Így borotváld le profin a szőrt a nemi szerved körül

2020.június.9.

Bár az idei nyarunk a világjárvány miatt sajnos nem olyan lesz, mint a többi, azért így is biztos lesz néhány alkalom, például egy belföldi nyaralás során, amikor fürdőruha viselésére kerül majd sor. Emiatt viszont a szokásos láb-borotválás mellé becsúszik a képbe egy kényesebb rész is: a bikini vonal, amely egy kifejezetten érzékeny terület, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan szőrteleníted.

Így borotváld le profin a szőrt a nemi szerved körül
Fotó: Getty Images

Ne aggódj, máris mondjuk, hogyan borotváld:


1. Először is, ha már túl hosszúra nőtt a szőr, nagyon óvatosan vágd le rövidebbre egy ollóval, így a borotvának már sokkal könnyebb dolga lesz.

2. Tudnod kell, hogy a borotválkozásnál mindig fennáll néhány kockázat, például, hogy szőrtelenítés közben véletlen megvágod magad vagy a később kialakuló kellemetlen szőrbenövés is gyakori probléma, de nagyban lecsökkentheted ezeket a veszélyeket egy jó minőségű, éles pengéjű borotvával.

3. Az intim terület szőrtelenítéséhez használj külön borotvát, vagy ha erre nincs lehetőséged, akkor kezdd ezen a részen a szőrtelenítést és csak ezután ugorj a többi testrészedre. Felmerülhet benned a kérdés, hogy miért van erre szükség, a válasz pedig nagyon egyszerű: minél élesebb a borotva, annál könnyebb a szőrtelenítés, viszont minél többet használod, annál jobban eltompul a pengéje.

4. Mielőtt belevágsz, mosd meg a területet szappannal és langyos vízzel, hogy teljesen tiszta legyen a bőröd, emellett a megpuhult szőrszálakat is sokkal könnyebb lesz így levágni. Éppen ezért mi azt javasoljuk, hogy fürdés végén kezdj hozzá a művelethez, így a legegyszerűbb! Bár ez minden területre egyformán vonatkozik, mégis fontos hangsúlyoznunk: mindig használj borotválkozó gélt, sose szőrteleníts teljesen száraz felületen, ez irritációt okozhat!

Nivea Sensitive Recovery Borotvagél 1329 Ft/200 ml (6,64 Ft/1 ml)

5. Készen vagy a szőrtelenítéssel? Még nincs vége, ne felejts el utána hidratálni sem! A borotválkozás megviseli a bőröd, különösen egy ilyen érzékenyebb területen, ezért egy illatanyag mentes, gyorsan beszívódó testápolóval csillapíthatod az égő érzést és visszaadhatod bőröd puhaságát.

Cetaphil Hidratáló testápoló normál és száraz bőrre 4006 Ft/460 ml (8,70 Ft/1 ml)

Ez is érdekelhet

Púdermentes Podcast: Soha el nem ért sikereink sírboltjai között

Púdermentes Podcast: Soha el nem ért sikereink sírboltjai között

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Sztárhírek

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!