Hajvágás Tedd! & Ne Tedd! - Tanácsok Victoria Beckham és Keira Knightley sztárfodrászától

2019.június.26.

Meg kellene mosnod hajvágás előtt a hajadat? Mit kellene csinálnod, ha szörnyű lett az új frizurád? Egy igazi sztárfodrász, Luke Hersheson válaszol a kérdéseidre!

Hajvágás Tedd! & Ne Tedd! - Tanácsok Victoria Beckham és Keira Knightley sztárfodrászától
Fotó: Shutterstock

Aligha lehetne nála szakavatottabb embert találni frizurakérdésekben, hiszen Luke Hersheson olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Sienna Miller, Victoria Beckham és Keira Knightley. A szakember a Glamour angol kiadásának válaszolt a hajvágással kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

Milyen gyakran kell levágatni a hajunkat?

"Ha van egy konkrét fazonod, akkor valószínűleg érvényes rád a 8 hetes szabály. Viszont, gyakran, amikor egy jó frizurát vágatsz, akkor megfigyelheted, hogy akár 12 hétig is képes kitartani. Nem gondolom, hogy nyolchetente kellene vágatni a hajból, ez inkább a hetvenes, nyolcvanas évekre volt jellemző, amikor az embereknek jellemzően sokkal speciálisabb frizurájuk volt."

Fontos képet vinni magunkkal?

Igen. Úgy gondolom az emberek nagy része nehezen fejezi ki szóban azt, hogy mit is szeretne. A fodrászok vizuális típusok, így egy kép igen sok segítséget jelenthet a számukra.

Meg kellene mosnod hajvágás előtt a hajadat?

Nem. Egyes emberek úgy veszik ezt mintha a fogorvoshoz mennének, viszont nincs szükség mosásra a fodrász előtt.

Luke Hersheson sztárfodrász:

Luke Hersheson, sztárfodrász
Fotó: Getty Images

Hogyan kerülheted el, hogy szörnyű legyen az új frizurád?

Úgy gondolom, ha bármi rossz történik, akkor az általában a megfelelő kommunikáció hiánya miatt van. Azt mondanám, hogy az a fodrász, aki nem ül le veled minimum 10 percre konzultálni a hajvágás előtt, és nem beszéli át veled az opciókat, ahhoz nem érdemes időpontot foglalni. Tapasztalatból tudom, hogy a legtöbb fodrász pontos elképzelés nélkül fog nekiugrani a frizurádnak. Addig nem lehet nekiállni a vágásnak, amíg a fodrász pontosan nem tudja, hogyan is fog kinézni az adott frizura és addig, amíg a vendég nincsen teljesen megelégedve az elképzeléssel. Ezek a legfontosabb dolgok, amiket minden tanítványunk fejébe belevésünk. Szóval rengeteget kellene beszélni az ügyfelekkel, néha a konzultáció tovább tart nálam, mint maga a hajvágás. Igazából ez az idő szükséges a rossz frizura elkerülése érdekében. Viszont, ha ez nem sikerül, akkor a szalon vezetőjének mindent meg kell tennie ahhoz, hogy boldoggá tegye a vendéget.

Mi a legjobb tanács, amit adnál annak, aki meg akarja változtatni a frizuráját?

Ne vágasd le a hajadat, amikor éppen véget ért egy kapcsolatod, és főleg ne festesd be.

Mi az a dolog, amit a legtöbbször kérnek tőled?

Azt hiszem az emberek már többé nem akarnak megcsináltnak tűnni, nem akarnak úgy kinézni, mint akik órákat töltöttek a szalonban. Az emberek könnyedséget akarnak érezni, úgy gondolom ez a kulcsa az egésznek. Hihetőnek kell lennie annak, amit csinálsz.

Mostanában van valamilyen frizura igazán divat?

Mindig azt mondom, hogy az elmúlt pár évben a hajvágás korszakában vagyunk, ezelőtt a haj formázásának az idejét éltük. Úgy gondolom, most jövünk ki a meghatározott korszakok idejéből. A közepesen hosszú haj újra érdekessé vált, egyre több göndör hajat láthatunk, és a dauer is visszatért. Az emberek végleg megunták már a tengerparti hullámos hajat. 2005-ben kezdtük el csinálni őket és akkor még egyedinek számítottak, viszont most felmegyek az Instagrammra és minden fodrász ilyen hullámos hajat készít. Úgy gondolom, a lányok már képesek maguk is megcsinálni ezt a frizurát és például a dauer már egy másfajta göndörség, és nincs mindenkinek ilyen haja.

Luke Mihalik Enikő frizuráján dolgozik egy londoni divathéten a 2010-es évek elején:

Luke Hersheson Mihalik Enikő frizuráján dolgozik
Fotó: Getty Images

Mennyire változtak meg az emberek kérései az évek során?

Nos, körülbelül 12 éve kezdtük el beszárítani a hajakat és mint, ahogyan már említettem akkor voltunk a haj formázásának a korszakában – egyenes, sima, puha, nagy frizurák. Úgy gondolom a beszárítás karbantartássá vált. Nem számítjuk személyes stílusnak, inkább csak a kezelés része.

A frufru lehet jó ötlet?

"Véleményem szerint a frufrut nagyon nehéz jól viselni. A teljes frufru nagyon ütős tud lenni, viszont elég hosszú időbe telik lenöveszteni, csak emlékezz erre, mielőtt frufrut vágattatnál."

Ez is érdekelhet

„Előbb szeretek, utána szeretkezek” - Nagy a baj, ha a demiszexuálisok szexuális kisebbséget jelentenek

„Előbb szeretek, utána szeretkezek” - Nagy a baj, ha a demiszexuálisok szexuális kisebbséget jelentenek

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói