A kismegszakítók és tartozékaik hozzáadott értéke

Szponzorációs tartalom

2020.április.21.

A kismegszakító a háztartások, illetve az alacsonyabb feszültségű elektromos hálózatok elengedhetetlen kellékének számít. Nemcsak a vagyontárgyak biztonsága, hanem az épületben tartózkodók testi épsége is múlhat a működésén.

A kismegszakítók és tartozékaik hozzáadott értéke
Fotó: elektrikstore.hu

A cikkben bemutatjuk a kismegszakító működését, egyben a hasznosságára is felhívjuk a figyelmet.

Milyen hasznot szolgál a kismegszakítók működése?

Maga a megszakító olyan eszköznek számít, ami automatikusan lekapcsol, ha az adott áramkörön nagy áram folyik keresztül. Vagyis ha túlságosan sok eszköz van egyidőben a hálózathoz csatlakoztatva, hogyha komolyabb áramigényű gépet használnak, vagy épp rövidzárlat keletkezik.
A kismegszakító az egyes megszakító típusok egy kisebb feszültségű változatának felel meg. Ennek megfelelően leginkább a kisfeszültségű hálózatok egyedi leágazásaiban megtalálható vezetékek, illetve elektromos készülékek zárlat és túlterhelés elleni védelme kapcsán lehet leginkább hasznát venni. Sőt, ez nemcsak egyszerű opcionális lehetőség, hanem kimondottan ajánlott megoldásnak számít.

Jellemzően hol tud érvényesülni a kismegszakító hozzáadott értéke?

Mivel a felhasználási területek kapcsán jellemzően a kisfeszültségű hálózatok jöhetnek szóba, ezért a kismegszakítókat leginkább az alacsonyabb feszültségű hálózatok környezetében szokás alkalmazni.
Tipikusan ilyen helynek számít példának okáért egy családi ház, akár kisebb, akár nagyobb méretben is. Szóba jöhet még a kismegszakító a néhány lakást számláló társasházak esetében is, ahol a jellemzően uralkodó alacsony feszültség miatt képes lehet ellátni a tőle elvárt feladatot.
A kisebb irodák, kommunális létesítmények, illetve egyéb célt szolgáló, alapvetően alacsonyabb elektromos feszültségű épületekben is bevett gyakorlatnak számít a kismegszakító alkalmazása. Gyakorlatilag egyfajta biztosítékot jelent a testi és vagyontárgyak védelmére abban az esetben, ha bármi gond keletkezne az elektromos hálózatban.

Kismegszakítók, illetve a hozzájuk kapcsolódó tartozékok

Ahogyan sok egyéb elektromos berendezés esetében elmondható, kismegszakítóból is célszerű a nemzetközileg ismert és már bizonyított márkák termékeit választani. A Schneider Electric, a Hager, a Legrand, a Siemens, az ABB, az Eaton vagy a Tracon egytől egyig olyan brandnek számítanak, amelyek gyakorlatilag egyet jelentenek a megbízhatósággal.
Ennek megfelelően nemcsak a kismegszakító, hanem a hozzá kapcsolódó segédérintkező választásakor is javasolt a felsorolt márkák valamelyikét választani. Ebben az esetben ugyanis jó eséllyel nem fogunk csalódni.
Márpedig ha egy épület biztonságáról van szó, akkor a kiszámíthatóságnak és a megbízhatóságnak mindenképpen fokozott jelentősége van.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Válás, szakítás helyett gondolkodj - Szeptember 23.

Napi horoszkóp: Válás, szakítás helyett gondolkodj - Szeptember 23.

G-Életstílus

Covid-baby jelenség: a járvány alatt született gyerekek egy teljesen más világba csöppentek

Covid-baby jelenség: a járvány alatt született gyerekek egy teljesen más világba csöppentek

Szépséghírek

Ezek az alkoholos italok a legrosszabbak a bőrnek

Ezek az alkoholos italok a legrosszabbak a bőrnek