Megérkezett a tél legmesésebb hajszín trendje, a gyertyafény barna

Ahogy minden évszaknak, úgy a télnek is megvan a maga hangulata. Rövidebb nappalok, sötét esték, kivilágítás - a legújabb trendi barna hajszín pedig pontosan ezt a hangulatot igyekszik visszaadni, ezért kapta a gyertyafény barna hajszín elnevezést.

Cara Delevingne a barna hajszín legtrendibb változatában tündökölt Párizsban
Cara Delevingne a barna hajszín legtrendibb változatában tündökölt Párizsban
Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Getty Images

Képzeld csak el, hogy otthon bekuckózva iszogatod a teád, meggyújtod az összes otthon fellelhető gyertyád, a kandalló csendesen pislákol melletted, csak a karácsonyfa és a díszek világítását hagyod égve... A hajadról pedig visszacsillan ez a kellemes, meleg tónusú, tompa fény, amiről a legújabb hajszín trend a nevét kapta, a gyertyafény barna. Itt az idő, hogy egy kis melegséget vigyél a szürke, borongós, hideg hétköznapokba, a lágy kiemeléseknek köszönhetően ez a haj remekül keretezi az arcod, és új életet lehel rá.

Színpompás megoldás

„Barnának lenni nem azt jelenti, hogy be kell érni egy teljesen egyöntetű színnel" - hangoztatja a profi londoni hajfestő, Gemma Smidmore. „Ha visszatekintünk a gyerekkorunkra, láthatjuk, hogy a haj rengeteg változáson megy keresztül, és sokszor több árnyalatban is pompázik, hát miért ne készíthetnénk valami ahhoz hasonlót?" A gyertyafényes barna hajszín pontosan ezt teszi a hajjal, plusz egy csillogó, szezonális csavarral fel is dobja azt. Az elkészítésénél a fodrász még lágyabb szekciókat emel ki a világosabb színnel, hogy a végeredmény annyira naturális legyen, amennyire csak lehet.

Ennél a hajszínárnyalási módszernél nem az a lényeg, hogy első ránézésre bárki számára megállapítható legyen, hogy az az adott illetőnek nem a saját, természetes hajszíne, ebben a szakértő is egyetért. „Ha engem kérdezel, egy barna színben inkább ne lehessen látni mesterséges csíkokat, mert az épp ellentétes hatást fog kifejteni" - mondja Gemma. „Legyen fényes, finom visszacsillanásokkal. Ezért működik jól az új gyertyafényes barna hajtrend, ami pontosan ezt az érzetet nyújtja. Természetes, és az embernek rögtön az a gondolata támad, hogy 'Istenem, mennyire jól néz ki a haja'."

A luxus és az ökotudatos szemlélet találkozása: Itthon is elérhető a Chanel N°1 bőrápoló termékcsalád

A trendben az a legjobb, hogy bármilyen barna színnel működik, a szakértő szerint „olyat kell kérned, ami csak egy vagy két árnyalattal világosabb a saját tónusaidnál, így mindenki számára észrevétlen marad az eltérés, egyszerűen könnyednek fog tűnni a haj." Az, hogy az arany, a karamell vagy a bronz árnyalataiból választasz, az csak az alap hajszíneden múlik. Valójában úgy néz ki a végeredmény, mintha ez a saját hajad lenne, egy jobb, élettel telibb, ragyogóbb formájában.

Őrizd meg a sugárzó színt!

Ha nem szeretnéd, hogy a csodás világosabb barna fürtjeid fakóvá váljanak, használj olyan termékeket, amik elősegítik a hajszín megőrzését, egy fényes, puha végeredményt hagyva maguk után! Itt van néhány a kedvenceink közül:

Color Full színvédő kondicionáló RAHUA 15200 Ft/275 ml (55,27 Ft/1 ml)
Fotó: Rahua
Colour Shield színvédő maszk CHRISTOPHE ROBIN 12200 Ft/200 ml (61 Ft/1 ml)
Fotó: Christophe Robin
Everlasting Colour Wash színvédő sampon KEVIN MURPHY 10131 Ft/250 ml (40,52 Ft/1 ml)
Fotó: Kevin Murphy

Ne maradj le a legfrissebb hajtrendekről:

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói