5 ok, amiért érdemes félhosszú hajra váltanod

Egy idő után kényelmetlen lehet a nagy hajtömeg, elfogy a motiváció, hogy bármit is kezdjünk vele, inkább csak kontyba fogjuk a fejünk tetején. Ha végre változatosságra vágysz, de vannak benned kérdések is, elhoztuk a félhosszú haj előnyeit, és nem rejtjük véka alá a hátrányait sem.

Ezekkel az előnyökkel és hátrányokkal kell számolnod, ha a félhosszú haj mellett döntesz
Ezekkel az előnyökkel és hátrányokkal kell számolnod, ha a félhosszú haj mellett döntesz
Fotó: IMaxTree/Glamour

A hajszálak velünk együtt haladnak a korral, az a részük, ami a hajvégeknél található, már lehet, hogy 5 évnél is öregebb. Nem titok, hogy a hajszínváltoztatás, a különféle hőkezelések alaposan igénybe veszik egy hajszál szerkezetét, ezért ezek a részek a leginkább hajlamosak a töredezésre. Alig vártad, hogy elérd ezt a hosszt, mégsem vagy vele elégedett? Valamilyen változtatáson töröd a fejed? A félhosszú haj remek választás lehet, hiszen rengeteg opció rejlik benne. Most megosztjuk veled, milyen előnyökkel jár, ha belevágsz az átváltozás projektbe, de bemutatjuk a hátrányait is, így biztos felkészült leszel minden eshetőségre.

Határozottan mellette szól

  1. Egyszerű a képlet: kevesebb haj, kevesebb termék! Míg a hosszú hajnál jóval több sampont és balzsamot kell használnod, minél rövidebb a hajad, annál többet tudsz spórolni a hajápolóiddal.
  2. Kevesebb időt kell fordítanod a hajszárításra és a hajformázásra! Persze, vannak olyan napok, amikor bőven van időd hagyni a hajad a szabad levegőn megszáradni, és nem okoz különösebb problémát a formázás sem, de egy rohanós reggelen minden perc számít, az a mindig kevés készülődési időből nyert percek ajándékok.
  3. Nincs többé hajfájás! Minél kisebb a tömege a hajadnak, annál inkább nem fog fájni, ha egy hosszú napon át lófarokba hordtad, és este kiveszed a hajgumit.
  4. Ahogy megszabadulsz egy bizonyos hajhossztól, egyúttal megkapod az egészséges hajvégeket is. Van jobb érzés annál, mint amikor a frissen vágott hajzuhatagod lobog a szélben?
  5. Így is fel tudod kontyolni, vagy össze tudod kötni lófarokba! A félhosszú haj egyik legnagyobb előnye, hogy a lustább napokon is könnyen formázhatod.
Bella Hadid a Boss bemutatóján
Fotó: IMaxTree

Hátrányokról sem ér megfeledkezni:

  1. Nyilvánvaló, hogy mostantól nem fogod tudni például egy hosszú fonatba hordani a hajad, a változatos frizurák lehetőségeinek tárháza valamilyen szinten lecsökken.
  2. Megváltozhat a hajad textúrája azáltal, hogy a nehéz hajtömeg, ami eddig lehúzta, már nincs ott. A vékonyszálú haj könnyen rakoncátlanná válhat.
  3. A haj igényei változnak a hosszal együtt, lehet, hogy néhány új termék után kell nézned, amivel ápolod, illetve új módszereket kell keresned, ha azt szeretnéd, hogy egész nap tartson a reggel elkészített frizura.
  4. Gyakrabban kell vágnod, hogy szép legyen, hiszek a hajvégek folyamatosan szem előtt vannak!

Tudtad, hogy itthon is készülnek kimagasló minőségű kozmetikumok? Az Alveola termékfejlesztőjével beszélgettünk

Szerintünk

Ha végignézzük a pro-kontra listát, összességében mi csak bátorítani tudunk, hogy próbáld ki ezt a fazont, főleg ha már egy ideje fontolóra vetted, hogy belevágsz egy új frizura projektbe! Szeretnénk megnyugtatni, hogy ez az állapot nem tart örökké, hiszen a hajad folyamatos növekedésbe van, és előbb vagy utóbb újra elérheted azt a hajhosszt, amitől most megszabadulnál. Nem utolsó sorban pedig most rettenetesen menő, például Selena Gomez egyik kedvence a félhosszú haj!

Ha bevállaltad, egy hajvégápolót mindenképp szerezz be, hogy mindig friss és egészséges hajvégek köszönjenek vissza rád a tükörből! Itt van három szuper olaj, amikkel nem lőhetsz mellé:

Ritual hajápoló olaj AROMATICA 8900 Ft/50 ml (178 Ft/1 ml)
Fotó: AROMATICA
B77 PLEX hajvégápoló olaj REVOX 4499 Ft/30 ml
Fotó: Revox
Boost My Hair olajos hajvégápoló YOPE 3990 Ft/50 ml (79,8 Ft/1 ml)
Fotó: Yope

Hajügyekben mindig számíthatsz ránk:

Ez is érdekelhet

„Sosem voltunk az a fajta pár, akik olyanok, mint a nyulak” - Párok meséltek, milyen gyakran szeretkeznek

„Sosem voltunk az a fajta pár, akik olyanok, mint a nyulak” - Párok meséltek, milyen gyakran szeretkeznek

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói