A szőke haj 3 legnagyobb ellensége észrevétlenül dolgozik ellened

Kétség sem férhet hozzá, hogy a szőke haj varázslatos, azonban csak akkor, ha ápolt és egészséges kinézetű. Van néhány szempont, amit érdemes figyelembe venned, ha szeretnéd a lehető legjobb formában tartani.

Ha a ragyogó szőke haj az álmod, ezeket a dolgokat kerüld
Ezeket a dolgokat mindenképp kerüld el, ha neked is a ragyogó szőke haj az álmod
Fotó: IMaxTree/Glamour

Ki ne szeretne egy ragyogó szőke hajzuhatagot, ami nem száraz, csak úgy csillog a napfényben, és tökéletes árnyalatú? Bizony nem olyan könnyű sokáig fenntartani azt az állapotot, mint amikor kilépünk a fodrászszalon ajtaján: könnyen megváltozik a színe, hamar szárazzá, sprőddé válik, és még a töredezés veszélye is sokkal inkább fennáll, mint a sötétebb tónusoknál. A szőke haj esetében mindenképpen egy más, gazdagabb törődés kell, hogy rutinszerűvé váljon, hiszen a hajszálakat a szőkítés kémiai folyamatai jelentősen megviselik. Emellett pedig jobb, ha egyes dolgokat teljes mértékben kerülsz, vagy mással helyettesítesz, különben a tudtod nélkül, önkéntesen rontasz a hajad állapotán. Nézzük, mik ezek!

Minél kevesebb hőhatás

Másképp indul a nap, amikor úgy érzed, nem jó a hajad, ezért igyekszel mindig a legjobbat kihozni belőle. Míg a természetes, vagy sötétre festett tincseket kevésbé viseli meg, addig a szőke hajat sokszorosan szárazabbá, fénytelenné teszi a hőkezelés. Legyen szó hajszárításról, göndörítésről, vagy egyenesítésről, a legjobb, ha magas hőmérséklet semmilyen formában nem éri a hajszálakat. Amennyiben ezt kivitelezhetetlennek látod, legalább a hajszárítást spórold meg: moss olyankor hajat, amikor van ideje otthon, szabad levegőn megszáradni!

Airwrap multifunkciós hajformázó (Vinca Blue) DYSON 264 990 Ft
Fotó: Dyson

Extrém hőhatás nélkül gyakorlatilag mindenféle formázást megvalósíthatsz a Dyson készülékével, a szárítástól kezdve egészen az utolsó simításokig. Göndörít, hullámosít, simít és fixál, a szőke fürtök legjobb barátja!

GlamDrop: Lépjünk fel együtt az utcai zaklatás ellen!

Kerüld a klasszikus sampont!

Rengetegféle sampont lehet kapni a piacon, de ha a szőke haj mellett döntöttél, számodra nem az illat lesz az elsődleges szempont a választásnál. A klasszikus samponok ugyanis akár egy-két hajmosás után olyan irányba módosíthatják a hajkoronád színét, amit nagyon nehéz helyrehozni utólag. Ezért azt javasoljuk, hogy a festés után közvetlenül mindenképpen konzultálj a fodrászoddal, hogy melyik hajápolók lesznek a te árnyalatodhoz legideálisabbak, mielőtt bármit megvásárolnál!

Blonde Enhancer hamvasító sampon OLAPLEX 9200 Ft/250 ml (36,8 Ft/1 ml)
Fotó: Olaplex

Ha szeretnéd elkerülni a sárgás tónusokat, egy olyan sampon lesz a segítségedre, ami lila pigmenteket tartalmaz és ezáltal semlegesíti a nemkívánt színt. Ez a parabén- és szulfátmentes, vegán Olaplex termék kíméletesen fog bánni a hajaddal és a fejbőröddel is.

Nem mindegy, milyen a hajgumid

Igen, néha úgy tűnhet, hogy a szőke hajjal úgy kell bánni, mint egy hímes tojással, de megéri a fáradozás a gyönyörű hajrengetegért. Érzékenysége miatt valószínűleg nem fogja jól viselni, ha egy klasszikus hajgumival kötöd össze, ezt onnan is láthatod, hogy túl sokáig benne marad a nyoma. Válassz olyan hajgumikat, amik nem törik meg a hajad, vagy szerezz be egy nagyobb hajcsatot, így elkerülheted az ilyenfajta kellemetlenségeket!

Hair Collection 4 darabos hajgumi szett NOTINO 2010 Ft
Fotó: Notino

Ha a szőke témákat te sem tudod megunni:

Ez is érdekelhet

„Kis mell, pocak… Sosem volt tökéletes alakom, mégsem akarok változtatni a testemen"

„Kis mell, pocak… Sosem volt tökéletes alakom, mégsem akarok változtatni a testemen"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói