5 tuti sminkpraktika a forró nyári napokra

2021.június.22.

Nyáron a nagy hőségben sokszor inkább nem is sminkeled ki magad, mert úgyis azonnal leolvadna az egész? Nem kell lemondanod a sminkről ilyenkor sem, csupán kicsit át kell alakítanod a megszokott rutinod az évszaknak megfelelően!

Sminkelési tippek nyárra
Sminkelési tippek nyárra
Fotó: Northfoto

Ezek a mi bevált tippjeink a forró napokra:

1. Fektess be egy jó minőségű primerbe, garantáljuk, hogy nem fogod megbánni! Ha nem szeretnéd, hogy az alapozód pár óra alatt leolvadjon az arcodról, akkor bizony ez a kis tubus elengedhetetlen kelléke lesz a mindennapjaidnak. Amellett, hogy strapabíróvá teszi a sminked, egy szebb és simább alapot is ad az alapozó alá, hogy még tökéletesebb lehessen a bőrképed.

2. Ne küszködj a rúzsoddal fagyi vagy lángos evés közben, használj inkább egy ajak tintát, amely a felvitelnél tartósan megszínezi a szád és garantáltan egész nap kitart majd.

3. Nyáron a kevesebb a több, ezért próbáld lecsökkenteni a használt termékek mennyiségét! A melegben sokkal könnyebben elcsúszik a smink a helyéről, ezzel a módszerrel viszont elkerülheted, hogy például "összegyűrődjön" és beüljön a finomráncokba. Ha mégsem mered elhagyni a jól megszokott rutinodat, akkor válts vékonyabb fedésű, krémes állagú termékekre, például alapozó helyett BB krémre, hogy a bőröd minél jobban lélegezhessen. Például: használd a rúzsod pirosítóként, és szerezz be egy krémes highlightert.

4. Kerüld el a panda szemeket! Ez az évszak a vízálló termékekről szól, hiszen egy kis pára vagy izzadság meg sem kottyan nekik, ami sajnos elkerülhetetlen ilyenkor. Emiatt a két nélkülözhetetlen vízálló termék nyáron szerintünk nem más, mint egy szempillaspirál és egy korrektor.

5. A sminkelés utolsó lépése legyen mindig egy fixáló spray, ezzel is nyersz néhány plusz órát!

Ez is érdekelhet

Így válassz a szettedhez cipőt!

Így válassz a szettedhez cipőt!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő