10 beauty-baki, amit 2021-ben már nem követhetsz el

2021.január.16.

A szándék a fontos, így ha nem is tudod mind a 813 újévi fogadalmadat betartani, néhány apró módosítás is sokat segíthet, ha szeretnéd magadból a legtöbbet kihozni. Nem egyszerű azonban új szokásokat bevezetni még akkor sem, ha egészen apró dolgokról van szó, ezért érdemes beállítani egy emlékeztetőt a telefonodon. Kezdheted például azzal, hogy ne felejtsd el bevenni reggel a vitaminjaidat! Ha készen állsz a változtatásra, ezekkel a szépségápolási szokásokkal számolj le!

10 beauty-baki, amit 2021-ben már nem követhetsz el
Fotó: Northfoto

1. Nem mosod ki az ecseteidet

Hallottad már ezerszer, mennyire fontos, de valóban ki is mosod őket? Ha rendszeresen sminkelsz, hetente egyszer öblítsd át őket samponos vízzel, mert a koszos sminkecsetek bőrhibákat is okozhatnak!

2. Idejét sem tudod, mikor vetted azt a szempillaspirált

A kozmetikumoknak is megvan a lejárati idejük! Azoknál a termékeknél, melyeket a szem környékén használsz, még rövidebb is ez az idő. A fertőzések elkerüléséhez ne felejtsd el időnként cserélni kozmetikumaidat!

3. Nem használsz fényvédőt

Pedig minden nap kellene, mivel az UV sugárzás rendkívül káros. Ráadásul nem csupán nyáron, hanem télen is, sőt felhős időben is, úgyhogy építsd be reggeli bőrápolási rutinodba ezt a lépést!

4. Nem használsz hővédőt

Tudjuk, hogy semmi kedved órákat állni a fürdőben, mire végre megszárad a hajad, de ha a legmagasabb fokozaton használod a hajszárítót, ne csodálkozz, ha kiszárad a hajad! A készüléket tartsd legalább 30 centire a tincsektől és minden alkalommal használj hővédőt!

5. Kizárólag a kencéidtől várod a csodát

Természetes, hogy elvárjuk, hogy hatékonyak legyenek szépségápolási termékeink, de sajnos nem mágikus erejűek. Ha igazán nagy változást szeretnél elérni, figyelj oda arra is, hogy eleget aludj, legalább 2 liter vizet igyál egy nap és lehetőleg ne fogyassz alkoholt!

6. Nem használsz fogselymet

Bár kevésbé népszerű téma, nem hanyagolhatjuk el a fogápolást sem. Fogkefével sajnos nem tudunk minden ételmaradékot megfelelően eltávolítani, így érdemes minden este fogselymet is használni, ha tiszta fogakat szeretnénk.

7. Forró vízben zuhanyzol

Mi is imádjuk a jó, meleg fürdőket, különösen ezeken a hideg, téli reggeleken. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy ha túl forró a víz, nagyon kiszárítja a bőrödet. Állítsd kicsit lejjebb a hőfokot és ne felejts el hidratálni, miután végeztél!

8. Mindig elfelejted bekenni a kezeidet

A kézmosás és a kézfertőtlenítés már teljesen automatikusan jön, de utána nem jut eszedbe bekenni a kezed, csak azon kapod magad, hogy megint olyan pikkelyes vagy, mint egy hal? A legjobb módszer, ha több helyre teszel kézkrémet. Kerüljön egy a szappan mellé a fürdőszobába, egy a táskádba és egy az éjjeliszekrényre! Így lehetetlen lesz elkerülnöd!

9. Nem vágatsz a hajadból

Hiába olyan töredezett, hogy úgy néz ki, mint egy kupac szalma, nem vagy hajlandó vágatni a végéből, mert növeszted, igaz? A hajvégek rendszeres frissítése nagyon fontos, ha egészséges, hosszú hajat szeretnél, mert a töredezett végek könnyen nyílnak szét még jobban. Ha azokat meghagyod, a hajad akár még rövidebb is lehet, de egészségtelenebb biztosan.

10. Nem fertőtleníted a telefonodat

Pedig nagyon fontos, hiszen állandóan a kezedben van és gyakran az arcodhoz is teszed. Nem is gondolnád, mennyi baktérium lapul meg a fényes képernyőn, melyek bőrproblémákat is okozhatnak.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla