Zendaya szuperképessége: valóra váltja az álmait

Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sorozatain, filmjein felnőtt egy generáció, akiknek az egyik első számú példaképe lett Zendaya. Már kijelenthetjük, hogy őt elkerülte a tinisztárok átka, felnőve még sikeresebb, mint gyerekszínészként.

 Zendaya a Z generáció egyik első számú ikonja
Zendaya a Z generáció egyik első számú ikonja

Több mint egy évtizede bukkant fel az Indul a risza! című Disney-sorozatban, és mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, azóta folyamatosan dolgozik, tudatosan építi a karrierjét, és kitartóan halad a céljai felé. Mindössze tizenhárom éves volt, amikor gyerekszínészként rendes, kilenctől ötig tartó „felnőtt” munkája lett. Nem titkolja, hogy annyira megszokta mindezt, hogy a szabadidejével jóformán nem tud mit kezdeni. Egyelőre nem is nagyon kell gondolkodnia azon, hogy miként kell lazítani, mert az egyik legfelkapottabb fiatal sztárként sorban állnak érte a produkciók.

Zendaya a saját kezébe vette az irányítást

Zendaya sikerének a titka talán abban rejlik, hogy már nagyon fiatalon eldöntötte; a karrierjében a saját útját fogja járni. Tökéletesen jellemzi mindezt az a történet, amelyet az angol Vogue magazinnak mesélt nemrég a Dűne című klasszikus sci-fi-ben vállalt szerepéről: „Hallottam róla, hogy már folynak az előkészületek, de még nem keresték a szereplőket sem. Azt gondoltam, hogy ebben benne kellene lenni. Nem igazán gondolkodtak bennem, de én jeleztem, hogy „hahó, itt vagyok!” – mondta. Elég meggyőző lehetett, hiszen a rendező, Denis Villeneuve és csapata rábízta Chani szerepét. A karaktere a 2023-ban érkező folytatásban kap majd igazán hangsúlyos szerepet. A stábot meggyőzte arról, hogy végül is ő volt a tökéletes választás a szerepre. „Amikor először megláttam a forgatáson immár a szerepben, akkor valóban életre kelt, értelmet kapott Chani figurája. Mindannyian tudtuk, hogy fantasztikus színésznő, de egyszerűen lenyűgözött a precizitása, az intelligenciája és a nagylelkűsége. Zendaya az egyik legprofibb művész, akivel valaha is együtt dolgoztam” – áradozott róla Villeneuve, aki nem akármilyen sztárokkal forgatott már Harrison Fordtól Ryan Goslingon át Emily Bluntig. Ha valaki, hát ő biztosan tudja, mi fán terem a jó színész.

Zendaya egy igazán különleges Rick Owens kreációban a Dűne hivatalos premierjén
Fotó: Gettyimages.com

A 2021-es év nem csupán erről a filmről lesz emlékezetes, hiszen a színésznő producerként is debütált a Malcolm és Marie című filmdrámában. A Netflixen látható parázsló párkapcsolati történetnek egyben az egyik főszereplője is, és ebben újra az Eufória című hatalmas sikert arató, és Zendaya számára Emmy-díjat hozó sorozat alkotójával, Sem Levinsonnal dolgozott együtt. Az Instagram egyik legmeghatározóbb influenszere 110 millió követőjével, aki nem pusztán Hollywood fiatal ikonja, hanem a Z generáció igazi zászlóvivője, és megmutatja a követőinek, hogy a sikert és a hírnevet jó ügyek támogatására is fel lehet használni. Így tett már 2017-ben is, amikor a GLAMOUR nemzetközi kampányának arca lett, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a nők világszerte még mindig kevesebb pénzt kapnak ugyanazért a munkáért, mint a férfiak. Az Instagram-oldalán napról napra láthatjuk, hogy a számára fontos ügyek mellé áll, de első produceri munkája is ezt a szellemiséget képviseli, hiszen előre kikötötte, hogy a Malcolm és Marie bevételeinek egy részével a Feeding America jótékonysági szervezetet támogassák.

7 dolog, amit nem tudtál Zendayáról

7 dolog, amit nem tudtál Zendayáról

Mindig szem előtt van

Bármennyire is határozott és erőt sugárzó tehetség Zendaya, még ő sem titkolja, hogy a hírnévvel járó nyomást neki sem könnyű kezelni, még úgy sem, hogy az elmúlt bő tíz évben már szerzett tapasztalatokat ezen a téren. „Igen, én is járok terápiára, és egészen őszintén azt gondolom, hogy aki megteheti, hogy erre áldozzon, az tegye meg! Én csak ajánlani tudom. Szerintem csodálatos dolog, egyáltalán nem szégyen, ha megpróbálsz dolgozni önmagadon, ha próbálsz fejlődni, és van valaki, aki úgy tud segíteni, aki úgy hallgat meg, és akinek úgy tudsz beszélni a problémáidról, hogy tudod, hogy semmilyen más kapcsolódó célja nincs, nem elfogult senki iránt” – mondta a Vogue-nak. Zendaya harmadszor tér vissza a Marvel-univerzumba, és játssza el Pókember első számú múzsájának, szerelmének, MJ-nek a szerepét.

Zendaya egy különleges pókháló-hatású Valentino ruhában lépett a Pókember: Nincs hazaút című filmjének premierjén a vörös szőnyegre
Fotó: Gettyimages.com

A film kapcsán az első számú pletyka nemrég az volt, hogy a Peter Parkert alakító Tom Hollanddel a való életben is egy párt alkotnak. A színésznő már hozzászokott, hogy minden filmbéli partnerével összeboronálják. A Dűne forgatásának idején Timothée Chalamet-vel „alkottak” álompárt, amikor kijött a Malcolm és Marie, akkor szintén a filmbéli szerelmét alakító John David Washingtonnal hozták hírbe. Zendaya azonban csak nevet ezen: „az édesapám és bátyáim, ők a férfiak az életemben, a többi csak találgatás” – mondta a Vogue-nak, sejtelmesen azért nyitva hagyva a kaput, hátha az egyik találgatás mégis telitalálatnak bizonyul. Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy annak idején az Indul a risza!-sorozatban volt egy csókjelenet, amit nagyon nem szeretett volna leforgatni: „Valahogy úgy voltam vele, hogy még sosem csókolóztam, nem szeretnék pont így, a kamerák előtt átesni ezen.” Azóta is, amennyire lehet, igyekszik távoltartani a nagyvilágot a magánéletétől, és nem keverni a munkáját a privát szférájával, de azt bevallotta, hogy egyszer nagyon szeretne majd családot, gyerekeket, de egyelőre még úgy érzi, nem tart abban az életszakaszban, hogy mindez megvalósuljon.

Zendaya keresi az új kihívásokat

Az olyan nagyszabású produkciók után, mint a Dűne és a Pókember, mi lehet a következő lépés? Nos, Zendaya máris visszatért Rue szerepébe, hiszen megérkezett az Eufória második évada is. A rendező és szereplők is azt ígérik, hogy újszerű lesz a hangulat, de még felkavaróbb részekkel jön majd a sikersorozat folytatása.

Zendaya egy játékos vintázs Valentino ruhában az Eufória második évadának premierjén
Fotó: Gettyimages.com

Közben kiderült, hogy nem kisebb legenda, mint Francis Ford Coppola új filmjének, a Megalopolisnak is a színésznő lesz az egyik főszereplője. Zendaya azonban nem állna meg ennyinél, szeretne egy napon átülni a rendezői székbe: „a művészet fantasztikus katalizáló erő, ha egyszer filmrendező lennék, tudom, hogy minden filmem központi alakja egy fekete nő lenne” – mesélte arra reflektálva, hogy miként lehetne pozitív irányba változtatni a feketék helyzetét. És ennek kapcsán fejtette ki, hogy sokkal többről van szó, mint ábrándról. „Nagyon igyekszem, hogy megfejtsem, hogyan válhatnék rendezővé. Próbálkozom, tanulok mindennap, ez az, amit a legjobban szeretnék elérni” – vallotta be a Vogue-nak. Látva, hogy az elmúlt bő egy évtizedben milyen tántoríthatatlanul haladt előre, biztosak lehetünk abban, hogy Zendayának megvan az a szuperképessége, hogy az álmait valóra tudja váltani.

A cikk eredetileg a GLAMOUR magazin január-februári lapszámában jelent meg.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Pénzváltó vagy automata? Gazdasági szakember segít, mire figyelj, ha külföldön nyaralsz

Pénzváltó vagy automata? Gazdasági szakember segít, mire figyelj, ha külföldön nyaralsz

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Téged is zavarnak a szemed alatti karikák? Íme 3 tipp, hogy többé ne kelljen aggódnod miattuk (x)

Téged is zavarnak a szemed alatti karikák? Íme 3 tipp, hogy többé ne kelljen aggódnod miattuk (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)