Kozmofobe néven debütál az énekes-dalszerző-producer Törőcsik Hanna

Törőcsik Hanna első dala rögtön egy duett testvérével, az Aurora Borealisból, vagy a Swing című filmből színésznőként, az Anima Sound Systemből pedig énekesnőként ismert Törőcsik Franciskával.

Mikor kezdtél el a zenével foglalkozni?

6 éves korom óta foglalkozom zenével, zenei általános iskolába, gimnáziumba, kórusba és zongorázni is jártam. A zene meghatározta az egész eddigi életemet, ez volt az, amit mindig értettem és átláttam, amin keresztül értelmeztem magam körül a világot. Már 6-7 éves koromban szerettem megszólaltatni azokat a dallamokat, amik a fejemben szóltak, eleinte egyszerű kis kétszólamú zongora darabok formájában, de volt, hogy verseket zenésítettem meg a ballagásunkra, vagy kórusra hangszereltem.

Mikor és hogyan találtad meg a zenei stílusod?

Mindig tudtam, hogy milyen zene okoz számomra katarzist, szeretem a gyönyörű, epikus, szimfonikus műveket, ugyanakkor a zord, elektronikus hangzásvilág is teljesen magával ragad. Ezeket a hangulatokat igyekszem egyesíteni a dalaimban. Tudtam, hogy mit szeretnék hallani, meg is próbáltam többször megalkotni, de sohasem azt hallottam, ami a fejemben szólt. Nagyon sokáig tanultam komolyzenét, később jazzt, ezek mind hozzátettek ahhoz, amit most csinálok, de a vízválasztó a producer szakma elsajátítása volt az imPro Schoolban, hogy egyedül, otthon, egy számítógéppel képes lehessek mindenre. Ez volt számomra a fordulópont.

A kozmikofóbia a világegyetemtől, csillagos égbolt látványától kiváltott szorongás, rettegés érzése. Ez egy olyan érzés, amelyet egy kicsit talán mindannyian értünk. Hogy aprók vagyunk, elveszettek, vagy jelentéktelenek ebben a hatalmas univerzumban. És ez a magány néha fájdalmas, máskor felszabadító.

Mesélsz egy picit a dalról?

A debütáló dalom, a Last Day of My Life a nővéremmel való kapcsolatomról szól. Törőcsik Franciskát, akit számos magyar filmben és színdarabban láthatott a közönség, én aznap ismertem meg, amikor megszülettem és ez a szövetség azóta is tart. A ‘Last Day of My Life’ egyébként akkor íródott, amikor diagnosztizálták az akkor még rohamosan romló látóideg sorvadásomat. Míg én belesüppedtem a tehetetlenségbe és önsajnálatba, ő folyamatosan tartotta bennem a lelket, szakértőkhöz, orvosokhoz vitt és magára vette minden gondomat. Franciskának nemrég árultam el, hogy ez a dal róla szól. Úgy döntöttem, ezt együtt kell elénekelenünk.

Mire készülsz a közeljövőben?

Hamarosan érkezik a következő dalom is, már nagyon várom, hogy megismerje a közönség, valamint szeretnék minél hamarabb színpadra állni egy többszereplős live act-tel. Izgalmas időszak következik!

Hallgasd meg te is:

Ez is érdekelhet

10 tipp, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a pszichoterápiából

10 tipp, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a pszichoterápiából

GLAMOUR Horoszkóp

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban

Sztárhírek

Bella Hadid nyilatkozott a mentális egészségével való küzdelméről

Bella Hadid nyilatkozott a mentális egészségével való küzdelméről