azt hiszem az az időszak volt az, amikor a dalszövegírás nagyon a topon volt, és ez engem is nagyban inspirált.

Fontos beszélni arról, mit kell elszenvednie egy nőnek a zeneiparban - A Chvrches zenekarral beszélgettünk a Szigeten

Fontos beszélni arról, mit kell elszenvednie egy nőnek a zeneiparban - A Chvrches zenekarral beszélgettünk a Szigeten

Mennyi idősen kezdtél el írni?
7 évesen kezdtem zongorázni és 12 éves voltam, amikor megírtam az első dalszövegemet. Az biztos, hogy minden olyan zenét szerettem, amiben volt zongora.

Volt valaha hosszú hajad neked is?
Sosem volt igazán hosszú hajam, de ennél a mostaninál mindenképpen volt már hosszabb. De nagyon meleg tud lenni.

Vannak most kedvenc dalaid, előadóid, akiket állandóan hallgatsz?
Nagyon szeretem a Big Thief zenekart, akik épp most játszanak a színpadon, teljesen odáig vagyok értük, imádom! Sok különféle zenét hallgatok, ahogy mindenki, nehéz lenne kiragadni közülük csak egyet.

Tavaly jelent meg lemezed, mire készülsz idén? Esetleg egy újabb album?
Most nagyon élvezem az írást, épp az új lemezemen dolgozom, jól megy, ami tök jó, úgyhogy ez nagyon izgalmas most.

Mik a terveid még erre az évre?
Egészen szeptemberig turnézom, majd Los Angeles-ben fogok maradni egy ideig, jót tesz a környezetváltás, jó hatással van a zeneírásra, stúdiózom kicsit, de semmi különös nem történik, kifejezetten unalmas dolgok. Ezt csinálom ugye, írok és koncertezem, de próbálok közben el-elolvasni pár jó könyvet minden évben, megnézni jó filmeket.

Vannak esetleg kedvenceid?

Rég nem láttam igazán jó filmet, talán a holdraszállásos dokumentumfilm tetszett utoljára, Apollo 11 azt hiszem a címe, az tényleg jó volt, meg láttam még egyet a Netflixen, Last Breath a címe, búvárokról szól.

Egyszer azt mondtad, hogy a zenédet az inspirálja, hogy képtelen vagy egy párkapcsolatban fél évnél tovább maradni. Szerinted miért olyan nehéz manapság randizni?
Először is amikor ezt mondtam, akkor 22 éves voltam, most 28 vagyok, szerinted a mi generációnknak tényleg nehezen megy?

Te is egy nagy városban, Londonban élsz, azt gondolnád, hogy több ember, több lehetőség, de inkább az ellenkezője történik, nem úgy érzed?
Talán, mivel 40-50 évvel ezelőtt kevesebb volt az egyenlőség a párkapcsolatokban és a férfiak egész nap dolgoztak, valahogy a házasság stabilabb volt, a hagyományos házasság ideológiája stabilabb volt. 20 évesen megházasodtál, gyerekeid születtek és nem igazán randiztak az emberek a házastársukon kívül mással, és azt hiszem a vallás is közbeszólt, hiszen nem lehetett házasságon kívül szexelni, nem véletlenül házasodtak össze olyan korán az emberek. Manapság viszont ez másként van, ennek jó és rossz oldala is van. Most sokkal nárcisztikusabbak vagyunk, sokkal inkább önmagunkról szól minden, ami szerintem csúcs, mert felszabadított egy csomó embert, de ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy sokkal válogatósabbak lettünk. Annyi minden történik velünk, nem csak erről szól már az életünk, és ez pedig káros hatással van ránk. Túlságosan önállóak lettünk, talán túl romantikus vagyok, de úgy gondolom, hogy elkötelezni magadat valaki mellett nagyon szép dolog. Én magam sem vagyok párkapcsolatban, és egyelőre nem is látom, hogy a munkám mellett hogyan tudnám ezt csinálni.

Akkor ezek szerint most szingli vagy. Mi volt a leghosszabb kapcsolatod? Volt, ami tovább tartott 6 hónapnál?
Igen, a leghosszabb kapcsolatom 3 évig tartott.

Ez is érdekelhet

Találj magadnak valakit, aki olyan szerelmesen tekint rád, mint Tom Holland Zendayára

Találj magadnak valakit, aki olyan szerelmesen tekint rád, mint Tom Holland Zendayára

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet