Készülj fel: 2021-ben ezeket a hajszíneket látod majd mindenhol

2020.december.4.

Az új évet sokan indítják új frizurával, ezért, ha már most azon gondolkozol, milyen színt érdemes kérned a fodrászodtól, segítünk egy kicsit és mutatjuk, mik lesznek 2021 top hajszínei!

Készülj fel: 2021-ben ezeket a hajszíneket látod majd mindenhol
Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

A jelenleg is trendi élénk színek mint a narancs vagy a korall, továbbra is a középpontban lesznek, de légy nyitott a kísérletezésre. Például egy mélyebb vörös színnel, vagy a kék minden árnyalatával. Igen, jól hallottad. Kék. A kék lesz az új fekete, ahogy mondani szokták.

Fémes hatás

Fotó: Getty Images

A természetes ősz tincsek is középpontba kerültek, főleg azért, mert a karantén alatt sokan nem szívesen mennek fodrászhoz. És egyébként is, az őszülés egy igazán vagány dolog! De a világos haj ezüstszürkévé alakítása lesz 2021 egyik legnagyobb trendje!

A Balayage

Fotó: Getty Images

Úgy tűnik a balayage tényleg nagy visszatérő, ugyanis ismét ott van a jövő év legnagyobb trendjei között! Ennek oka valószínűleg az, hogy nagyon sokoldalú. Egyenes és hullámos haj esetében is tökéletes választás. A rétegeknek köszönhetően sosem unalmas, mégsem igényel állandó újraszínezést.

Íme néhány szuper otthoni megoldás és kezelés, amelyekkel tovább megőrizheted a tincseid festés utáni ragyogását!

Kövesd figyelemmel a hajad ciklusát!

Mikor kilépsz a fodrászatból, a frissen festett frizurád egyszerűen tökéletes, viszont pár hajmosás és formázás után, nagyjából két hét múlva, a hajszálak elkezdenek veszíteni a fényességükből és a szín is elkezd kicsit fakulni. Ha ezzel a ténnyel tisztában vagy, akkor könnyű dolgod lesz, hiszen tudni fogod, hogy éppen mire van szüksége a hajadnak. Használj hajvédő szereket, amik táplálják és fényessé teszik a tincseidet!

Figyeld az összetevőket!

Sok termékben található olyan összetevő, amely a festett haj nagy ellensége: a szulfátok kiszáríthatják a hajszálaid, míg a szilikon hosszútávon töredezéshez vezethet, így ezeket érdemes elkerülnöd. Mindig válassz kifejezetten festett hajra való termékeket!

Ne vidd túlzásba

Minél ritkábban mosod a hajad, értelemszerűen annál lassabban fog kopni a festék belőle, így akármilyen nehéz is, törekedj a heti maximum három alkalomra. Ha mégsem bírnád ki ennyi ideig, akkor fordíts óriási figyelmet a hidratálásra, hogy a hajszálaid megkaphassák a szükséges tápanyagokat, amiket a sok hajmosással megvonsz tőlük.

Hidratálj, amikor csak lehetséges

Nem győzzük ismételni, hogy a samponozás után sose felejtsd el a balzsamot, és alkalmanként egy maszkot is dobj fel, ha pedig épp két hajmosás között vagy, jöhetnek a nem kiöblítendő ápolók! Az ok nagyon egyszerű: az egészséges haj sokkal tovább megtartja a színét, mint a száraz, töredezett tincsek.

Csökkentsd a hőformázást

A gyakori hajvasalás és göndörítés nagyban hozzájárulhat a hajad gyors színvesztéséhez. Természetesen mi is tudjuk, hogy néha egyszerűen elkerülhetetlen az ilyen eszközök használata, ilyenkor mindig használj egy jó minőségű hővédőt.

Ez is érdekelhet

Marilyn Monroe 22 évesen meztelenre vetkőzött! Sosem látott fotók

Marilyn Monroe 22 évesen meztelenre vetkőzött! Sosem látott fotók

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról