Ez a szexi pasi fényévekkel jobban sminkeli magát, mint te

2015.szeptember.10.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Adott egy szívdöglesztő pasi, aki ráadásul még fantasztikusan is sminkel. Ne csodálkozzatok, hogy a szívünk azonnal repesni kezdett. Szabó Mátéval készítettünk interjút.

Szabó Máté
Szabó Máté

Mióta érdekel a sminkelés?

Azt hiszem akkor kezdődött, amikor először elmentem a barátaimmal egy bárba, ahol megnéztem a Drag Queen Showt. (A Drag Queen Show egy olyan transzvesztita show, ahol a legnagyobb szórakozóhelyek dívái és előadják a leghíresebb számai kat.-a szerk.) Egyszerűen elképesztő volt azt látni, hogy mire képes a smink! Az előadók teljesen más embert varázsoltak magukból. Lenyűgözött teljesen, a nagy szerelem itt kezdődött és ma is tart.

Szabó Máté

Képezted magad?

Eleinte a saját arcom próbálgattam sminkelni és anyukám nem túl sok kozmetikumából igyekeztem magamból is 'drag queent kreálni- persze nem túl nagy sikerrel. Később még temperával is megpróbáltam, annyira szerettem volna alkotni. Ezután elkezdtem a neten keresgélni, rengeteg videót megnéztem és nekiláttam a hozzávalókat beszerezni. Gyakorlás és a termékek próbálgatása közben fejlesztettem magam.

Szabó Máté

Az első munkák…

A színpadiasabb, erősebb sminkek érdekeltek, de amikor a barátnőim látták, hogy mit művelek magammal, teljesen lázba jöttek és megkértek, hogy őket is sminkeljem ki. Ez eleinte nehezen ment, mert egyfelől hozzászoktam a saját arcomhoz, másfelől a travi sminkekben volt gyakorlatom. A barátnőim sminkelése pedig finomabb stílust követelt meg tőlem. Viszont ez is inspiráló volt, mert elkezdtem a Youtube-on követni glam- és divatsminkeseket és az általuk bemutatott technikákat először magamon, majd másokon is megpróbáltam reprodukálni.

Szabó Máté

Milyen sminkes munkáid voltak eddig és hogyan kaptad az első lehetőségeket?

Az első lehetőségeket ismerősök által kaptam. Szerencsére egész életemben jelen volt a divat, kiskorom óta ez érdekel, ennek köszönhetően pedig sok ismerősöm van, akik ebben a szakmában dolgoznak. Nekik rengeteget köszönhetek! Alapvetően fotózásokon dolgoztam, magánszemélyek kértek fel esküvőre, alkalmakra és most nem olyan rég Drag Queenként benne voltam Lakatos Márk 5forlove kampány videoklipjében.

Máté a 5forlove klipjének forgatásán

Amikor felkérnek egy munkára, hogyan készülsz rá?

Számomra elengedhetetlen, hogy ne beszéljek a megrendelővel vagy a fotóssal még a munka előtt. Szeretem előre tudni, hogy mi az elképzelés, ha lehet, szeretem előre megnézni a modellt is, hiszen nekem is végig kell gondolnom, hogyan tudok hozzátenni én is a munkafolyamathoz. Előfordult már olyan is, hogy rögtönöznöm kellett, de alapvetően az a típus vagyok, aki szeret előre felkészülni.

Szerinted hogyan lehet ma valaki elismert és sikeres sminkes?

Rengeteget számít, hogy mennyire vagy kitartó, tehetséges, van-e egyéniséged. Talán csúnyán hangzik, de számít, hogy kit ismersz és milyen kapcsolataid vannak. Én azt mondom, hogy sminktanfolyamra sem feltétlenül kell rengeteg pénzt kiadni, ma már bárki megtanulhat sminkelni otthon is, videókból, csak nagyon sokat kell gyakorolni.

Palvin Barbival

Szerinted előny vagy hátrány ebben a szakmában, hogy nem nő vagy?

Nem hiszem, hogy hátrányban lennék a női szakmabeliekkel szemben. Szerintem a divatszakmában pont nem az számít, hogy heteró-, homoszexuális vagy transznemű valaki, hanem az hogy ki mennyire tehetséges abban, amit csinál!

Máté modellekkel egy fotózáson

Szuper, hogy az Instagramon ennyi a követőd. A legutóbbi sminkjeid, amiket magadon mutattál be, pedig egyszerűen lenyűgözőek. Honnan jött az ötlet, hogy ilyen nőies sminkeket magadon mutass be?

Azóta követnek igazán sokan, amióta a saját magamon elkészített sminkeket posztolom . Azért kezdtem el magamon megmutatni a követőimnek a sminkjeimet, mert meguntam, hogy hívogassam az embereket, akiken gyakorolhatok. Úgy voltam vele, hogy nem érdekel, ki mit szól hozzá, akinek nem tetszik , az ne nézze. Utólag azt mondom, feleslegesen aggódtam, mert számokban mérhetően nőtt a likejaim száma is. Persze mindig van olyan, aki megpróbál beszólni, de a trollkodással nem kell foglalkozni. Nekik azt tudom üzenni, hogy nem láttam még olyan sminkterméket, amire az van írva, hogy csak nők használhatják.

Kate Kondás és Máté

Akad néhány ismert modell is, akivel dolgoztál már?

Kate Kondást sminkeltem egy fashion editorialhoz, illetve én sminkeltem Menyhért Alízt a legelső fotózásán, tehát ez még jóval azelőtt volt, hogy a Givenchy kifutón végigvonult.

Menyhért Alíz gyönyörű sminkjét Máté készítette

A trendek egyfolytában változnak. Téged is inspirálnak, hatással vannak rád?

Nagyon fontos mindeknek lépést tartani a trendekkel, és újat mutatni, de emiatt nem szabad az egyéniségünket háttérbe szorítani. Imádom az új őrületet, az úgynevezett Strobingolást, ami azt jelenti, hogy rengeteg highlightert használsz a sminkelés során. Visszajöttek nude szinek aminek nagyon örvendezek. Örök kedvenceim közé tartoznak a fine line sminkek, és a matt rúzsok!

A sminktáskám nehezebb mint…

a bőröndöd mikor nyaralni mész!

A kedvenc ecsetem…

a Mac 217 blending brush.

A szín,amitől...

a fogaid fehérebbnek tűnnek, az a kék tónusú piros rúzs.

Az egyik legszebb nő...

Kylie Jenner

Itt követheted Mátét:

@mattioner

Egy Kylie Jenner által ihletett smink
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője