ByeAlex egyszer már X-Faktor történelmet írt, vajon most hétvégén is sikerül neki?

2022.november.15.

Szombaton kiderül, ki nyeri az X-Faktor tizenegyedik évadát. A döntőben Kiss Kevin, Mihályfi Luca és Solyom Bernadett versenyeznek egymással - ezzel egyidőben pedig, mentorok szintjén Puskás Peti, Gáspár Laci és ByeAlex csapnak össze a győzelemért.

 ByeAlex eddig három győzelmet könyvelhet el az X-Faktorban
ByeAlex eddig három győzelmet könyvelhet el az X-Faktorban
Fotó: RTL Sajtóklub

A négy mentor közül Herceg Erika az, akinek nem jutott versenyzője az X-Faktor döntőjébe. ByeAlex viszont zsinórban a negyedik, Puskás Peti pedig az első győzelmét ünnepelheti, ha az ő versenyzőjüket támogatja a közönség. De nézzük, hogyan szerepeltek a mentorok az eddigi évadokban.

A korábbi mentorok

A műsor első évadát Vastag Csaba nyerte, akinek Nagy Feró volt a mentora. A kezdetben egyébként Geszti Péter, Keresztes Ildikó, Malek Miklós és Nagy Feró volt a mentor, az összeállítás a harmadik évadig így is maradt. A második évadban szintén a 25 éven felüliek csapatából került ki a győztes KocsisTibor személyében, akinek Malek Milkós volt a mentora. A harmadik évad volt az első, amikor a fiúk csapatából került ki a győztes, hiszen Geszti Péter mentoráltja, Oláh Gergő lett a nyertes. Geszti egyébként a következő évadban újra nyerni tudott, méghozzá a 25 éven felüliek csapatából Danics Dórával. A negyedik évadra egyébként Geszti Péter maradt ugyan zsűritag, de ekkor mutatkozott be a műsorban Tóth Gabi, Szikora Róbert és Alföldi Róbert is új mentorként. Az ötödik évadra Geszti Pétert Little G követte a mentor székben, és ez volt az első évad, amikor a lányok kategóriában nyert Tóth Andi - Szikora Róbert mentorálásával.

Fotó: GLAMOUR

A megújuló műsor és új mentorok

A hatodik évadban teljesen megújult a mentorok összetétele: Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás Peti érkezett Tóth Gabi mellé. Ekkor kapta meg Tóth Gabi a lányokat, és ő lett az első és eddig egyetlen női mentor, aki nyerni tudott Opitz Barbarával közös munkájuknak köszönhetően. A hetedik évadhoz köthető Gáspár Laci győzelme, és az első olyan alkalom, amikor a zenekarok közül került ki a nyertes Ricco & Claudia személyében.

„Keressen fel egy pszichológust” – Az X-Faktor kiesőjét támadják a kommentelők

ByeAlex és a sorozatos győzelem

A nyolcadik évad óta ByeAlex csapatából kerülnek ki a nyertesek. Elsőként az USNK-val nyert, majd a kilencedik évadban annak ellenére segítette Ruszó Tibort a győzelemhez, hogy eleinte nem tudta, mihez kezdjen a mentoráltjával, mert zeneileg távol álltak egymástól, viszont a fiúk kategóriáját kapta a kilencedik évadban. A tizedik évadban szintén a fiúk kategóriáját kapta, és a döntőben a közönség a mentoráltját, Alee-t támogatta, és juttatta el a győzelemig.

Az új évadban megszűntek a kategóriák

A jelenlegi évad egyik legnagyobb újítása, hogy már nincsenek kategóriák. Ez abban segíti a mentorokat, hogy azokkal a versenyzőkkel dolgozhassanak, akiknek a legtöbb szakmai segítséget és támogatást tudják nyújtani. Vagyis kevésbé volt megkötve a kezük, és nem a szerencsén múlt, hogy azt a kategóriát kapták-e, amelyikkel a legjobban tudtak azonosulni. Ennek ellenére azonban a nézők nem minden esetben értettek egyet azzal, hogy kit visznek a mentorok az élő műsorba.

Megvannak az X-Faktor döntősei, összeomlott a színpadon az elődöntő kiesője

Izgalmas döntő elé nézünk

Ez a verseny az énekesekről szól, de azért azt is érdemes megnézni, mit jelent ez a mentorok szempontjából. Ha nem Solyom Bernadett nyer, akkor megszakad ByeAlex sikerszériája - de első helyét így sem veszíti el. Ha Kiss Kevin nyeri el a közönség szívét, az pedig azt jelenti, hogy Puskás Peti első győzelmét aratja, míg ha Mihályfi Luca nyer, akkor Gáspár Laci felzárkózik Geszti Péter mellé a legsikeresebb mentorok listáján, ezzel megcsípve a második helyet. A mentoroknál nagyobb azonban a nyomás az énekeseken, akiknek a felkészülés fesztített tempója mellett a hirtelen jött ismertséggel, valamint a mentorok és a közönség kritikáival is meg kell küzdeniük, és folyamatosan a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtaniuk. Hogy kinek sikerül ez idén, a hétvégén kiderül.

Olvass még többet sztárokról

Ez is érdekelhet

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói