A kölyök hajvágás a legújabb hajtrend, és ezt a sztárok is bizonyítják

Nem lehet letaszítani a hajtrendek porondjáról a félhosszú hajat és a bob frizurát, alig bírjuk kapkodni a fejünket, olyan gyorsan érkeznek az újabbnál újabb verzióik. Mind közül az egyik legnagyobb kedvencünk a 'kölyök hajvágás' névre keresztelt hajtrend, ami nemrég robbant be a köztudatba.

Imádjuk a legfrissebb hajtrendeket, közülük pedig különösen kedvencünk a kölyök hajvágás
Imádjuk a legfrissebb hajtrendeket, közülük pedig különösen kedvencünk a kölyök hajvágás
Fotó: Getty/Glamour

Akik idáig is a rövidebb stílusok pártján álltak, a trendek most nekik kedveznek, ugyanis a rövid haj és a félhosszú haj csak úgy tarol a hajtrendek között. Ezek a fazonok bebizonyították, hogy egyáltalán nem unalmasak és egyhangúak, mivel számtalan variációt ki lehet hozni belőlük, szinte hetente felbukkan egy idáig sosem látott megoldás, amibe azonnal bele lehet szeretni. Az egyik legújabb hajtrend találóan a 'kölyök hajvágás' nevet kapta, ami valahol félúton helyezkedik el a félhosszú haj és a bob frizura között. Ezt a félig romantikus, félig vagány stílust azoknak is érdemes kipróbálni, akik már a rövidebb haj mellett döntöttek, és épp azon gondolkoznak, hogyan frissítsék fel a hajvégeket, és azoknak is, akik eddig még csak szemezgettek a fazonváltással, de túl nagy kockázatot látnak benne. Mi mindenkit csak arra tudunk biztatni, hogy vágjon bele!

A félhosszú haj eddigi legvakmerőbb változata

A nevéből már lehet következtetni a játékosságra, de a kifinomultságot és a tipikus francia stílust ugyanúgy ötvözi a kölyök hajvágás. Méginkább karakteressé teszi és kiemeli az arc csontozatát ez a fazon, ha jól van kialakítva. Nem csoda, hogy olyan világhírű modellek, mint például Emily Ratajkowski is bevállalták a trendet.

A trendet leginkább hosszú hajú testvéréhez, a szintén nagyon kelendő farkas hajvágáshoz lehet hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy míg a farkas vágás inkább a hetvenes évek hangulatát idézi, a mostani kölyök vágás a nyolcvanas évek lázadó korszakára emlékeztethet. Abban viszont megegyeznek, hogy „mindkét stílus egy bohém dússágot biztosít, a hajnak nincs nehéz érzete és egyenletesen oszlik el a súlya" - mondja az angol Glamournak Jordan Garrett fodrász.

GlamDrop: Lassan a neszesszeredben is beköszönt a tavasz

A titok nyitja a rétegekben rejlik

A fazon nem szól másról, mint a gondosan egymásra épített, tépett hatású rétegekről. A vállak vagy az áll hosszában végződő frizurát az különbözteti meg klasszikus társaitól, hogy egy sokkal lazább és sokkal kevésbé elkészített frizura látványát nyújta, Jordan szerint „azoknak, akik valami extrémre vágynak, nagy kedvencük lesz a kölyökvágás."

Ahhoz, hogy ez a haj jól működjön, félre kell tenned a túlságosan megmunkált, egyenes tincseket, helyette inkább hajszárítóval formázz! Ügyelj arra, hogy a rétegeket ne egy irányba csavard, hanem lehetőség szerint felváltva mindkét irányba, a cél az, hogy minél kevésbé tűnjön elkészítettnek a hajad! Az sem gond, ha a hullámok méretét változtatod, minél természetesebb a hatás, annál jobb.

Miután kész vagy a formázással, fixáld a tincseket egy kellően tartós hajlakkal, hogy egész nap a helyükön maradjanak!

Kövesd nyomon, melyek most a legaktuálisabb hajtrendek:

Ez is érdekelhet

Ő lett a Sztárban sztár hatodik adásának kiesője, elképesztően szoros volt a szavazás

Ő lett a Sztárban sztár hatodik adásának kiesője, elképesztően szoros volt a szavazás

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói