Ilyen hatással van a sport a bőrödre

2021.március.31.

Megszámlálhatatlan érv szól a rendszeres sportolás mellett, mégis sokszor nehéz rábírni magunkat akár arra is, hogy sétáljunk egy nagyot. A látványos eredmény azonban mindig motiváló, így érdemes emlékeztetni magunkat, hogy a testmozgás a bőrünkre is rendkívül jó hatással van. Lássuk, mit is tesz vele, mire kell odafigyelnünk, végül pedig mutatunk néhány szuper terméket a kezdéshez, ha jól jönne még egy kis extra motiváció!

Ilyen hatással van a sport a bőrödre
Fotó: Getty/Glamour

Gyönyörű, stresszmentes bőr

A testmozgás felszabadít és segít levezetni a stresszt, különösen, ha olyan formáját választod, amit igazán élvezel. A sportolás szerencsére nem merül ki abban, hogy reggel 7-kor kilométereket futsz, rendkívül izgalmas és változatos is lehet. Mit szólnál mondjuk egy pingpong meccshez vagy egy lendületes tánchoz? Meglátod, hamarosan kisimul és ragyogóbb lesz arcbőröd!

Párban járnak

Tudjuk, mennyire nehéz elkezdeni valamit, különösen a testmozgást, a jó hírünk viszont, hogy ha egyszer elkezded, egyre jobban fogod szeretni, és akármilyen hihetetlenül is hangzik, ha kimarad majd egy pár nap, még hiányozni is fog! Ráadásul annyira motivált leszel, hogy akarva akaratlanul is elkezdesz odafigyelni kicsit az étkezésedre, illetve arra, hogy több folyadékot fogyassz. A kiegyensúlyozott táplálkozás és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása nagyban hozzájárul bőröd kinézetéhez, hidratáltabb és tisztább is lesz!

Légy óvatos!

A mozgásnak sajnos nem csak pozitív hatása lehet a bőrödre, mivel az izzadás és a meleg irritálhatja az érzékeny bőrt. Ez persze nem azt jelenti, hogy le kell mondanod róla, de érdemes odafigyelned néhány dologra. Minden edzés előtt alaposan távolítsd el a sminked, utána pedig amint lehet, menj el zuhanyozni és arcot mosni, így megelőzheted az arcon, vagy akár a háton kialakuló bőrhibákat is!

Jól jönne még egy kis motiváció? Ezek a termékek a segítségedre lesznek!

Ez is érdekelhet

Ismerd meg a Margitkát, a belváros egyedülálló vintázsgalériáját

Ismerd meg a Margitkát, a belváros egyedülálló vintázsgalériáját

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói