Szabados Ági megnyitotta első könyvesboltját, a Libertine-t

2020.november.30.

A Margit híd budai hídfőjénél újonnan nyitott Libertine egy igazi ékszerdoboz. Elmentünk megnézni az aranylétrás könyvesboltot, és még Szabados Ágival is beszélgethettünk a boltjáról, kedvenc könyveiről és arról, hogy mit ajánl karácsonyra.

Szabados Ági megnyitotta első könyvesboltját, a Libertine-t
Fotó: Fotó: @peleskey

A legelső kérdésre, hogy miért a Libertine névre esett a választás, egészen kézenfekvő választ kaptunk: a libertine franciául szabadost jelent. Az RTL Klubból ismert Szabados Ági több év olvasásnépszerűsítés \ (Nincs Időm Olvasni Kihívás, a Lapozz a 99-re podcast és a KultTér sorozat ) után vágott bele a saját könyvesbolt és kiadó projektjébe, azzal a céllal, hogy egy abszolút olvasó-központú boltot nyithasson meg.

A Libertine korunk egy nagy problémájára, az óriási kínálat okozta döntésképtelenségre igyekszik megoldást találni. Ági büszkén áll ki az egyedileg összeválogatott kötetei mellett: a polcokon személyes kedvencei sorakoznak, mellettük kortárs írók dedikált példányai, "vakrandi" könyvcsomagok, illetve a Libertine kiadó első gondozott könyve, Peller Mariann Végtelen kísértése.

Kérésünkre elárulta, hogy boltjából egyik legnagyobb kedvence Edith Eva Eger A döntés című könyve, Irvin D. Yalom könyvei, s a norvég Maja Lunde kifejezetten karácsonyi Hónővér című gyönyörűszép kötete. Tulajként fontosnak tartja, hogy az összes könyvesboltjába belépő vendéggel válthasson pár szót, igyekszik személyes ajánlásokat adni, s tényleg minden egyes vásárló lelkére köti, hogy jelezzen vissza, hogy tetszett neki az új könyv.

A könyvesbolt, kis mérete ellenére, rengeteg eseménynek lesz majd a házigazdája a jövőben: többek között könyvbemutatók és irodalmi beszélgetések is tervben vannak. Független boltként, a Libertine egy nagyon különleges, családias élményt nyújt, és tisztán érződik, hogy Ági szívvel-lélekkel dolgozott ki minden egyes apró részletet.

Szöveg: Csibra-Kaizler Tamara

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Megtalál a szenvedély - december 3.

Napi horoszkóp: Megtalál a szenvedély - december 3.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói