Horror! Hajerősítő sampon, amitől megkopaszodnak a vásárlók

2015.december.15.

A GLAMOUR számos alkalommal felhívta már a figyelmet, hogy lehetőség szerint ellenőrzött minőségű szépségápolási termékeket használjatok.

Dean, a sztárfodrász, akire hallgatnak a vásárlók
Dean, a sztárfodrász, akire hallgatnak a vásárlók
Fotó: Northfoto

A rosszul megválasztott krémek, samponok, sminkeszközök több kárt tudnak okozni, mint amennyi örömet. Sokszor felhívjuk a figyelmet, hogy bizonyos dolgokban érdemes megvenni a drágább, jobb minőségű termékeket, de sajnos még így is előfordulhat, hogy csúnyán átvernek. Itt van például a Wen márka, ami nem olcsó, ráadásul egy hitelesnek látszó szakember, sok hollywoodi sztár ismert fodrásza, Chaz Dean áll mögötte. A hajápoló termékeket előállító Wen a Guthy-Renker szépségápolási konglomerátum egyik almárkája, a vásárlóknak minden okuk megvan bízni bennünk, de sajnos igen sok vásárlójuk nagy árat fizetett ezért a bizalomért.

A Wen termékeiről már évek óta horrortörténetek keringenek, és többször gyanúba keveredett a cég, hogy az hiper-szuper, természetes összetevőkből álló, forradalmian új hajápolóként reklámozott termékeikkel valami nincs rendben, ugyanis sok vásárló arra panaszkodik, hogy egyszerűen hullik tőle a haja, és nem is kicsit. A Wen ellen bírósági eljárás indult, ahol a sértettek, szeretnék bebizonyítani, hogy a szépségápolási márka egyrészt félrevezeti a vásárlókat, károsítják a vevőik egészségét, és ezen felül súlyosan megsértik a fogyasztóvédelmi törvényt, amikor a tömegesen jelentkező panaszokat semmibe veszik.

A Wen ´áldásos´ hatása a termék vásárlója szerint

Jelenleg 200 egykori vásárló vádolja a márkát, de ahogy az ügy újra és újra egyre nagyobb publicitást kap, egyre többen lesznek. Az ügyvédek szerint feltehetően ezrek, tízezrek lehetnek károsultak, de a hajhullásukat eddig esetleg nem is hozták összefüggésbe a termékkel.

Hogy mi is a probléma a Wen termékeivel arra példa egy ápolónő, Amy Friedman története, aki az édes-mandulás-mentás hajápoló csomagot 2014 januárjába, majd három hét használat után a haja harmada-nagyede kihullott. Abbahagyta a termék használatát, de a hajhullás csak két hét múlva szűnt meg.

A márka Facebook oldalán is jelentkeznek az elégedetlen vevők

Annak ellenére, hogy a nagy online boltokban a Wen mindig a legjobb értékelést kapja, alternatív csatornákon százával találni negatív termékminősítéseket. Egy korábbi modell például arra panaszkodik, hogy a természetes és dús haját tönkretette a Wen, és kénytelen volt feladni a karrierjét. Van, akinek egy mélyápoló, hajerősítő Wen csomagtól kezdett csomókban hullani a haja. Másoknál nem ilyen drasztikus a változás, de volt olyan, aki fél év alatt szinte észrevétlenül kopaszodott meg félig, mire elkezdett gyanakodni a termékre.

A cég természetesen védekezik, és azt állítja, hogy a panaszosok egyikénél sem bizonyítható, hogy a Wen termékei váltották volna ki a kopaszodást, hajhullást. Egyébként tudományosan mindeddig valóban nem sikerült bizonyítani, hogy tényleg a Wen termékei, valamelyik összetevője hajhullást okozna, de túl sok a véletlen ebben az ügyben, és a botrány egyre csak dagad.

Ez is érdekelhet

Bruce Willis és Demi Moore örök köteléke rá a bizonyíték, hogy a szeretet a válást is túléli

Bruce Willis és Demi Moore örök köteléke rá a bizonyíték, hogy a szeretet a válást is túléli

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói