A Lancôme Make-up új kreatív igazgatója: Lisa Eldridge

2015.január.7.

Egy kivételesen tehetséges sminkmester, akinek egyedülálló technikai virtuozitása modern érzékiséggel párosul. Lisa Eldridge neve hamar meghatározóvá vált a szakmában: a világ legismertebb fotósai keresik fel (Sølve Sundsbø-tól Mert & Marcusig) és a legtekintélyesebb magazinokkal illetve a legnagyobb márkákkal dolgozik együtt.

Egyedülálló szakértelmét kortársai is elismerik, de ő a nemzetközi sminkmesterek zárt körének első olyan tagja, aki ismertté vált, akit nők milliói csodálnak szerte a világon, és akiben vakon bíznak. Hogy miért? 2009-ben hozta létre egyedülálló blogját. Inspirációját egy újévi napból merítette és egy olyan újító, támogató felületen kezdett el dolgozni, amely szembemegy az eddigi didaktikus illetve hagyományos megközelítésekkel. Az oldalán a legelső köszöntő videóban smink nélkül jelenik meg, gyakorlatiasan, kedvesen és viccesen osztja meg titkait arról, hogyan rejtsük el az előző napi ünneplés árulkodó nyomait.

Útmutató az álcázás és leleményesség művészetéhez? Közel sem. Lisa blogja kizárólag arról szól, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, praktikus tanácsokkal lát el, hogyan legyünk ellenállhatatlanok mindössze néhány perc alatt és hogyan kezdjük úgy az új évet, hogy boldogok és elégedettek vagyunk magunkkal. Lisa Eldridge-dzsel minden rólad szól, nem a kifutók trendjeiről vagy a szezon divatos árnyalatairól. Válaszai azokra a kérdésekre fókuszálnak, amelyek a nőket érdeklik. Soha nem kategorikus vagy általánosító, a szépség minden oldalát feltárja. A technika mindennek a kulcsa, azonban könnyen elsajátítható annyira, hogy mi magunk is elkészíthessük sminkünket. És nem utolsósorban: Youtube csatornájának már több mint egy millió feliratkozója van. A tanulás öröme, de egyben a figyelésé is. Megfigyelni, milyen precíz és aprólékos mozdulatokkal dolgozik Lisa Eldridge és hallgatni lágy hangját… videói épp annyira addiktívak, mint amennyire tanító szándékúak!

A szépség és öröm találkozása, amely boldogságot és tökéletes kisugárzást ad? Lisának és a Lancôme-nak egyszerűen találkoznia kellett. De ez már 20 évvel korábban megtörtént, amikor Lisa szépségtanácsadóként dolgozott a Harrods Lancôme Szépségszigetén. Akkor még senki nem gondolta volna, hogy Lisa egyszer a Lancôme Make-up Kreatív Igazgatója lesz. Talán csak Kate Winslet, a Lancôme szépségnagykövete, aki sminkjét mindig Lisára bízta.

A francia szépségmárkával együttműködésben Lisa olyan termékeket és kollekciókat fog tervezni, amelyek tökéletesen illeszkednek a Lancôme "könnyed eleganciájához" és hagyományaihoz. Olyan alkalmazási technikákat és oktatásokat fog megosztani, amelyek megkönnyítik a nők életét és a sminkelést inkább felszabadító tevékenységként élhetik meg, mintsem kényszerként. Egy újabb olyan pozitív szemlélet, amely tökéletesen illeszkedik a márka szellemiségéhez. Legyen szó akár natúr vagy erősebb sminkről, Lisa célja mindig az, hogy a nők szebbnek lássák és érezzék magukat. Nem érdeklik a régimódi, szépségről alkotott percepciók: inkább követi a józan gondolkodást. Három aranyszabályt leszámítva: vagy a szemeket vagy az ajkakat hangsúlyozzuk, úgy válasszunk arcbőrünkhöz illeszkedő termékeket, hogy előtte természetes fénynél kipróbáltuk és végül, de nem utolsósorban a gyönyörű arcbőr a kulcsa mindennek.

"Lisa és a Lancôme: azonnal evidens volt számunkra - magyarázza Françoise Lehmann, a Lancôme ügyvezetője. Ugyanazokat az értékeket, vágyakat képviseljük, hogy egy sokkal bensőségesebb és érzékibb szépséget kínálhassunk a hölgyeknek. A szépség stílusa, amely túllép a nőiesség pusztán materialista megközelítésén, inkább magával ragadó és befolyásoló" – tette hozzá.

"Megtiszteltetés a Lancôme Make-up kreatív igazgatójának lenni, egy olyan márkával együtt dolgozni, amelynek hihetetlen múltja, kifogástalan stílusa és igazi feddhetetlensége van. Egy teljesen új párizsi smink hagyományt teremtünk, és már alig várom, hogy elkezdjük az új kollekciók, árnyalatok és termékek tervezését, mindazon csodálatos online tartalmak közzétételét, amelyeket már kigondoltunk. Ez egy igazán új, izgalmas kaland lesz!" – mondta Lisa Eldridge.

Ez is érdekelhet

Végre bejelentette a Netflix, mikor folytatódnak a legmenőbb filmjei és sorozatai

Végre bejelentette a Netflix, mikor folytatódnak a legmenőbb filmjei és sorozatai

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós