Prada Candy Kiss – Az új kiadás

2015.június.1.

A tehetséges Vahram tervezte a Prada Candy Kiss dizájnját. A sikeres Paris versus New York címmel futó blogját is nézd meg, vagy ha tudod, szerezz egyet a könyvéből. A szellemes grafikákkal gazdagított könyv mindent elmond a stílusáról.

Mit idéz fel számodra a Prada világa?
Kifinomultság, rejtély, szellem, tapasztalatok, meglepetés, és ezek nem feltétlen a szokásos értelemben. Évszakról évszakra Prada mindig egy szuper történettel rukkol elő, egy korszak hangulatát tükrözi, újrahívja a teljes lelkületét, visszavisz a múltbeli képek központjába, megváltoztatja a jelentésüket, szokatlanul jeleníti meg őket, mindig valami kreatívval dobja fel. A művészet egy új formája.

Milyen volt a Prada-val dolgozni?
Prada mindig mélyre ás, és hosszú távban gondolkodik. Ezek mostanra már 3 vagy 4 éves kapcsolatok. Szeretem azt hinni, hogy ezek kreatív randevúk, vagy romantikus kis történetek. Az egész alatt a Prada lány végigmegy a lelkemen, imádom megjeleníteni és modellezni őt. Fejleszt és nagyobbá tesz engem is.

A Paris vs NY és az About Time kinyitja a világot néhány okosan meghúzott tollvonással. Szerinted van hasonlóság az eddigi munkáid és egy parfümőr munkája között?
A könyveim a tapasztalataim kivonata a két városban (Paris versus New York), illetve az eddigi életem emlékeiből született (About Time) — színeket, papírt, szavakat használtam, hogy meghatározzam ezt a dobbanást. Egy "orr" megpróbál létrehozni egy különleges zenét illatokkal, virágokkal és egy kis varázzsal. Ez az, amit az emberek szeretnek "korszellemnek", vagy franciául "az idő levegőjének" is nevezni. Hogy egy komplex szót használjunk rá, hogy könnyen érthető legyen, több információt igényel, mint amennyit tudunk. Meghatározni, hogy mi fontos, újra építeni és elmondani érzékletesen a különlegességeket, hogy végül levonjuk a lényeget ezekből a helyzetekből; ez az, ahogy az ötletek kipattannak a fejemből, hogy találjak ki egy koncepciót, ami egy személyes történeten, vagy egy hosszabb megfigyelésen alapszik. Egy rész, mely a személyestől az általánosig tart.

Mi inspirált a Candy világ új illusztrációjának kialakításában?
Számomra Candy visszahívja a régi stílusú glamourt. Szellemes, egy kis csavarral. Erre a nosztalgikus érzésre utaltam az 50-es, 60-as évekkel, az időszakra, melyet én személyesen nem ismerhettem még, de mindig is lenyűgöztek a régi filmek és zenék. A zene Françoise Hardy-tól való. A "These boots are made for walkin'"-ra, "Bang Bang"-re, és hasonló meghatározó dalokra gondoltam abból az időszakból. Muszáj volt magamat is ebbe a hangulatba, életérzésbe átvinnem, hogy újraépítsem Candy világát, miközben megtartsam 2015 ikonográfiáját. Szeretem, hogy Candy akár az 1950-es évekből 2015-be tud ugrani, vagy vissza 1920-as évekbe. Modern és időtlen.

Mesélnél magáról a kreatív folyamatról?

A szavak, amik így elsőre beugranak: ötletek, mondatok, vázlatok, gyorsan követni; ez egy oda-vissza folyamat. Egyik ötletet követi a másik. Mindenekelőtt viszont egy brief. Onnantól kezdve rengeteg szót írok, bármilyen koncepciót, ami inspirálhatja a projektet, ami előre viheti. Aztán ezek a szavak képekké válnak, körülbelüli vázlatokká. Aztán használok zenét, filmeket, TV show-kat, melyek alapján próbálom elhelyezni a térben a projektet.Amikor elkezdek rajzolni egy papírra, megjelenik valami a fejemben és végül egy új világ alakul ki. Candy apró tud maradni egy hatalmas univerzumban és olykor fordítva. Mindig Antoine de St-Exupery szavaira gondolok ilyenkor: Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle. Ez tökéletesen összegzi a gondolkodásmódomat az alkotásaim során.

Kattints ide és nézd meg a cuki videót:

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

G-Életstílus

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk