18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Ezt teszi a bőröddel, ha elhagyod egy hónapig az alkoholt

2018.október.3.

Sajnos az alkohol hosszútávon nagyon rosszat tesz a bőrödnek, ezért nem árt, ha néha szünetelteted az alkoholfogyasztást – ez pedig miért is ne most tennéd?

Alkohol
Fotó: Shutterstock

15 tipp, hogy minden hónapban tudj spórolni

15 tipp, hogy minden hónapban tudj spórolni

Az ivás pusztítóan hat a bőrödre

alkohol
alkohol
Fotó: giphy

Az alkohol a testedben acetaldehiddé alakul, ami ellazult érzést kelt. Idillinek hangzik, de valójában pirossá teszi a bőröd és kiegyensúlyozatlanná a vérnyomásod. Az erek túlzottan kitágulnak, csúnya nyomokat hagynak az arcodon és a testedet is felpuffasztják. Az alkoholnak köztudottan dehidratáló hatása van, az ajkaidat is kiszárítja. Vizelethajtó hatása miatt gyakrabban kell felkeresned a mosdót, ami egy idő után a bőrödnek is megterhelő lesz. Az alkohol csökkenti a bőr A-vitamin szintjét is, ami erős antioxidáns és kulcsszerepet játszik a kollagén termelésében. Ha kollagén– és elasztinhiány keletkezik, felgyorsul a bőr öregedése. Ezen felül, ha éppen fehérbort vagy koktélt iszol, akkor nagy mennyiségű cukrot viszel be a szervezetedbe, így nagyobb valószínűséggel lesz pattanásos a bőröd.

1 hónap, hogy szebbé tedd a bőröd

alkohol
alkohol
Fotó: giphy

A jó hír az, hogy ha októberre tervezed az alkoholmentes hónapot, nagy valószínűséggel látványos eredményt érsz majd el. Nagyjából 28 napot vesz igénybe, hogy a bőröd megújuljon. Ez a folyamat egyénenként és életkortól függően változó, de legalább egy hónapig száműznöd kell az alkoholt a szebb bőr érdekében. Ezután a bőröd hidratáltabb lesz, egészségesebb arcszínt és ragyogóbb arcbőrt kapsz majd eredményként.

Mit tehetsz a bőrödért, ha nem akarod tartósan elhagyni az alkoholt?

alkohol
alkohol
Fotó: giphy

Persze teljesen irreális azt gondolni, hogy opció egész hátralévő életedre elhagyni az alkoholt a tartósan szép bőrért, de néhány dologgal minimalizálhatod a hatását. Általános szabályként próbálj meg ragaszkodni a tiszta folyadékokhoz, amelyek nem tartalmaznak tartósítószert és extra adag cukrokat. A koktélokban lévő cukor felborítja az inzulinszinted, aminek számos negatív következménye lehet, beleértve, hogy a bőröd élettelen és sápadt lesz.
Segít az is, ha minden reggel veszel egy frissítő, hideg zuhanyt, ezzel felpezsdíted tested véráramlását. Tegyél a szebb bőrért, nem fogod megbánni!

Ez is érdekelhet

Tökéletes szett, a nőies vonalak hangsúlyozására

Tökéletes szett, a nőies vonalak hangsúlyozására

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke