Ez a legrosszabb dolog, amit a hajaddal tehetsz hajmosáskor

2019.április.27.

Te is érezted már úgy, hogy nyaralás alatt sokkal szebb a hajad, mint az azt megelőző hónapokban? Aztán amikor hazaérsz és hajat mosol, hirtelen laposabbnak és élettelenebbnek érzed. És mit okolsz ezért legelőször? Persze hogy a hajápoló termékeidet! Lecseréled őket, talán az étrendeden is változtatsz, elkezdesz vitaminokat szedni és megpróbálod újra elérni azt a hatást, amit nyaraláskor szándék nélkül is sikerült.

Ez a legrosszabb dolog, amit a hajaddal tehetsz hajmosáskor
Fotó: giphy

A felsorolt módszerek közül mindegyik segíthet némileg, de a kulcs legtöbbször maga a víz, amivel hajat mosol. A nagyon kemény vagy lágy víz ugyanis károsítja a hajat. A legjobb megoldás egy vízszűrő beszerzése, amit viszont nem mindenki engedhet meg magának. Ha ezzel te is így vagy, akkor se csüggedj, hiszen vannak remek alternatív megoldások is az ideális vízminőség eléréséhez. Ha megfogadod ezeket a tippeket, a hajad is hálás lesz érte!

Fotó: giphy

1. Győződj meg róla, hogy kemény vagy lágy vizet használsz

Az Egyesült Királyságban például a vizet az esetek több mint 60%-ában keménynek vagy nagyon keménynek titulálják, ami azt jelenti, hogy magas az ásványianyag-tartalma. Ha engedsz a csapból egy pohár vizet, és kissé zavarosnak látod, akkor valószínűleg nálad is kemény a víz. Azok az ásványianyag-lerakódások, amiket mondjuk észlelhetsz a vízforralón vagy a csaptelepeken, a hajadon is összegyűlhetnek lapos hatást keltve. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor a lágy víz az ideális a hajadnak? Ez sajnos nem ilyen egyszerű, mert a lágy víz is lehet túl lágy, ami viszont hatástalanítja a hajápolási termékeket, és máris megjelenik egy újabb probléma: a zsíros haj.

2. Használj kondicionálót

A légy víz önmagában nem elég, nem mellesleg nem zárhatod ki annak az esélyét, hogy túl lágy. Mit tehetsz ilyenkor? Először is, ha jó minőségű sampont használsz, ne cseréld le, hiszen nagy valószínűséggel a hajad laposságáért a víz a bűnös. Ehelyett inkább válassz egy minőségi kondicionálót a hajadhoz, ami segíthet a lapos hatás megszüntetésében.

3. Ha lágy a víz, igazítsd hozzá a hajápolóid

Ha úgy véled, hogy nálad lágy a víz, akkor érdemes kipróbálnod extrém fehérjetartalmú hajápolási termékeket. Ennek oka, hogy a hozzáadott fehérje erősíti a hajad és visszaadja annak tartását. A hajadnak a plusz fehérje olyan, mint a vas és a D-vitamin a fáradtságérzetednek - egész biztosan javít rajta!

4. Ha kemény a víz, használj hajolajat

Ha kemény vízzel mosol hajat, lehet, hogy szárazabbnak fog tűnni, ami pedig ösztönözhet arra, hogy akár minden nap hajat moss. Ez azonban nem jó ötlet. A legjobb, ha csökkented a hajmosások számát, és kipróbálsz valamilyen természetes hajolajat.

Fotó: giphy

5. A törölköző segíthet

A kemény vízzel való szimpla hajmosáson önmagában is lehet segíteni. Nem kell mást tenned, minthogy hajmosás után becsavarod a hajad egy meleg, nedves törülközőbe és néhány percig így is hagyod. Ez egy remek vasárnapi rutin is lehet, és a hajad sem fog annyira kiszáradni, mintha szimplán azonnal megszárítanád.

Ez is érdekelhet

GlamDrop: Közeledik a nyár, frissítő, merész és csábító újdonságok várnak rád

GlamDrop: Közeledik a nyár, frissítő, merész és csábító újdonságok várnak rád

GLAMOUR Horoszkóp

A csillagjegyed elárulja, milyen anya leszel!

A csillagjegyed elárulja, milyen anya leszel!

Sztárhírek

Mesebeli szerelem: Lékai-Kiss Ramóna és Lékai Máté szerelmi történetével és ajándék szerelmes regénnyel megjelent a GLAMOUR júniusi lapszáma

Mesebeli szerelem: Lékai-Kiss Ramóna és Lékai Máté szerelmi történetével és ajándék szerelmes regénnyel megjelent a GLAMOUR júniusi lapszáma