Ezek a hajszínek és frizurák fognak hódítani idén ősszel - A fodrász válaszol

Szponzorált tartalom

2018.október.17.

Szezonváltáskor érdemes újragondolni a frizurádat, ha esetleg már szemeztél egy új hajszínnel, új frizurával, akkor most érdemes belevágni. Ne feledkezz meg a frissítő hajvágásról sem, és ha teheted, akkor válassz minél jobb minőségű terméket, akár fodrászszalonból is vásárolhatsz, mert ezek a termékek garantálják a hajad egészségének megőrzését hosszútávon is.

Ezek a hajszínek és frizurák fognak hódítani idén ősszel - A fodrász válaszol
Fotó: Instagram

Az aktuális és a következő szezonban színre lépő trendekről kérdeztük a budapesti Instahair szalon mesterfodrászát, Gombos Tímeát, aki remek tippekkel szolgál őszre.

Gombos Tímea Instahair
Gombos Tímea Instahair
Fotó: Instagram

Mik az aktuális őszi trendek most a hajformázásban? Milyen frizurákra számíthatunk idén ősszel?

Idén visszamegyünk picit az időbe, a 80-as évekbe: jöhet a kreppelés mi már tárt karokkal várjuk! A vékonyszálú hajúaknak nagyon jó taktika, mert volument ad és azt az illúziót kelti, mintha több és vastagabb szálú hajuk lenne. A másik visszatérő trend a szuperegyenes haj középválasztékkal, az új hullám pedig a "scandi waves", ami nem is egyenes, nem is göndör, nincs tökéletesen beállítva, de nem látszik kócosnak. És végül a túlméretezett fonatok is visszatérnek, tekerd, csavard, ahogy tetszik, és köss bele egy fekete selyemmasnit - ez egy szuperromantikus hajviselet lesz a hidegebb hónapokon.

Jön az első GLAMOUR Beautyfesztivál! Most vedd meg a jegyedet olcsóbban

Jön az első GLAMOUR Beautyfesztivál! Most vedd meg a jegyedet olcsóbbanA színek terén mik most az abszolút befutók?

A reflektorfény ebben a szezonban a fényes, egészséges kinézetű hajon van. A vörös hajszín jön divatba, lehet világos vagy tüzes vagy egy elmosódott eperszőke. Ebben az évben mindannyian hozzáadunk egy kis melegséget a hajszínünkhöz. 2018 nagyon sok új vörös tónust fog látni, legyen az barnás-rezes, arany-rezes balayage, egészen az élénk rókavörösig. Újdonság az arany és méz hajszín, a platinaszőke és az ezüstszőke hajak visszatérnek a természetesebb, sötétebb bézs, méz, és arany tónusú hajtövekhez. A harmadik pedig a Charcoal szénszín: az ezüst és világos szürke haj az elmúlt időben nagyon berobbant az Instagramon. Viszont ezeket a színeket őszre átárnyaljuk szenes szürkére, így egészségesebbnek, fényesebbnek, tápláltabbnak látszanak.

Milyen színt kérnek tőled a legtöbbet és mi jelenti a legnagyobb kihívást?

Legtöbben a hófehér hajszínt vagy az ezüstöt kérik tőlem. És ez a legnagyobb kihívás is, mert nagy precizitást, odafigyelést és rengeteg időt vesz igénybe az elkészítése. Volt már, hogy egy kliens haját 6 órán keresztül festettem, míg elértük a kívánt színt.

Mi az a frizura, amit a legjobban szeretsz vágni, elkészíteni?

Minden frizurát szívesen készítek, ami a vendégem egyéniségéhez jól illik. Hosszúhaj párti vagyok, inkább növesztem a vendégek haját.

A következő szezonban mire számítsunk? Tavasszal milyen frizurák, színek fognak hódítani?

Szerencsére egyre inkább a természetesség vonalán mozgunk a szépségiparban. Tavasszal visszatérnek a világosabb, kis hajszálmelír-technikás frizurák, esetleg 1-2 árnyalattal sötétebb tövekkel trükközhetünk. Színekben hamu- és homokszőke, barnában a fahéjszín lesz közkedvelt. Fontos, hogy hagyjuk hajunk természetes textúráját érvényesülni. Minden hangsúly a könnyedségen, a természetességen van, a laza hullámok vagy kis "messy" kontyok a fejünk tetején vagy a tarkónknál remek frizurák lesznek tavasszal. Bármilyen hajszínt vagy frizurát is választunk fontos, hogy illeszkedjen az egyéniségünkhöz, mindenképp természetesnek tűnjön, és hajunk egészséges, jól ápolt legyen!

Melyek a kedvenc Kevin.Murphy termékeid jelenleg?

Nehéz kiemelni a kedvencemet, mert az összes finish termékét imádom: Shimmer.Shine, Doo.Over, Bedroomhair, Antigravity Spray, Young.Again olaj, Cristal Angel,Killer Waves.

Mit tanácsolsz, milyen termékeket ajánlsz a száraz hajvégekkel küzdőknek?

Érdemes 2 havonta a hajszálak végét levágatni, így megelőzzük azok elvékonyodását és letörését. Valamint olajozni, ápolni, táplálni a hajat a fejbőrön keresztül, így egészséges hajszálak nőnek majd ki újra. Ajánlom a Restore hajpakolást és a Young Again olajat a hajvégekre.

És mit annak, akinek gyorsan zsírosodik a haja?

A Maxi Wash méregtelenítő AHA-savas sampont javasolnám, ami mélytisztító, minden szennyeződést leszed a hajról.

Hogyan őrizhetjük meg minél tovább a festett haj fényességét?

Sem a természetes, sem a festett hajnak nem tesz jót, ha túl meleg vízzel öblíted, mert kiszárítja a tincseket, és erősen fakítja a színt is. Ugyanígy a hajformázó eszközöket sem szabad túl gyakran és nagyon magas hőfokon használni. Fontos, hogy festett hajra való színvédő sampont alkalmazzunk.

6 sztár, akik soha nem festették be a hajukat

6 sztár, akik soha nem festették be a hajukatMost nyerhetsz egy kényeztető hajkezelést is az Instahair szalonba, az Instagram oldalunkon tudsz játszani:

Ez is érdekelhet

Legjobb filmek a hideg őszi estékre

Legjobb filmek a hideg őszi estékre

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla