A kasmír szőke haj a leggyönyörűbb szín, amit a szezonban választhatsz

Ha épp egy kis változtatáson töröd a fejed, itt egy tökéletes alternatíva, ami minden tekintetben passzol a szezonhoz. A kasmír szőke hajszín pont olyan puha és selymes, mint amilyennek hangzik.

Egyértelműen a kasmírszőke a legjobb választás idén télre hajszín tekintetében
Egyértelműen a kasmír szőke a legjobb választás idén télre hajszín tekintetében
Fotó: Getty/Glamour

Nem véletlenül erről a pompás anyagról kapta a nevét a legújabb trendi hajszín, a kasmír szőke: egy aprólékosan kidolgozott, nagyon könnyed, mégis dús végeredményt élvezhet viselője. A különböző színátmenetek elrejtve jelennek meg a tincsekben, így több dimenziót adva azoknak, ami pedig a dús haj látszatát nyújtja. Ha még kérdéses, hogyan újulj meg a szezonban, erre a mennyei hajszínre kell, hogy essen a választásod!

Az egyik legjobb londoni színspecialista, Gemma Smidmore szerint „a jelenlegi trendek egyik legnagyobbika a kasmírszőke, és hát melyik szőke ne szeretné, hogy egy légiesen könnyű, mégis textúrában gazdag színkombinációban pompázzon hajkoronája?" A szakértő a hajszín tekintetében hozzáteszi, hogy „a hideg és a meleg tónusok rendkívül természetes módon váltakoznak benne, ami a még dúsabb haj illúzióját teremti meg. Aki fényűző, telt szőke frizurát szeretne, mindenféle természetellenes vonás nélkül, ez a megfelelő választás" - magyarázza. Ami még jobb, hogy az árnyalat rendkívül könnyen fenntartható.

Ahogy haladunk a tél felé, egyre inkább előtérbe kerülnek a természetességre hajazó árnyalatok. „A közelmúltban a vendégek inkább olyan szőke tónusokra vágytak, amik nem annyira kirívóak" - mondja Gemma. „A kasmírszőke egy rendkívül lágy árnyalat, és a lenövés sem annyira feltűnő, hiszen a lehető legnaturálisabb színek köszönnek vissza benne. Mivel ennél a típusnál nem kell annyi szőkítőt használni, a haj szerkezete kevésbé roncsolódik" - folytatja.

A fodrász elmondja, mi mindenre figyelj, ha szőke hajat szeretnél

Mivel kevesebb kemikália éri a hajszálakat, az árnyalat valamivel melegebb marad. De ez a legnagyobb hidegekben talán nem is annyira nagy gond, sőt, mi egyenesen imádjuk!

A szőke hajszín mindenképpen különleges ápolást igényel, hiszen a világosabb pigmentek miatt hajlamos a kiszáradásra. Az otthoni hajápolás kulcsfontosságú, ha szeretnénk megőrizni a haj selymes állagát. Korábban Szűcs Krisztián szőke specialista, a Moroccan Oil nagykövete már beavatott minket a szőke hajápolási rutin rejtelmeibe. A szakértő szerint „a legfontosabb a hajmaszk és a kondicionáló, ezután pedig a hővédelem. A hővédőt sosem szabad elfelejteni, különösen festett, szőkített haj esetében. Ezek az alapok, ebből kiindulva fel tudunk építeni egy összetettebb hajápolási rutint” - mondja Krisztián.

Dream Long 8 Second Wonder Water lamellás kondícionáló L'ORÉAL PARIS 2599 Ft/200 ml (12,99 Ft/1 ml)
Fotó: L`Oréal Paris

Szőke fürtjeid imádni fogják ezt a szuperkönnyű textúrájú kondícionálót, ami néhány másodperc elteltével egy fényes, élettel teli hajtömeget hagy maga után. Vidd fel a nedves haj egész hosszára, masszírozd bele, majd öblítsd le! Nem nehezíti el a hajszálakat, és a kifésülés is egy álom lesz.

Ha szereted nyomon követni a legaktuálisabb hajtémákat:

Ez is érdekelhet

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói